Sarmalute cu carne de miel

Printeaza

 Sarmalute cu carne de miel

Ingrediente:Sarmalute cu carne de miel

  • 500 g orez
  • 1 kg carne de miel mai grasă (tocată)
  • 1 varză crudă mare
  • 4 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 3 linguri bulion
  • 3 morcovi
  • 3 ouă
  • 1 lin­gură condimente
  • sare şi piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Orezul ales şi spălat îl căleşti puţin, apoi îl scurgi bine şi îl torni într-un vas mare. Il amesteci cu carnea, morcovii daţi pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat mărunt, 3 ouă întregi, sare, piper şi condimente.

Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei, apoi adaugi 3 linguri de bulion şi puţină apă fiartă (astfel ies sarmalele mai pufoase) şi o pui în compoziţia de carne.

Amesteci bine şi formezi sar­malele în frunze de varză crudă (opărite). Le aşezi într-o cratiţă, torni borş proaspăt cât să le acopere şi le pui la foc mic. Le serveşti calde, cu smantană si mămăligă caldă.

Sărmaluţe cu carne de miel

Sarmalute cu carne de miel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.