Sarmale cu carne de miel in vita de vie

Printeaza

Sarmale cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez, galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc de rosii, crengute de visin si smantana.

Ingrediente:Retete_1

  • 250 g carne de miel
  • 25 foid e vita
  • 1/2 cana de orez
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura cu varf faina
  • putin condiment de legume
  • piper
  • 2 cepe potrivite
  • 1 pahar de ulei
  • 2 cesti de apa
  • 1/2 cana suc de rosii
  • cateva crengute de visin
  • 1 ceasca de smantana

 

Mod de preparare:

Opăreşti foile de viţă în apă clo­cotită şi sărată, apoi le laşi la scurs într-o strecură­toare. Dai carnea de miel prin maşina de tocat, cepele taiate marunt le pui in cratita in uleiul incins si le lasi putin sa se caleasca.

După ce s-a răcit compoziţia, adaugi carnea tocată, condimentul de legume, piper, gălbenuş de ou, făina şi orezul dat într-un clocot. Pui câte o lingură de compoziţie pe o foaie de viţă şi rulezi. Aşezi sarmalele într-o cratiţă, în care ai pus crenguţele de vişin, adaugi uleiul, iar pe deasupra torni sucul de roşii ca să dea aspect. Pui cratiţa pe foc mic pentru 1 1/2 oră.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.