Retete culinare pentru Paste

Printeaza

 

 

Retete pentru Pasti:

 

Miel_2

 

Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi

Pulpa_de_miel_cu_cartofi_broccoli_si_morcoviPulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi  sare  piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose   Mod…Read more »

Supă din miel cu castraveti si nucsoara

Supa_din_miel_cu_castraveti_si_nucsoaraSupă din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie, ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti verzi 2 legaturi de marar sare…Read more »

Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru

Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_cartofi_rozmarin_si_cimbruFriptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…Read more »

Placinta din carne de miel

Placinta_din_carne_de_mielPlacinta din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci, smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 3 legaturi ceapa verde 3 oua 350 g ciuperci 5 linguri smantana 1 ceasca ulei 2 cesti apa faina cat cuprinde 5 g drojdie…Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie

Cotlete_de_miel_la_tigaie_4Cotlete de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara, cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si lamaie.   Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte de chimen 1 lingurita seminte de coriandru 3/4 lingurita boabe…Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale

Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_gremolata_de_portocale_6Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale din: ulei de masline, suc de portocale, cotlete de miel, sare, piper, coaja de portocale, usturoi si cimbru.   Ingrediente cotlete de miel: 2 linguri ulei de masline Sucul de la 2 portocale 4 cotlete de miel Sare si piper dupa gust Ingrediente pentru gremolata: Coaja…Read more »

Retete cu carne de miel pentru Paşti

Miel_9  Retete de Paşte:   Tocanita de miel in stil asiatic Tocanita de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos, linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 kg carne de miel,…Read more »

Retete cu carne de miel pentru Paşte

Miel_3Retete de Paşte:   Pulpă de miel cu spanac Pulpă de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri mustar cu miere…Read more »

Miel cu ardei roşii si vin

Miel_cu_ardei_rosii_si_vinMiel cu ardei roşii si vin din: miel, faina, ulei, ceapa rosie, usturoi, boia, foi de dafin, crengute de cimbru, vin rosu, patrunjel, apa, ardei rosii, sare, piper si condiment. Ingrediente: 900 g miel 1 lingura faina 4 linguri ulei 2 cepe rosii 4 catei de usturoi 2 lingurite boia 2 foi de dafin 2…Read more »

Carne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii

MielCarne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii din: carne de miel, anghinare, suc de lamaie, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, ghimbir, lamai confiate, boabe de fasole, patrunjel, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 3 anghinare sucul de la o lămâie 2 cepe mari 5 roşii 12 cartofi noi mici 3 căţei de usturoi…Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel si cartofi cu usturoi

Friptura_de_miel_si_cartofi_cu_usturoi_3Friptura de miel si cartofi cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, menta, sofran, vin rose, cartofi, ulei, sare si piper.   Ingrediente friptura de miel: 1 pulpa de miel 1/3 cana ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobit 6 firei ceapa verde, tocata 2 frunze…Read more »

Reteta zilei: Paste cu carne de miel

Paste_cu_carne_de_miel_07Paste cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare, piper, patrunjel si parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati cuburi…Read more »

Coaste de miel la tavă

Miel_1Coaste de miel la tavă din: coaste de miel, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, piper rosu, condimente, vin rosu, usturoi, cartofi si morcovi. Ingrediente: 16 bucati coaste de miel rozmarin 50 ml ulei de floarea-soarelui  sare  piper negru şi roşu  condimente speciale pentru carne de miel 100 ml vin roşu demisec 4-5 căţei usturoi 6 cartofi 4 morcovi…Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu

Coaste_de_miel_cu_glazura_de_miere_si_sos_de_vin_rosu_4Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel, rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare, piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic.   Ingrediente pentru marinata: 1 rand coaste de miel 2 linguri rozmarin proaspat 1 lingura menta proaspata 1 lingura mustar…Read more »

Miel cu tarhon si ceapa

Miel_2Miel cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa, rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul 3-4 rosii sau bulion de rosii 3 linguri tarhon din otet pentru rantas: grasime faina…Read more »

Reteta zilei: Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice

Pulpa_de_miel_in_crusta_de_ierburi_aromatice_3Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin, cimbru usturoi, unt, sare si piper.   Ingrediente: 1 pulpa de miel sare si piper cimbru, frunze de salvie, frunze de menta 1 bucata de unt Ingrediente pentru crusta: 150g ierburi…Read more »

Drob de miel in aluat cu garnitura de legume

Retete_3Drob de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon, 2 fire de ceapa verde sare piper 1 lingura untura…Read more »

Drob în aluat servit cald sau rece

Drob_în_aluat_servit_cald_sau_receDrob în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel, mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1 ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat 3 lingurite mustar 1 ou 800 g maruntaie de miel…Read more »

Sarmale cu carne de miel in vita de vie

Retete_1Sarmale cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez, galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc de rosii, crengute de visin si smantana. Ingrediente: 250 g carne de miel 25 foid e vita 1/2 cana de orez 1 galbenus de ou 1…Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

Cotlete_de_miel_la_tigaie_cu_sos_de_afine_6Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si margarina.   Ingrediente cotlete d

Miel cu tarhon

  Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură grăsime sare 1 ceapă mare boia 1 1 apă (pentru stins rantaşul) 3-4 roşii sau bulion de roşii otet de vin 15-20 legături tarhon Pentru rantaş : grăsime făină   Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile. Pregătim sosul: punem…

Read more »

Miel cu spanac

  Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm dea­supra apă sărată clocotită cat să-l aco­pere şi lăsăm…

Read more »

Drob de miel in aluat

  Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime Pentru aluat de cartofi : 500 g cartofi 1…

Read more »

Ouă jumări a la Craiova

    Ingrediente: 6-7 ouă 1 ceapă 200 g ficat de pasăre sau miel 200 g bureţi 80 g afumătură verdeaţă 80 g unt 1 lingură bulion sare piper lapte vin.   Mod de preparare: Se fac jumările şi se aşază pe farfurie în formă de vulcan. între timp se face un sote din untul,…

Read more »

Drob de miel (cighir)

  Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime   Mod de preparare: Opărim măruntaiele : inima, ficatul…

Read more »

Sarmalute de miel in foi de vita

  Ingrediente: 750 g carne 250 g foi de vită 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingură untură sare piper mărar tocat 3 ceşti borş 1 ceaşcă sman­tană sau iaurt Mod de preparare: Facem o tocătură din carne, ceapă, mă­rar, paine muiată, adăugăm sare, piper şi orez. Opărim frunza de viţă şi…

Read more »

Chiftelute de miel

  Ingrediente: 1 kg carne miel 1 ceapă 1 bucăţică miez de paine pătrunjel verde putină făină grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Scoatem oasele de la o pulpă de miel şi o tăiem în bucăţele mici. Prăjim o ceapă tăiată mărunt, muiem în apă sau în lapte puţină paine, tăiem mărunt o…

Read more »

Pîinişoare umplute cu ficat şi rinichi cu garnitură de salată verde sau mazăre sote

  Ingrediente: 24 pîinişoare 750 g ficat rinichi şi bojog de miel 3 fire ceapă verde sare piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 40 g ulei 1 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune într-un vas cu capac şi se dă la cuptor 25 minute cu 1 1/2 pahar…

Read more »

Painişoare umplute cu carne de miel

  Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1 salată.   Mod de preparare: Carnea de miel se frige şi se dă la rece. Din ulei, 2 gălbenuşuri, sare şi zeama de lămîie se face o…

Read more »

Frigărui de miel cu tarhon

O reteta delicioase de frigarui de miel cu tarhon din: carne de miel, paine, tarhon, faina, ceapa, usturoi, oua, bicarbonat, sare, piper, ulei, sos de rosii picant, saratele, cartofi si orez. Ingrediente: 1 kg carne de miel două felii de pâine o legătură de tarhon două linguri de făină o ceapă 4 căţei de usturoi…

Read more »

Miel marocan

O reteta delicioasa de miel marocan din: ceafa de miel, boia iute, scortisoara, rosii in bulion, usturoi, masline, patrunjel verde, smantana si lipie. Ingrediente: 500 g ceafă de miel 2 linguri de boia iute 3 linguriţe scorţişoară măcinată 800 g roşii cu bulion (conservă) 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguri măsline negre pătrunjel verde…

Read more »

Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume

Ingrediente: 1 pulpă de miel (cea 2 kg) 12 feliuţe de usturoi curăţat 50 g unt 4 crenguţe de cimbru 2 crenguţe de rozmarin 3 linguri de ulei de măsline 1 lingurinţă de sare piper boabe şi măcinat legume diverse Preparare: Se pune fasolea albă la înmuiat în apă rece, timp de 2 ore. Se…

Read more »

Miel caramelizat cu usturoi marinat

O reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 6 felii de miel tăiate pe lungime şi legate cu sfoară 24 de căţel de usturoi marinat (în ulei de măsline) 2 linguri de zahăr 1 crenguţă de rozmarin…

Read more »

Tocana cu carne de miel

  O reteta simpla de tocana cu carne de miel din: carne de miel cu os, ceapa, ardei rgas, sos de rosii, rosii, usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel cu os 2-3 cepe 2 ardei graşi 5 roşii 300 ml sos de roşii 4 căţei de usturoi l legătură…

Read more »

Cotlete de miel cu ierburi aromate, legume şi cartofi rumeniţi

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu ierburi aromate, legume si cartofi rumeniti din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de masline, cartofi, fasole verde, cimbru, usturoi, rosii cherry, unt, zahar, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare, piper 5 linguri ulei de măsline 500 g cartofi mici 300 g…

Read more »

Arpagic cu miel

O reteta delicioasa de arpagic cu miel din: pulpa de miel, lamaie, rosii, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 lamaie 200 g arpagic 1 cutie cu roşii decojite 1 linguriţă cu boia dulce câteva frunze de tarhon, busuioc 4 căţei de usturoi ulei de măsline Preparare:…

Read more »

Cassoulet

Ingrediente: 500 g fasole alba (uscata) 5 cepe 6 cuisoare 100 g sorici 3 crengute cimbru 3 fire patrunjel 2 foi de dafin 6 catei de usturoi 250 g carnati (usturoiati) 500 g carne de miel 400 g ceafa de porc 100 g costita 4 linguri untura sare, piper 3 rosii mari (circa 500 g)…

Read more »

Frigarui de miel cu sos

O reteta simpla de frigarui de miel cu sos din: carne de miel, ulei de masline, rosii, mustar dulce, usturoi, otet de vin, otet de mere, ardei iute, rodii, zahar, cimbru, curry, sare, piper, orez si cartofi. Ingrediente: 500 g carne de miel 150 ml ulei de masline 2 rosii mustar dulce 1 ceapa 5…

Read more »

Miel cu linte

O reteta delicioasa de miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute, ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi Ingrediente: 800 g carne de miel 3 catei de usturoi 600 g linte 1 legatura ceapa verde 2 ardei capia 1…

Read more »

Tajin mugrabi- Miel cu fructe uscate – specific din Maroc

Ingrediente: 4 bucati de cotlet de miel 60 g fructe uscate (prune, smochine,caise) 1 baton de scortisoara putin sofran 1 lingura de zahar caramel 1 ½ ceapa Sare, piper negru, apa, ulei Mod de preparare: Se trag la tigaie cotletele de miel cu

Pulpă de miel cu ciuperci cu garnitură de crochete de cartofi

Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,800 kg) 100 g măsline verzi 1/2 pahar vin 400 g roşii 5 ardei graşi 250 g ciuperci 50 g capere sare piper 80 g ulei ulei pentru crochete 2 ouă 250 g cartofi 1 lingură făină pesmet 5 căţei usturoi cimbru puţin zahăr   Mod de preparare: Se…

Read more »

Pulpă de miel ia cuptor cu garnitură de sote de spanac şi cartofi

  Ingrediente: 1,600 g pulpă de miel 1,500 kg spanac sare piper 4 căţei usturoi 400 g cartofi 150 g unt nucşoară 3 linguri sos de friptură 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa cu osul scos se frige la cuptor 1 oră (dacă o dorim în sînge, 30 mi­nute). Pe parcurs se stropeşte…

Read more »

Pulpă de miel umplută cu garnitură de sote de fasole fidea şi cartofi şi ciuperci pe crutoane

  Ingrediente: 2 pulpe mici de miel 350 g ficat de miel 1 ceapă sare 1 ou 1 felie franzelă 500 g fasole fidea 300 g cartofi noi 1 legătură pă­trunjel 12 ciuperci 12 crutoane prăjite 100 g zarzavat 100 g unt puţin vin roşu puţină făină 1/4 l supă   Mod de preparare: Se…

Read more »

Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi, cro­chete de spanac şi sote de fasole fidea

  Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac nucşoară pesmet 150 g unt 400 g cartofi 300 g fasole fidea ulei pentru crochete 40 g şvaiţer sau caşcaval   Mod de preparare: Spinarea se…

Read more »

Spată de miel umpluta cu garnitură de mazăre şi cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ciuperci

Ingrediente: 1,400 kg spata 4 ouă 30 midii 1 felie franzelă 1 legătură pătrunjel 3 fire ceapă verde 2 linguri sos alb 10 coşuleţe coapte din foitaj 300 g ciuperci 1 legătură mărar 1 lingură făină 150 g unt 500 g mazăre fină 500 g cartofi noi   Mod de preparare: Se scoate osul din…

Read more »

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de mor­covi şi mazăre şi cartofi ducesa

Ingrediente: 1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg) sare piper 2 ouă 150 g unt 1 felie franzela 2 fire ceapă verde 500 g morcovi 500 g mazăre fină 400 g car­tofi 1 lingura făină 1/2 l supă de miel 2 linguri sos brun 5 căţei usturoi   Mod de preparare: Se prepară…

Read more »

Pulpă de miel marinata cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi roşii umplute cu ouă

  Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g unt 12 roşii potrivite 3 ouă 1 lingură sos alb 1/21 vin roşu   Mod de preparare: Pulpa se pune într-un vas de sticlă sau porţelan cu zarzavatul şi ceapa tăiate, cimbru,…

Read more »

Cotlete de miel la grătar cu garnitură de legume de sezon

Ingrediente: 1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar 4-5 minute pe ambele părţi. Se servesc imediat pe un platou…

Read more »

Spată de miel umplută cu garnitură de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce şi crochete de ciuperci

Ingrediente: 1,200 kg spată de miel mare 400 g bojoc şi ficat 3 ouă 120 g unt ulei de prăjit crochetele 400 g ciuperci 200 g orez 1 linguriţă curry (boia de ardei) sau şofran sare 2 linguri făină 30 g costiţă afumată 2 cepe 1 măr crud 2 linguri smantană 3 fire ceapă verde…

Read more »

Bors ţărănesc din carne de miel

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 1 l borş 2 l apă 6 fire ceapă verde 20 g orez 1 legă­tura mărar 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se spală şi se pune la fiert. Se spumează şi pe parcurs se pune…

Read more »

Supă din carne de miel cu sparanghel şi mazăre

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1 linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ulei…

Read more »

Ciorbă din carne de miel cu varză acră

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se fierbe cu 1 1 apă, sare, varza şi ceapa tăiate mărunt. Pe parcurs se pun…

Read more »

Supă rece din carne de miel

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură oţet, 30 g hrean ras.   Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul se fierb în apă cu…

Read more »

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

Ingrediente: 1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie fran­zela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g car­tofi noi Mod de preparare: Se prepară pieptul pentru…

Read more »

Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare

    Ingrediente: 12 ouă 18 bucăţi de anghinare sare piper 3 linguri smîntînă 600 g carne de miel 1 ceapa 120 g ulei 5 căţei de usturoi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar supă   Mod de preparare: Carnea de miel se frige cu ulei, ceapă şi usturoi. Se scoate…

Read more »

Salată dobrogeană cu miel

    Ingrediente: 300 g came de miel friptă 250 g cartofi 3 ouă 150 g morcovi 3 fire ceapă verde 150 g ficat de miel 2 gogoşari 2 castraveciori acri 2 legături mărar sare piper muştar 80 g ulei 1 lingură oţet   Mod de preparare: Carnea de miel friptă se taie felii egale.…

Read more »

Salată oltenească cu carne de miel

  Ingrediente: 3 castraveţi verzi 4 ardei graşi 150 g roşii 300 g carne de miel friptă 3 foi ceapă verde sare piper 3 linguri ulei 2 linguri oţet 2 castraveciori acri 2 ouă 1 legătură mărar   Mod de preparare: Castraveţii verzi se curăţă, se taie felii şi se sărează. Se storc şi se…

Read more »

Omletă mocănească cu garnitură din tocăniţă din carne de miel cu castraveţi verzi, roşii şi telemea

    Ingrediente: 9 ouă 500 g castraveţi verzi 500 g came de miel 3 legături mărar 220 g roşii 1ceapă sare piper 150 g brînză telemea 4 linguri smîntînă 150 g ulei 30 g făină   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu 80 g ulei, apoi se adaugă castraveţii curăţaţi tăiaţi julien,…

Read more »

Stufat delicios de miel

O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură bulion de roşii mărar Pentru rantaş : grăsime făină Mod de…

Read more »

Pilaf de miel la tava

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură unt sau untură 1 lingură bulion de roşii 1 păhărel vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită sare piper Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi mari şi o aşe­zăm în tavă, cu sare, piper şi grăsime. Stropim cu vin alb şi adăugăm 1-2…

Crochete din carne de miel

Ingrediente: 250 g carne de miel fără os 1 ceapă 2 linguri unt sau margarină 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri pesmet 100 ml ulei 1 cub condiment concentrat sare piper Pentru ornat: 1 salată verde 1 roşie   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele, apoi o rumeneşti într-o lingură…Read more »

Ciorba de cap de miel

  Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 cutie smântână sare şi oţet dupi gust (dacă nu . îţi place cu oţet, poţi acri ciorba cu sare de lămâie sau cu borş)  …

Read more »

Frigărui de miel, pastrama şi manătarci cu garnitură de ouă

  Ingrediente: 900 g carne de miel 200 g piept afumat 250 g pastrama 250 g manătărci sare piper 20 g ulei puţin mujdei 12 frigărui   Mod de preparare: Carnea şi pastrama se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii tot bucăţi. Se înfig intercalate pe frigărui şi se frig…

Read more »

Jaghir (drob)

  Ingrediente: 1 kg pămân inima şi splina de la miel 5 ouă 2 pahare făină alba sare piper 1 pahar de zeamă în care a fiert plămânul   Mod de preparare: Tai în bucăţi mari plămânul, irima şi splina, le speli şi le pui la fiert. Când sunt gata, după ce se răcesc şi…

Read more »

Friptură de miel cu omletă

  Ingrediente: 4 bucăţi de carne de miel 4 ouă 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper după gust   Mod de preparare: Prăjeşti carnea în ulei şi pe o parte şi pe alta până se albeşte, apoi adaugi o cană cu apă, sarea şi piperul. Le laşi să fiarbă şi să se prăjească, dar…

Read more »

Frigărui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci

  Ingrediente: 750 g carne fragedă de berbec sau miel 250 g piept ajumat 300 g ciu­perci sau mînătărci opărite sare piper 40 g unt cimbru mujdei 300 g ficat de berbec 200 g rinichi de berbec 200 g momiţe de viţel 600 g cartofi ulei pen­tru prăjit cartofii 12 frigărui   Mod de preparare:…

Read more »

Tocană haiduceasca de miel

  Ingrediente: 180 g carne de miel ceapă ardei gras cimbru condimente piper usturoi boia de ardei dulce vin roşu pastă de roşii sau bulion   Mod de preparare: Tai în bucăţi mici carnea de miel şi le prăjeşti. Adaugi ceapa şi ardeiul gras, apoi le căleşti puţin împreună. Adaugi apă, iar când sunt aproape…

Read more »

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi

Ingrediente: 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste) 5-6 fire de ceapă verde 25 g orez legătură de leuştean 1 legătură de hasmaţuchi 1 mor­cov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe mijlocii 2 linguri smân­tână 2 gălbenuşuri 1 l de borş 2 l de apă   Mod de preparare: Cureţi bine capul de miel…Read more »

Miel din cocă de cozonac

  Ingrediente: 2 kg făină 150 ml ulei 500 g zahăr 250 ml lapte 6 ouă drojdie cât o nucă esenţă de lămâie sau coaja rasă de la o lămâie sare   Mod de preparare: După ce ai făcut maiaua, amesteci bine ouăle, făina, zahărul, laptele şi un pic de sare, apoi laşi la crescut…

Read more »

Sărmaluţe cu carne de miel

Ingrediente: 500 g orez 1 kg carne de miel mai grasă (tocată) 1 varză crudă mare 4 cepe 1 legătură de pătrunjel verde 3 linguri bulion 3 morcovi 3 ouă 1 lin­gură condimente sare şi piper ulei   Mod de preparare: Orezul ales şi spălat îl căleşti puţin, apoi îl scurgi bine şi îl…Read more »

Miel de cuptor cu rozmarin

  Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 2 linguri rozmarin proaspăt (caz în care-l vei toca şi dacă e uscat poţi să-l macini cu râşniţa de cafea) 1 lămâie de la care îi razi coaja 1 linguriţă piper negru măcinat 1/2 linguriţă cimbru uscat şi măcinat 1/4 linguriţă condimente speciale pentru friptură 2 căţei de…

Read more »

Măruntaie de miel cu garnitură de găluşte de cartofi

  Ingrediente: 1,200 kg măruntaie de miel sare piper 1foaie dafin 1 lingură făină 150 g unt 1 ceapă 5 căţei usturoi 80 g capere 1 păhărel Chery (rachiu de cireşe) Maggi 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 1 legătură tarhon 500 g cartofi   Mod de preparare: Măruntaiele se taie bucăţi potrivite şi se sotează…

Read more »

Ciorba de miel ardelenească

Ciorba de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana, piper si condimente. Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2-3 cepe 3 bucati de pastarnac 1 telina 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 kg carne de miel 1 pahar orez 2 galbenusuri 2 foi de dafin…

Read more »

Drob de miel cu griş

  Ingrediente: măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre) 5-6 albuşuri 2 legături de ceapă verde 2 legături de mărar 1-2 legături de pătrunjel 2 linguri griş sare şi piper   Mod de preparare: Pui la fiert măruntaiele şi le laşi să dea un…

Read more »

Oua umplute cu carne de miel

  Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 linguriţă muştar 150 ml ulei carne de miel fiartă şi mărunţită 2 castraveţi acri 1 lămâie sare piper frunze de pătrunjel 1 salată verde maioneză   Mod de preparare: Cureţi şi tai ouăle pe jumătate. Scoţi gălbenu­şurile, le freci cu muştar şi puţin ulei, adaugi carnea de miel…

Read more »

Praz cu ficat de miel cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 600 g praz 300 g ficat de miel 1 /2 pahar vin sare piper 200 g roşii 300 g orez 150 g unt 60 g stafide 1/21 supă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează în unt cu roşiile curăţate şi tăiate. Se pune…

Read more »

Spinare de miel la frigare cu garnitură de sote de varză de Bruxelles, cartofi prăjiţi şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ficat

  Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 120 g unt sare piper 6 coşuleţe coapte din foi­taj 300 g rinichi sau ficat de miel 1 ceapă 1/2 pahar vin 350 g varză de Bruxelles 300 g cartofi 1/4 lingură făină ulei de prăjit   Mod de preparare: Spinarea de miel se frige la frigare ca…

Read more »

Spinare de miel la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi, fasole sotată în unt şi ficat pe crutoane

  Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 400 g cartofi 300 g ficat 6 crutoane prăjite sare piper ulei pentru cartofi 100 g unt 400 g fasole fidea 4 căţei usturoi   Mod de preparare: Spinarea se spală, se usucă cu un şervet, se ia o frigare de m tal şi se bagă în şiră…

Read more »

Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi noi daţi prin unt, crochete de midii si sote de spanac

  Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 300 g ficat de miel 1 ceapă 1 felie franzelă 2 ouă 2 linguri făină 20 midii sau scoici pesmet 150 ulei 80 g unt 300 g car­tofi noi 1 legătură pătrunjel 1 kg spanac 1/2 pahar vin roşu 1/4 litru supă   Mod de preparare: Spinarea se…

Read more »

Pulpă de miel cu legume cu garnitură de legume, sote de fasole fidea şi cartofi natur

  Ingrediente: 1 pulpă miel (1,800 kg) 300 g morcovi 2 telina 80 g unt 1 fir praz sare 250 g fasole fidea 350 g cartofi noi 1 varză mare creaţă 2 gălbenuşuri 1 /2 lin­gură făină 1/2 lămîie 50 g capere 1 lingură smantană   Mod de preparare: Pulpa se pune la fiert cu…

Miel cu spanac

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel, o tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o cratiţă, în untul topit. Separat, pui la fiert o oală cu apă în…

Read more »

Ciorbă de miel

  Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză ulei sare   Mod de preparare:…

Read more »

Miel cu praz si măsline

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măs­line 3 linguri vin alb puţin ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Din când în când, întorci bucăţile de carne…

Read more »

Ostropel cu carne de miel

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1 lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet sare piper 500 ml supă de carne sau apă   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o înăbuşi în ulei, apoi o scoţi şi o…

Read more »

Miel cu mazare

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu ceapă şi ulei. Adaugi făina desfă­cută în apă, apoi mazărea. Acoperi mazărea cu…

Read more »

Piept de miel umplut

  Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte   Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptu­lui şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o lingură bună de…

Read more »

Pulpă de miel umplută

  Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste mărun­taiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte   Mod de preparare: Speli toată carnea, o ştergi cu un…

Read more »

Friptură de miel

  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o împănezi cu usturoi,…

Read more »

Miel cu ciuperci

  Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri şi…

Read more »

Blanchetă de miel

  Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare şi piper   Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte carnea. Adaugi…

Read more »

Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez

  Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată de gutuie, rulezi şi prinzi carnea la capete…

Read more »

Pulpă de miel in aluat

  Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g ciuper­ci 2 ouă sare piper cimbru după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli pulpa şi o tai în aşa fel încât să poţi…

Read more »

Ciorbă de burtă de miel

  Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1 morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust puţin oţet mujdei de…

Read more »

Bors de miel cu lobodă

  Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţe­tul, un praf de…

Read more »

Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde

O reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 1-2 linguriţe făină 1-2 linguri pastă de tomate sare piper ulei  …

Read more »

Miel la cuptor

  Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 lin­guriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau untură   Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o ma­rinată făcută din…

Read more »

Friptură de miel în pergament

  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână ustu­roi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei, zeamă…

Read more »

Ciorbă din drob de miel

  Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legă­turi de mărar şi pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: 400 g făină 1…

Read more »

Drob de miel in aluat

  Ingrediente  aluat: 150 g făină 1 ou, untură sau unt pentru uns tava Ingrediente umplutură: 1/2 kg măruntaie de miel 2 ouă 1 lingură smântână 1 felie de pâine puţin lapte 1 legătură de ceapă verde pătrunjel mărar sare piper   Mod de preparare: Faci un aluat din ou şi făină. Intinzi o foaie…

Read more »

Roşii umplute cu ficat de miel

  Ingrediente: 12 roşii mijlocii 500 g ficat de miel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g unt, 1 legătură pătrunjel 2 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli roşiite, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le laşi să…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.