Sarmale cu carne de miel in vita de vie
PrinteazaSarmale cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez, galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc de rosii, crengute de visin si smantana.
Ingrediente:
- 250 g carne de miel
- 25 foid e vita
- 1/2 cana de orez
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura cu varf faina
- putin condiment de legume
- piper
- 2 cepe potrivite
- 1 pahar de ulei
- 2 cesti de apa
- 1/2 cana suc de rosii
- cateva crengute de visin
- 1 ceasca de smantana
Mod de preparare:
Opăreşti foile de viţă în apă clocotită şi sărată, apoi le laşi la scurs într-o strecurătoare. Dai carnea de miel prin maşina de tocat, cepele taiate marunt le pui in cratita in uleiul incins si le lasi putin sa se caleasca.
După ce s-a răcit compoziţia, adaugi carnea tocată, condimentul de legume, piper, gălbenuş de ou, făina şi orezul dat într-un clocot. Pui câte o lingură de compoziţie pe o foaie de viţă şi rulezi. Aşezi sarmalele într-o cratiţă, în care ai pus crenguţele de vişin, adaugi uleiul, iar pe deasupra torni sucul de roşii ca să dea aspect. Pui cratiţa pe foc mic pentru 1 1/2 oră.
Pofta buna!