Cum se taie porcul

Printeaza

Persoana care taie porcul trebuie să fie un măcelar de profesie sau cineva cu experienţă în domeniu, dată fiind complexitatea acestei operaţiuni.Cum se taie porcul

Este recomandat ca acela care taie porcul să se apuce dimineaţa devreme, astfel ca, până la sfârşitul zilei, tăierea, pârlirea sau opărirea, tranşarea, prepararea etc. să fie făcute în condiţii optime.

După înjunghiere, vasul în care se colectează sângele se introduce sub gâtul porcului, cu atenţie pentru a nu fi răsturnat prin zbaterea acestuia. în vas se pune o lingură de sare şi se amestecă bine, pentru a evita coagularea.

Apoi se ţine, până la întrebuinţare, într-o încăpere rece. Din sânge se pot pregăti caltaboşi sau sângerete.

 

Citeste si:

Taierea, parlirea si oparirea porcului

Cum se parleste si opareste porcul

Cum se eviscereaza si transeaza porcul

Curatirea intestinelor de porc si topirea grasimii

Cum se marineaza carnea de porc

Cum se afuma carnea de porc

Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.