Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi noi dati prin unt, crochete de midii si sote de spanac

Printeaza

Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi noi dati prin unt, crochete de midii si sote de spanac

Ingrediente:Spinare de miel la cuptor cu garnitura de cartofi noi dati prin unt, crochete de midii si sote de spanac

  • 1,600 kg spinare de miel
  • 300 g ficat de miel
  • 1 ceapă
  • 1 felie franzelă
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 20 midii sau scoici
  • pesmet
  • 150 ulei
  • 80 g unt
  • 300 g car­tofi noi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 kg spanac
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 1/4 litru supă

 

Mod de preparare:

Spinarea se frige la cuptor circa 45 minute. Se scoate din tavă şi în ea se face sosul cu 1 lingură făină, 1/4 litru supă, 2 linguri sos brun , sare, piper şi vin.

Se scoate carnea de la spinare, se taie felii  şi se pune pe fiecare bucată tocătură (făcută din ficatul şi ceapa tocate mărunt, amestecate cu 1 ou crud, sare, piper, franzela înmuiată în apă şi stoarsă), se montează la loc, se napează cu sos, se presară cu pesmet, unt şi se gratineazâ.

Se aşază pe un platou şi se garniseşte cu cartofii noi fierţi daţi în unt şi cu ver­deaţa tocată, crochetele de midii şi spanacul opărit sotat în unt.

Sosul se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.