Bors de miel cu lobodă

Printeaza

Bors de miel cu lobodă

Ingrediente:Bors de miel cu loboda

  • 500 g coaste de miel
  • 2 morcovi
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2-3 legături de lobodă
  • 1/2 cană orez
  • 1/2 l borş
  • 1 legătură leuştean
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 ceaşcă oţet

 

Mod de preparare:

Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţe­tul, un praf de sare şi de piper. Cureţi şi speli bine carnea de miel şi când apa clocoteşte o torni peste carne. Astfel o opăreşti şi îi dispare mirosul de miel.

Apoi o tai în bucăţi şi o pui la fiert în 3 l de apă cu sare. Cureţi morcovii, loboda şi ceapa, le speli, dai morcovii pe râzătoare, tai verdeaţa mărunt, le adaugi în oală şi pui sare şi piper după gust.

Pui borşul să fiarbă separat şi după ce a dat în 1-2 clocote, îl dai deoparte. Când carnea e aproape fiartă adaugi orezul, apoi borşul şi după 10 minute, leuşteanul fin tocat.

Bors de miel cu lobodă

Bors de miel cu loboda

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.