Macrou la Cuptor cu Mirodenii Aromate

Printeaza

Macrou la Cuptor cu Mirodenii Aromate din: macrou, ulei de masline, usturoi, busuioc, cimbru, rozmarin, piper, sare, lamaie, frunze de patrunjel.

Această rețetă este o combinație perfectă de arome mediteraneene și se prepară rapid și ușor.

 

Ingrediente:

  • 4 bucăți de macrou (aproximativ 200g fiecare)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de rozmarin uscat
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • Sare după gust
  • 1 lămâie, tăiată felii subțiri
  • Frunze proaspete de pătrunjel pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați și curățați macroul sub apă rece. Așezați bucățile de macrou într-un vas de copt uns cu ulei de măsline.

Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, usturoiul mărunțit, busuiocul, cimbrul, rozmarinul, piperul și sare după gust.

Turnați amestecul de mirodenii peste macrou și asigurați-vă că fiecare bucată este bine acoperită.

Aranjați felii subțiri de lămâie peste macrou și acoperiți vasul de copt cu folie de aluminiu.

Coaceți în cuptor timp de 15-20 de minute sau până când macroul este fraged și se desface ușor cu o furculiță.

După ce ați scos vasul din cuptor, decorați cu frunze proaspete de pătrunjel. Serviți cu garnitură de legume sau o salată proaspătă.

Macrou la Cuptor cu Mirodenii Aromate

Valori nutriționale aproximative pe porție (1 bucată de macrou):

  • Calorii: 200 kcal
  • Carbohidrați: 2 g
  • Proteine: 24 g
  • Grăsimi: 11 g

 

Această rețetă de Macrou este o alegere perfectă pentru iubitorii de fructe de mare. Macroul este o sursă excelentă de proteine și acizi grași Omega-3 sănătoși pentru inimă.

Aromele mediteraneene adaugă o notă exotică și parfumată, transformând o simplă masă într-o experiență gourmet.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Macrou_la_cuptor_cu_cartofi

Macrou la cuptor cu cartofi

Macrou la cuptor cu cartofi din: macrou, cartofi, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi macrou 6 cartofi o ceapă 150 ml vin alb 2 linguri ulei 2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert 10 minute în apă clocotită. Intre timp, pestele se […]

Macrou la cuptor umplut cu ceapa

Macrou la cuptor cu vin

Macrou la cuptor cu vin din: macrou, cartofi, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi macrou 6 cartofi o ceapă 150 ml vin alb 2 linguri ulei 2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert 10 minute în apă clocotită. Intre timp, pestele se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.