Uleiul de masline, prietenul ficatului

Printeaza

Uleiul de măsline scade nivelul LDL (colesterolul rău) şi creşte HDL (colesterolul bun) din sânge. Prin urmare, pereţii vaselor de sânge sunt protejaţi împotriva depunerilor de LDL, scăzând riscul de afecţiuni cardiovasculare.

Consumul moderat, dar constant de ulei de măsline atenuează disfuncţiile generate de diabetul zaharat, previne cancerul la sân, reduce efectele depresiilor, ajută copiii în creştere.

 

La cratiţă: uleiul de măsline este foarte bun în salate, cu condiţia să fie extravirgin, obţinut prin presare la rece, din pulpă de măsline verzi, nerafinat (acest proces implică procesare chimică), trecut doar prin filtrări succesive.

Uleiul extravirgin nu este însă recomandat la gătit. Fiind nerafinat, are un punct de fum jos. Există însă uleiuri de măsline rafinate recomandate la gătit, dar nu pentru prăjeli, ci doar pentru soteuri, mâncăruri preparate la cuptor sau sub presiune.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.