Retete cu carne de miel pentru Paşti

Printeaza

 

Retete de Paşte:

 

Miel_9

Tocanita de miel in stil asiatic

Tocanita_de_miel_in_stil_asiaticTocanita de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos, linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 kg carne de miel, taiata cuburi 2 cepe mari, tocate marunt 2 bucati ardei iute,…

Read more »

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Pulpa_de_miel_cu_verdeturi_la_cuptorPulpa de miel cu verdeturi la cuptor din: pulpa de miel dezosata, sare grunjoasa, piper negru, cimbru, rozmarin, salvie, usturoi, ulei de rahide si unt. Ingrediente: 2,2 kg pulpa de miel dezosata sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat 4 crengute de cimbru proaspat 4 crengute de rozmarin proaspat 4 crengute de salvie proaspata 1…

Read more »

Tocana de miel cu legume

Tocana_de_miel_cu_legumeTocana de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion, cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel din fata 2 linguri ulei 100 g unt 2 cepe 50 g faina o lingura bulion un kilogram cartofi 250 ml vin alb un…

Read more »

Reteta zilei: Kebab de Miel

Kebab_de_Miel_5Kebab de Miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi, sare, piper negru, cimbru, chimen si boia de ardei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapa tocata 4 linguri de patrunjel uscat 2-3 catei de usturoi pisat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 lingurite cimbru uscat 1/2 lingurita piper 1 lingurita…

Read more »

Costite de miel cu spanac

Costite_de_miel_cu_spanacCostite de miel cu spanac din: costite de miel, ceapa verde, busuioc, verde, vin demidulce, sare grunjoase, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper negru macinat busuioc ulei de floarea…

Read more »

Costite de miel cu usturoi

Costite_de_miel_cu_usturoiCostite de miel cu usturoi din: costite de miel, usturoi, cartofi, sare grunjoasa, cimbru uscat, unt, piper negru macinat, rosii cherry, fasole verde pastai, vin rosu dulce, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg costite de miel 1-2 capatani usturoi 500 g cartofi mici cu coaja alba sare grunjoasa…

Read more »

Frigarui cu carne de miel si salata de varza

Frigarui_cu_carne_de_miel_si_salata_de_varzaFrigarui cu carne de miel si salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, coriandru, faina integrala, morcovi, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline si boabe de mustar. Ingrediente: 3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras 1 lingură de pastă tandoori (sau un amestec de iaurt cu…

Read more »

Miel şi cuşcuş în stil marocan

Miel_si_cuscus_în_stil_marocanIncinge cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente pentru carne de miel. Coace 40 min (sau mai mult dacă preferi friptura bine făcută). Lasă să stea cam 15 min, înainte să o tai felii. Pune…

Read more »

Costite de miel cu cuscus

Costite_de_miel_cu_cuscusCostite de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie, zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline, cuscus, supa de vita, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg costite de miel o lingura sos de chilli 2 cepe rosii o lingura zahar 2-3 catei usturoi sare piper negru…

Read more »

Ruladă de miel cu garnitură de anghinare

Rulada_de_miel_cu_garnitura_de_anghinareRuladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin…

Read more »

Frigarui de miel dietetice, aromatizate

Frigarui_de_miel_dietetice_aromatizateFrigarui de miel dietetice, aromatizate din: file de miel, varza de bruxelles, fulgi de migdale, cimbru verde, sare, piper cayene si ulei de masline. Ingrediente: 500 g file de miel 500 g varza de Bruxelles 50 g fulgi de migdale 3 g cimbru verde sare piper cayene ulei de masline   Mod de preparare: Carnea…

Read more »

Miel la tavă cu cartofi

Miel_la_tava_cu_cartofiMiel la tavă cu cartofi din: cartofi, muschi de miel, piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu si supa de carne. Ingrediente: 800 g cartofi 1 kg muschi de miel cu mantaua lui de grasime piper 2 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec 250 ml…

Read more »

Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte

Coaste_de_miel_cu_rozmarin_si_legume_coapteCoaste de miel cu rozmarin si legume coapte din: ulei de masline, coaste de miel, pasta de tomate, rozmarin, ceapa rosie, ardei, rosii cherry si vin alb. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 coaste de miel, fiecare cu cate 6 cotlete 2 linguri pasta de tomate 3 ramurele de rozmarin, tocate 2 cepe rosii,…

Read more »

Muşchi de miel gratinat

Muşchi de miel gratinat din: muschi de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei, unt, mustar de dijon, hrean, cascaval, cimbru, pesmet si supa de miel. Ingrediente: 700 g muschi de miel sare piper 2 fire rozmarin 1 catel usturoi 3 linguri ulei 100 g unt moale 4 linguri mustar de Dijon 3 linguri hrean ras…

Read more »

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte de floarea soarelui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: o pulpa de miel de 1,8 kg pentru umplutura: 2 cepe, curatate si tocate 30 g pesmet proaspat 20 g seminte de floarea soarelui, prajite 2…

Read more »

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor din: creveti, otet de orez, zahar, ulei, ceapa, ardei iute, sos de soia, rosii, zahar brun, sare de mare, carne de miel, ceapa, usturoi, coaja de limetam coriandru, sos de peste, albus si taitei de orez. Ingrediente: pasta de crevete: 100 g creveti decorticat ifierti 1 lingura…

Read more »

Mancare de orez cu miel

O reteta gustoasa de mancare de orez cu: carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare, piper, ardei gras, morcov. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel două cepe 4 căţei de usturoi 500 g roşii o lin­gură cu pastă de ardei dulce un ardei iute 150…

Read more »

 

Miel marinat cu vin si mustar

O reteta simpla de miel marinat cu vin si mustar din: friptura de miel, sare, piper negru, vin rosu si seminte de musta macinate. Ingrediente: 4 bucati friptura de miel 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1 cana vin rosu 3 linguri seminte de mustar macinate Mod de preparare: Carnea de miel se unge…Read more »

Miel cu mustar

O reteta simpla de miel cu mustar din: carne de miel, mustar de dijon, piper, usturoi, pesmet si cimbru. Ingrediente: 4 bucati carne de miel fara grasime 1/4 cana mustar de Dijon 1/4 lingurita piper 2 catei de usturoi 1/3 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru Mod de preparare: Pesmetul, usturoiul, piperul si cimbrul se amesteca…Read more »

Mancare de fasole cu miel

O reteta de mancare de fasole cu miel din: pulpa de miel, boabe de fasole, carnati, slanina, ceapa, ulei de masline, pasta de rosii, usturoi, supa de legume sau de miel, cimbru, vin alb, foi de dafin, patrunjel, rozmarin, nucsoara, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de miel 200 g boabe de fasole…Read more »

Friptura de miel cu levantica

O reteta de friptura de miel cu levantica din: carne de miel, pesmet, sare, amestec herbes de provence, piper, usturoi, levantica, ulei de masline, vin rosu si mustar iute de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare 1 lingura amestec herbes de provence 1/2 lingurita piper 2 catei de…Read more »

Tocanita din pulpa de miel

O reteta de tocanita din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, cardamom, scortisoara, coriandru, caise uscate, anason, supa de miel, otet, morcovi si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 4 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 8 capsule de cardamom 1 baton de sortisoara…Read more »

Miel delicios umplut

O reteta de miel delicios umplut din: piept de miel, ficat, ceapa, ou, ou fiert rascopt, franzela, sare si piper. Ingrediente: 1 piept intreg de miel 200 g ficat 1 ceapa 1 ou crud 1 ou fiert rascopt 100 g franzela sare piper Mod de preparare: Din carne se scot oasele dupa care, cu ajutorul…Read more »

Pulpa de miel cu miere

O reteta simpla si delicioasa de pulpa de miel cu miere din: pulpa de miel, amestec garam masala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia si ulei de arahide. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lingura amestec garam masala 2 catei de usturoi 200 g miere 2 linguri ghimbir proaspat 2 linguri sos de soia 2…Read more »

Tocana de miel cu smantana

O reteta delicioasa de tocana de miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn cca. 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamiie boia marar patrunjel sau tarhon taiat marunt sare Mod de…Read more »

Frigarui de miel

O reteta de frigarui de miel din carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, chilli, sare, piper, ardei rosu, ardei verde si ceapa rosie. Ingrediente 300 gr carne miel (pulpa) 1/2 lamaie 4 linguri ulei masline 3 fire patrunjel chilli sare, piper 1/2 ardei rosu mare 1 ardei verde 1 ceapa mica rosie Mod…Read more »

Friptura de miel cu lesustean

O reteta de friptura de miel cu lesustean din: pulpe de miel, telina, frunze de telina, leustean, mirodenii, vin alb, otet balsamic, sare si ulei. Ingrediente: 2 pulpe de miel 2-3 teline funze de telina 2 legaturi de leustean mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara 1 cana cu vin alb 1 lingura cu…Read more »

Miel cu cimbru la cuptor

O reteta simpla si delicioasa de miel cu cimbru la cuptor: pulpa de miel, usturoi, cimbru, rozmarin, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel (2 kg miel) 10 catei de usturoi cimbru proaspat (de preferat) rozmarin 3 linguri de miere ulei de masline sare si piper dupa gust Mod de preparare:…Read more »

Haggis

O reteta de Haggis din: organe de miel, stomac de miel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500gr. organe de miel taiate marunt un stomac de miel 100 gr. cimbru sare, piper Mod de preparare: Umplutura este fiarta incet, in apa, timp de 4 ore inainte de a fi trecuta prin masina de tocat si de…

Read more »

Carne de miel cu varza

O reteta simpla si delicioasa de carne de miel cu varza din: carne de miel, varza, piper negru boabe, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 1 varza mare 100 gr piper negru boabe 3 foi de dafin sare dupa gust Mod de preparare: Intr-o oala inalta se pune in apa…Read more »

Sashlac cu miel

O reteta de Sashlac cu miel din: pulpa de miel, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 5 ceapa 1 lamaie 2 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi zdrobit 1 lingura de oregano sare, piper Mod de preparare: Se razaleste ceapa marunt si…

Read more »

Tajine de miel cu vinete

O reteta delicioasa de Tajine de miel cu vinete din: miel, vinete, morcovi, usturoi, patrunjel, condimente, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente 300 grame miel cubulete doua vinete doi morcovi mari 6 catei usturoi o legatura patrunjel (sau chiar jumatate) condimente (curcuma, cumin, amestec tajine) ulei de masline sare, piper Mod de Preparare Vinetele…Read more »

Şniţel de miel

O reteta simpla de snitel de miel din: carne de miel, oua, lapte, pesmet si grasime. Ingrediente 1,500 Kg carne 2 oua 2 linguri lapte pesmet grasime pentru prajit Mod de Preparare Alegem pulpa de miel. O taiem in felii subtiri ca pentru snitel. Dam sare si piper.  Batem intr-o farfurie ouale cu laptele. Tavalim…

Read more »

Miel cu spanac, boia şi lămaie

O reteta de miel cu spanac, boia si lamaie din: carne de miel, spanac, grasime, ceapa, boia rosie, bulion de rosii, lamaie si faina. Ingrediente 1 Kg carne 1,500 Kg spanac 1 lingura grasime 1 ceapa mare 1 varf de cutit boia rosie 1 lingura bulion de rosii (dupa gust) 5 felii lamaie pentru rantas:…Read more »

Pulpa de miel

O reteta delicioasa de pulpa de miel din: pulpa de miel, usturoi, ulei de arahide, mustar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 felii mari de pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri de ulei de arahide 4 linguri de mustar mediu 4 lingura cimbru sare piper Mod de preparare: Usturoiul se taie in…Read more »

Pilaf de miel delicios la tava

O reteta de pilaf de miel delicios la tava din: carne de miel, unt sau untura, bulion de rosii, vin alb, orez, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne de miel 1 lingura unt sau untura 1 lingura bulion de rosii 1 paharel vin alb 1 ceasca orez 2 cesti apa clocotita sare piper Mod…Read more »

Cotlete de miel

O reteta simpla de cotlete de miel din: cotlete de miel, usturoi, piper, ulei, rozmarin si sare. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 catei de usturoi piper 2 linguri de ulei 1 lingurita de rozmarin sare Preparare: Se decojesc cateii de usturoi si se taie in lung, in betisoare. Se infig betisoarele de usturoi in…

Chifteluţe cu spanac şi năut

O reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita, pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de lapte tocată 100 g pulpă de…Read more »

Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţi

O reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa, ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui 1-1/2 ciocanele de miel 1…Read more »

Miel cu praf de curry

O reteta simpla si delicioasa de miel cu praf de curry din: carne tocata de miel, pudra de curry, sos picant de rosii si spanac. Ingredientul cheie din acest meniu, inspirat din bucătăria indiană, este sosul picant de roşii. Nici aromele speciale ale pudrei de curry nu pot fi trecute cu vederea. Ingrediente: carne tocata…Read more »

Cotlet de miel italienesc

O reteta simpla de cotlet de miel italienesc din: cotlet de miel, slanina afumata, ulei de masline, ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 8 felii cotlet de miel 100 g slăninuţă afumată 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de ceapă rasă 1 lingură de pastă de roşii…Read more »

Despre carnea de miel si ied

Mielul şi iedul dau o carne albă delicată, uşor digerabilă, însă cu gust bine individualizat. Mielul se defineşte drept miel de lapte dacă a fost hrănit numai cu lapte; în acest caz are carnea albă cu miros de lapte. Este comercializat şi mielul înţărcat, mai mare, cu carne de culoare roz intens, care, pe măsură…Read more »

Ciorbă de miel cu verdeţuri

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de  tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă de…Read more »

Drob clasic de miel

O reteta de drob clasic de miel din: organe si prapure de miel, ceapa, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg organe şi prapure de miel 4 cepe medii 6 legături ceapă verde (circa 300 g) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 ouă 8 linguri ulei piper sare  …Read more »

Pulpă de miel umplută cu ficat

O reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel, ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi de miel 1-2 legături…Read more »

Ciorbă clasică de miel

O reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura 1/3…Read more »

Curry de miel şi dovleac

O reteta delicioasa de curry de miel si dovleac din: pulpa de miel, pudra de curry, usturoi, ghimbir, ulei de masline, supa de legume, dovleac, mazare, lipier si chutney de mango Ingrediente: 400 g pulpă de miel, dezosată, curăţată de grăsime, tăiată cubuleţe 2 linguriţe pudră de curry 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată…Read more »

Friptură de miel cu slanina afumata la tavă

O reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din: carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie, usturoi, ulei, delikat si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg carne de miel 200 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb 1 ceaşcă supă din concen­trat de legume 1/2 lămâii…Read more »

Pulpă de miel la tavă

O reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin aromata. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata…Read more »

Coroană umplută cu miel

O reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa, faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare, morcovi si rosii. Ingrediente: aluat: 400 g margarina 2 oua 10 linguri apa 1 kg faina umplutura: 1 kg carne de miel fara os 2 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…Read more »

Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki

O reteta gustoasa de frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki din: carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, delikat, ardei rosu, ardei galben, ardei verde, ceapa rosie, chilli, castravete, iaurt, usturoi, si sare. Ingrediente: 300 g carne de miel 1/2 lamaie 4 linguri de ulei de masline 3 fire de patrunjel verde 1…Read more »

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

O reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic. Ingrediente: 1 kg carne de miel…Read more »

Miel cu cartofi zdobiţi

O reteta delicioasa de miel cu cartofi zdrobiti din: mustar cu boabe, otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei de masline, cartofi si broccoli. Ingrediente: 2 linguri de muştar cu boabe 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe de miere 2 bucăţi dintr-o pulpă de miel, tăiate…Read more »

Drob de miel în aluat

O reteta de drob de miel in aluat din: maruntaie de miel, faina, oua, ulei, ceapa verde, verdeata, miez de franzela, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg măruntaie de miel 400 g făină 5 ouă 250 ml ulei 2 legături de ceapă verde 2 legături verdeaţă miezul de la o franzelă 100 ml lapte…

Read more »

Retete delicioase de Paşte

Va prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin Miel…Read more »

Drob delicios de miel

O reteta gustoasa de drob delicios de miel din: prapur de miel, ceapa uscata, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 prapur de miel spălat şi curăţat 1 kg de organe de miel 1 ceapă uscată 2 legături de ceapă verde 1 legătură de usturoi verde…Read more »

Tocăniţă de miel cu tarhon verde

O reteta de tocanita de miel cu tarhon verde din: carne de miel, tarhon, ceapa, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper, ulei, apa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de miel, proaspata fara os un pumn tarhon verde 2 cepe mari albe 1 legatura de patrunjel verde sare boia dulce piper ulei apa faina…

Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin

O reteta de frigarui de miel si cuscus cu caise si seminte de pin din: pulpa sau spata de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, suc de lamaie si iaurt grecesc. Ingrediente: 750g de pulpă sau spată de miel, dezosată, tăiată în cubuleţe 1 lingură…Read more »

Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin

O reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin, usturoi, mustar de dijon, ulei de masline ci cotlete de miel. Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4 linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a câte 6 cotlete fiecare)  …Read more »

Friptura clasica de miel

O reteta delicioasa de friptura clasica de miel din: carne de miel, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia, mustar, vin rosu, apa, ulei si rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3-4 catei de usturoi 3-4 cepe rosii sare piper boia mustar 1 pahar vin rosu 1 pahar apa ulei rozmarin   Mod de preparare:…Read more »

Miel delicios la cuptor

O reteta simpla de miel delicios la cuptor din: carne de miel, cartofi, ceapa, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carne miel 400 g cartofi 200 g ceapă 2 linguriţe oregano sare piper 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un vas mai înalt ce poate fi pus ta…Read more »

Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitură

O reteta simpla de cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitura din: cotlete de miel, ulei, vin rosu, sare, piper, condimente, caise, castravete, piure de cartofi, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 6 cotlete de miel 5 linguri ulei 1/2 pahar de vin roşu sare piper condimente pentru garnitură: 3-4 caise din compot 1 castravete…Read more »

Stufat clasic de miel

O reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper, faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 100 g ceapă uscată 1,1 kg ceapă…Read more »

Tagine de miel cu cartofi dulci şi curmale

O reteta delicioasa de tagine de miel cu cartofi dulci si curmale din: uleid e masline, ceapa, radacina de ghimbir, spata de miel dezosata, chimion, coriandru, scortisoara, pulpa de rosii, cartofi dulci si curmale. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri rădăcină de ghimbir, tocată 2 kg spată…Read more »

Tagine de miel

O reteta delicioasa de tagine de miel din: ulei de masline, carne macra de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ras el hanout, rosii, naut, caise uscate, supa, seminte de rosie si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500 g de carne macră de miel, tăiată în cuburi 1 ceapă mare, tăiată grosier 2 morcovi mari,…Read more »

Ruladă delicioasă din pulpă de miel

O reteta gustoasa de rulada delicioasa din pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, sare, piper, verdeata, morcov, frunze de spanac, marar verde si ulei. Ingediente: pulpa din spate şi 1 kg carne de miel 6 ouă 2 cepe mari sare piper verdeaţă 1 morcov mare fiert, frunze de spanac opă­rite mărar verde…Read more »

Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu rozmarin si cartofi din: ulei de masline, cotlete de miel, cartofi, rozmarin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 4 crenguţe de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250 g de roşii cireaşă…Read more »

Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)

O reteta despre cum se prepara gratar de miel cu chifle. Este o reteta alternativa pentru traditionalul hamburger.         Ingrediente: 400 g minced lamb 2 medium slices white bread , crusts removed 1 medium onion, finely chopped 1 medium garlic clove, finely chopped 4 tbsp parsley, chopped 1 tbsp cumin salt and…Read more »

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras   Mod…Read more »

Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet

O reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 1 ceapa…Read more »

Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarin

O reteta delicioasa de pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin din: usturoi, rozmarin, boabe de piper, boabe de ienupar, ulei de masline, pulpa de miel si vin alb. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin, tocate 1 linguriţă boabe de piper negru, zdrobite 3 boabe de ienupăr…Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşte

Va prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paste! File de miel Frigarui de miel cu tzatziki Coaste de miel in sos de vin Miel în stil mediteraneean Supa de miel cu tarhon Cotlete de miel cu legume Tocanita de miel Drob de…Read more »

Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar

O reteta delicioasa de souvlaki de miel cu lamaie si marar din: usturoi, sare de mare, ulei de masline, lamaie, carne macra de miel si pita sau lipie pentru servit. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie…Read more »

Arpagic cu pulpa de miel

O reteta gustoasa de arpagic cu pulpa de miel din: pulpa de miel, lamaie, arpagic, rosii decojite, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lamaie mare 200 g arpagic 1 cutie de rosii decojite 1 lingurita boia dulce cateva frunze de tarhon, busuioc, 4 catei…Read more »

Frigărui asortate de miel

Pulpă de miel afumată, coastă de miel, cârnăcior de oaie afumat şi picant, roşii, ceapă, măsline. Tai cubuleţe totul, condimentezi cu ienibahar, busuioc şi cimbru, le pui pe crenguţe de brad, câte o bucăţică din fiecare. Le pui pe grătarul încins cu jar de lemn, de preferinţă, de tei (dă o culoare deosebită cărnii)…Read more »

Papricaş de miel

O reteta simpla si delicioasa de papricas de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, bulion de tomate, boia dulce, cartofi, cimbru, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 150 g ulei 400 g ceapa 50 g bulion de tomate putina boia dulce cartofi fire de cimbru 1 legatura verdeata piper sare…Read more »

Friptură de miel cu cimbru sălbatic

O reteta simple si delicioasa de friptura de miel cu cimbru salbatic din: pulpa de miel, ulei de masline, piper boabe, prad de ardei iute, sare, cimbru, vin alb si usturoi. Ingrediente: un jigou (pulpa din spate de la miel) 2-3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de piper boabe, proaspăt măcinat 1 linguriţă…

Miel marocan in cuşcus

O reteta delicioasa de miel marocan in cuscus din: boia iute, chimion, coriandru, nucsoara, file slab de miel, ulei de masline, vinete, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 linguri boia iute 1/4 lingură praf chimion 1/4 lingură praf coriandru 1 vârf cuţit nucşoară 120 g file slab de miel – partea de la gât – tăiat…Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşti

Va prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti! Drob de miel cu ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan Arpagic cu miel Tarta cu…Read more »

Friptură cu sos barbecue

O reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu. Ingrediente: 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi) 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit 1 ceapă, tăiată…Read more »

Pateu de miel

O reteta de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de miel tocata, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara, nucsoara si sunca. Ingrediente: 500 g de măruntaie miel 250 g carne de miel tocată 1 legătură de usturoi verde 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de piper măcinat…Read more »

Ciorbă de miel delicioasă

O reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1-2…Read more »

Drob de miel delicios

O reteta simpla si gustoasa de drob de miel delicios din: organe de miel, ceapa, oua, verdeata si prapur de miel. Ingrediente: organe de miel ceapa, oua verdeata prapur de miel   Mod de preparare: Speli bine organele de miel, le pui la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat, căleşti ceapa, pe…Read more »

Tartă cu miel şi fenicul

O reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan. Ingrediente: pentru aluat: 300 g făină 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 1 gălbenuş sare piper pentru umplutură: 600 g pulpă…Read more »

Miel cu orez si migdale

O reteta simpla de miel cu orez din: orez, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, foaie de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 200 ml vin rosu 300 g carne de miel tocata 1 ceapa mare 1 ardei 20 g migdale maruntite 3 catei de usturoi…Read more »

Drob la pahar

O reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat) 2-3 ouă 1 lingură smântână verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde) sare piper   Mod de preparare: Fierbi măruntaiele de la miel şi le treci prin maşină de tocat. Adaugi…Read more »

Miel cu rozmarin şi miere

O reteta absolut delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceapa, ulei de masline, miere, rozmarin si o pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, taiate rondele ulei de masline 1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma); 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici o pulpa de miel…Read more »

Reţete de Paşte

Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Paste: Perişoare de miel cu sos de lamaie Ciulama delicioasă de miel Pulpă de berbec inăbuşită Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE…Read more »

Perişoare de miel cu sos de lamaie

O reteta delicioasa de perisoare de miel cu sos de lamaie din: carne de miel tocata, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, lamaie, albus de ou, concentrat de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de miel tocată 50 g orez 1 ceapă 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel verde 1 lămâie 1 albuş…Read more »

Ciulama delicioasă de miel

O reteta simpla si gustoasa de ciulama de miel din: carne de miel, apa, morcov, ceapa, patrunjel, unt, faina, sare, tarhon sau marar, lapte si felii de franzela. Ingrediente: pentru sos: 1 kg carne de miel 1 l apă 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură unt 1 lingură făină sare tarhon sau…Read more »

REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă

Drobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se…Read more »

Miel provensal

O reteta delicioasa de miel provensal din: pulpa de miel fara os, sare, piper, ierburi de provence, rosii, boabe de piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecei, rozmarin, cimbru si verdeata. Ingrediente: 1,2 kg pulpă de miel fără os sare piper 2 linguriţe ierburi de Provence 50 g…Read more »

Reteta zilei: Miel in vin alb

O reteta simpla de miel in vin alb din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, praf de cimbru, lamaie, sare, piper, ulei si apa. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar de vin alb mujdei din 1 capatana usturoi o mana de praf de cimbru 1/2 lamaie sare…Read more »

Pulpe de miel la cuptor

O reteta simpla si delicioasa de pulpe de miel la cuptor din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, pulpa de miel fara os, sare, piper, cimbru, ulei de masline, pasta de tomate, supa, rosii, boabe de fasole alba si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 200 g de mor­covi 200 g de ţelină  1,6…Read more »

Friptură de miel cu usturoi şi rozmarin

O reteta delicioasa de friptura de miel cu usturoi si rozmarin din: usturoi, picior de miel, rozmarin, unt, sare, piper si legume. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi,tăiată pe orizontală un picior de miel cu os de cca 2 kg 6 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi rozmarin proaspăt 15 g unt sare şi piper negru…Read more »

Spată de miel umplută cu ratatouille

O reteta absolut delicioasa de spata de miel umpluta cu ratatouille din: uleid e masline, ceapa, ardei rosii, vanata, rosii cherry, usturoi, busuioc, piure de rosii, zahar, otet din vin alb, spata de miel si frunze de salata. Ingrediente: Pentru Ratatouille: 5 liguri ulei de măsline 1 ceapă mare, mărunţită 2 ardei roşii, curăţaţi de…Read more »

Cotlete de miel cu cartofi si parmezan

O reteta simpla si delicioasa de cotlete de miel cu cartofi si parmezan din: cotlete de miel, cartofi, radicchio, parmezan, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 4 cartofi tăiafi felii subţiri salată roşie (radicchio) 1 lingură de parmezan ardei iute mentă pătrunjel   Mod de preparare: Se pregătesc cotletele de miel la…

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.