Condimente gustoase

Printeaza

Frunzele (foile) de dafin sunt folosite în preparatele care includ carne, pentru a intensifica aroma acesteia.

Pentru că frunzele verzi sunt mai amărui decât cele uscate, cel mai des folosite sunt frunzele uscate. Se adaugă în preparatele culinare, în timpul preparării şi sunt scoase din mâncare la servire. In bucătăria tradiţională mai sunt folosite şi pentru a da savoare supelor, peştelui şi sosurilor marinate.

Pentru un plus de savoare, foile de dafin pot fi combinate cu pătrunjel, cimbru şi diferite verdeţuri.

Unul dintre primele trei cele mai folosite condimente în bucătărie, piperul se găseşte sub forme şi arome diferite. Piperul se regăseşte în patru culori (negru, alb, roşu şi verde) care diferă în funcţie de timpul de coacere al boabelor şi de modul în care acesta este obţinut.

Dacă piperul alb este mai iute decât cel verde, boabele negre sunt mai aromate decât cele albe.

Deşi nu este la fel de comun precum piperul, oregano a pătruns încet, încet şi în bucătăria românească, asta la ceva timp după ce a cucerit definitiv bucătăriile din Spania, America Latină, Grecia şi Turcia. Folosit în preparatele culinare, oregano dă mâncărurilor o savoare deosebită şi un gust uşor mentolat.

Rozmarinul este unul dintre acele condimente supranumite universale şi asta pentru că se poate folosi în majoritatea reţetelor culinare. Este indicat să folosiţi rozmarinul proaspăt (se păstrează excelent la frigider).

 

Condimente gustoase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.