Mirodenii

Printeaza

Preparatele culinare nu ar mai fi ceea ce sunt dacă nu ar exista mirodeniile. De la maeştrii în gastronomie, până la învăţăceii în tainele culinare, mirodeniile sunt cele care fac cu adevărat diferenţa între savuros şi gustos.

Boia este al doilea condiment des folosit în bucătăria românească. Aceasta se prepară din ardei gras roşu, uscat şi apoi măcinat pulbere.

In afară de boiaua dulce, care se foloseşte pentru a da mâncărurilor o culoare roşiatică şi un gust deosebit, mai există şi alte tipuri. Acestea diferă prin culoare, iuţeală şi savoare (dulce, condimentat, picant/iute sau cu iz afumat).

Acest condiment aduce o mulţime de beneficii organismului nostru: este bogat în betacaroten, vitamina C, acid folic şi conţine o cantitate semnificativă de antioxidanţi.

Cimbru este o plantă aromată, cunoscută şi folosită încă de pe vremea egiptenilor, care ardeau frunzele pe altarele zeilor, fiind încântaţi de mirosul pe care îl emană.

In bucătăria românească se foloseşte pentru preparatele din porc (în combinaţie cu usturoiul), vită, miel, peşte sau în salate de legume.

 

Mirodenii

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.