Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi

Printeaza

Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose.

Ingrediente:Pulpa_de_miel_cu_cartofi_broccoli_si_morcovi

  • 800 g pulpă de miel
  • 400 g cartofi
  • 300 g broccoli
  • 200 g morcovi mici
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 căpăţână usturoi
  •  sare
  •  piper boabe şi măcinat
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 50 ml vin rose

 

Mod de preparare:

Se spală pulpa de miel în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se împănează carnea cu usturoi şi se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece, la frigider, la macerat, pentru cel puţin 2-3 ore.

Separat, se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi cu un cubuleţ de unt. După ce au fiert, se stropesc cu unt topit şi se bagă în cuptor. Pulpa de miel se scoate de la rece şi se pune într-o tavă, se stropeşte cu puţină apă şi vin şi se lasă la cuptor aproximativ 80 de minute ca să se pătrundă bine.

După ce s-au rumenit, atât legumele cât şi carnea, se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin proaspăt.

Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi

Pulpa_de_miel_cu_cartofi_broccoli_si_morcovi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata pulpa de miel!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.