Miel din coca de cozonac

Printeaza

Miel din coca de cozonac din: faina, ulei, zahar, lapte, oua, drojdie, esenta de lamaie, sare.

Ingrediente:Miel din coca de cozonac

  • 2 kg făină
  • 150 ml ulei
  • 500 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 6 ouă
  • drojdie cât o nucă
  • esenţă de lămâie sau coaja rasă de la o lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

După ce ai făcut maiaua, amesteci bine ouăle, făina, zahărul, laptele şi un pic de sare, apoi laşi la crescut aproximativ 1 oră. Adaugi esenţa de lămâie şi începi să frămânţi aluatul cu ulei.

Trebuie să-l frămânţi foarte bine, pentru ca toate ingredientele să fie bine omogenizate. După ce termini de frământat, laşi aluatul la crescut pentru 45 de minute. între timp încingi bine cuptorul.

Pentru a da o formă frumoasă cozonacului, eu îl coc într-o tavă de aluminiu ce are forma unui miel. După ce a crescut aluatul, îl aşezi în forma unsă cu ulei şi îl introduci în cuptor, unde îl laşi cam 50 de minute. Când e gata rumenit, îl scoţi din tavă, îl pudrezi cu zahăr.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cozonac in forma de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.