Sarmale cu stafide si marar

Retete de post: Sarmale cu grau zdrobit

O reteta de post de sarmale cu grau zdrobit din: grau, ceapa, morcov, varza murata, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, ou, sare, piper, cimbru, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 200 g grâu două cepe un morcov 300 g foi de varză murată două linguri pastă de tomate un pahar de suc de roşii […]

Sarmale cu hrisca si nuci

Retete de post: Sarmale cu nuci in cuiburi

O reteta de post de sarmale cu nuci, in cuiburi din: ceapa, suc de rosii, morcovi, nuca macinata, sare, piper, vin, varza murata, untdelemn si orez. Ingrediente: 3 cepe 3 linguri de suc de roşii doi morcovi o cană şi jumătate de nucă măcinată sare piper un pahar de vin o varză murată 100 ml […]

Sarmale cu 2 feluri de foi

Sarmale de bureti in foi de vita

O reteta de post de sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn. Ingrediente: 100 g orez 500 g ceapă 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi) sare piper câteva pachete […]

retete

Retete de post: Sarmale de orez in foi de varza dulce

O reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez, morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn. Ingrediente: 250 g orez un morcov două cepe două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) sare piper o lingură de pastă de […]

Ciuperci la tava

Retete de post: Ciuperci la tava

O reteta de post de ciuperci la tava din: ciuperci, untdelemn, sare, zeama de lamaie si mujdei de usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci (de câmp sau de cultură) câteva linguri de untdelemn sare zeamă de lămâie mujdei de usturoi   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mijlocii, se rup codiţele şi se spală în apă […]

Cremă cu ciuperci

Retete de post: Ciuperci cu pasta de usturoi

O reteta de post de ciuperci cu pasta de usturoi din: ciuperci, untdelemn, busuioc, cimbru, piper alb si sare. Ingrediente: 500g de ciuperci albe (de câmp sau de cultură) o lingură de untdelemn busuioc pisat cimbru piper alb (măcinat) sare   Mod de preparare: Ciupercile se opăresc, se curăţă, după care se lasă la răcit […]

retete

Retete de post: Aperitiv din ciuperci

O reteta simpla de aperitiv din ciuperci din: ciuperci, ceapa, gogosari, sare, zahar, piper boabe, coriandru, dafin si otet. Ingrediente: două kg ciuperci (roşiori sau creasta cocoşului) 500g ceapă un kg gogoşari (ardei kapia) sare zahăr piper boabe coriandru dafin oţet   Mod de preparare: Ciupercile, curăţate şi tăiate fâşii, se fierb în apă cu […]

Ciuperci cu sfecla

Retete de post: Ciuperci cu sfecla

O reteta de post de ciuperci cu sfecla din: ciuperci, sfecla rosie, ceapa, untdelemn, usturoi si sare. Ingrediente: un kilogram de ciuperci 400 g sfeclă roşie o ceapă unt­delemn usturoi sare   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie fin. Sfecla se fierbe, se curăţă şi se dă […]

Măruntaie de pui cu legume

Retete de post: Tocana gradinareasca

O reteta de post de tocana gradinareasca din: ardei kapia, ardei gras, ardei iute, vanata, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, zahar, sare, piper, patrunjel verde si un pahar de vin. Ingrediente: 3-4 ardei kapia 2 ardei graşi un ardei iute o vânătă, 4 cepe 4 roşii 4 cartofi 5-6 căţei de usturoi o lingură de zahăr […]

Legume la tigaie cu seminte

Retete de post: Tocana de legume

O reteta de post de tocana de legume din: ceapa, rosii, dovlecel, morcov, ardei, cartofi, fasole verde, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si facultativ 3 linguri untdelemn. Ingrediente: două cepe 4 roşii un dovlecel un morcov doi ardei 4 cartofi o mână de fasole verde o vânătă 3-4 căţei de usturoi sare piper o legătură […]

Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie

Retete de post: Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie

O reteta de post de fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie din: fasole boabe, apa, ceapa, untdelemn, boia de ardei, usturoi, sare si bulion. Ingrediente: 300 g fasole boabe uscată un litru de apă două cepe 3-4 linguri cu untdelemn un vârf de cuţit boia de ardei usturoi pisat sare bulion   […]

Pasta de dovlecei

Retete de post: Pasta de dovlecei

O reteta de post simpla de pasta de dovlecei din: ceapa, dovlecei, untdelemn, sare, piper si facultativ doua oua. Ingrediente: două cepe doi dovlecei 3 linguri de untdelemn sare piper facultativ: două ouă   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în trei linguri untdelemn. Se adaugă dovleceii curăţaţi şi daţi pe […]

Supa de ciuperci

Retete de post: Supa de ciuperci cu verdeata

O reteta de post de supa de ciuperci din: untdelemn, ceapa, morcov, telina, ciuperci, sare, piper si verdeta. Ingrediente: două linguri de untdelemn 3 cepe un morcov o ţelină un kg de ciuperci (ghebe, roşiori etc.) sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în două linguri de untdelemn, la care se […]

Supa de noodle

Retete de post: Supa de noodle

O reteta de post de supa de noodle din: zeama de in care au fiert cartofii, aluat de nudle, sare, piper, untdelemn, boia dulce, patrunjel verde, frunze de telina si ardei iute. Ingrediente:le doi litri de zeamă în care au fiert cartofi (de exemplu: cartofii pentru aluatul de nudle, sau pentru piure, sau pen­tru ganitura […]

Iahnie picanta de fasole

Retete de post: Iahnie de fasole

O reteta de post simpla si delicioasa de iahnie de fasole din: fasole boabe, ceapa, rosii, patrunjel verde, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, piper macinat si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 500 g fasole boabe (albă) 200 g ceapă două roşii o legătură de pătrunjel verde foi de dafin piper boabe […]

Supa de branza

Retete de post: Supa de praz

O reteta de post de supa de praz din: praz, ceapa, cartofi, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g praz doi morcovi o ceapă 3 cartofi o legătură de pătrunjel verde sare facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână, crutoane   Mod de preparare: Prazul se curăţă de foile exterioare şi de partea verde […]

retete

Retete de post: Supa de rosii

O reteta de post de supa de rosii din: morcovi, telina, ceapa, sare, piper, suc de rosii, taitei, frunze de patrunjel si zahar. Ingrediente: doi morcovi o ţelină mică o ceapă sare piper un litru suc de roşii (de casă) tăiţei de supă (din apă, făină şi sare frun­ze de pătrunjel zahăr facultativ: untdelemn   […]

Ciorba de rosii cu cartofi

Retete de post: Ciorba de zarzavat

O retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov, pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4 cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel verde leuştean proaspăt borş de putină fa­cultativ: untdelemn, un ou, două linguri de făină   Mod de preparare: Ceapa se […]

retete

Retete de post: Musaca de vinete

O reteta de post foarte gustoasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, patrunjel verde si pesmet.   Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200g ceapă 50 ml untdelemn sare piper pătrunjel verde pesmet   Mod de preparare: Se curăţă vinetele, se taie rondele, se presară sare, ca să-şi lase […]

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Retete de post: Vinete la gratar

O reteta de post foarte gustoasa de vinete de gratar din: vinete, usturoi, patrunjel verde si untdelemn. Ingrediente: 3-4 vinete o căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde untdelemn   Mod de preparare: Vinetele se spală, se elimină cotorul şi se taie felii groase de un deget. Se presară sare şi se lasă 10 […]

Praz cu masline

Retete de post: Praz cu masline in sos de rosii

O reteta de post delicioasa de praz cu masline in sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet sau zeama de lamaie, pasta de tomate, sare, piper si facultativ o lingurita de zahar. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g măsline 3 linguri de untdelemn 3 lin­guriţe de oţet (sau zeamă de lămâie) 3 linguri […]

Ciorba acra de ciuperci

Retete de post: Ciorba acra de ciuperci

O retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet piper […]

Mancare de ceapă cu smantana

Retete de post: Mancare de ceapa

O reteta de post de mancare de ceapa din: pasta de tomate, ceapa, sare, piper, zahar, untdelemn, cimbru, busuioc si boia de ardei dulce. Ingrediente: un kg ceapă 4 lingnri de pastă de tomate sare piper puţin zahăr două linguri de untdelemn facultativ: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce   Mod de preparare: Ceapa se […]

Ardei umpluti cu vinete

Retete de post: Ardei umpluti cu vinete

O reteta de post de ardei umpluti cu vinete: vanata, ardei capia, usturoi, sare, faina, rosii, patrunjel verde, untdelemn si facultativ cateva linguri de smantana. Ingrediente: o vânătă mare 10 ardei capia două căpăţâni de usturoi sare o jumătate de cană de făină două roşii câteva fire de pătrunjel verde untdelemn (pentru prăjt) facultativ: câteva […]

Ciorba de fasole in test

Retete de post: Ciorba de fasole cu taitei de casa

O reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o linguriţă de boia dulce o lingură de mălai […]

Crochete cu fenicul şi brânză de capră

Retete de post: Crochete cu cartofi

O reteta de post de crochete de cartofi din: cartofi, oua, sare, untdelemn, cascava sau branza de burduf, ou si pesmet. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 4 ouă sare untdelemn 250-300 g caşcaval sau brânză de burduf ou pesmet   Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se pasează. Se amestecă toate ingredientele, iar din […]

Salata de sfecla cu hrean si chimen

Retete de post: Salata de sfecla cu hrean si chimen

O reteta de post de salata de sfecla cu hrean si chimen din: radacina de hrean, sfecla rosie, otet, miere, sare si chimen. Ingrediente: 2-3 rădăcini de hrean o sfeclă roşie (mică) 3 lingnri de unt­delemn 3 lingnri de oţet 3 lingnri de miere un vârf de cuţit de sare o linguriţă de chimen   […]

Salata de telina fiarta

Retete de post: Salata de telina

O reteta de post de salata de telina din: radacina de telina, morcov, mere, untdelemn, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 3 rădăcini de ţelină (de dimensiune potrivită) un morcov două mere 200 g untdelemn o lămâie câteva fire de pătrunjel verde facultativ: un gălbenuş de ou, 70 ml untdelemn, un praf de sare   Mod […]

Cartofi fierti cu usturoi

Retete de post: Cartofi fierti cu usturoi

O reteta de post de cartofi fierti in usturoi din: usturoi, untdelemn, apa minerala, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi 4-5 căţei de usturoi (sau 4-5 fire de usturoi verde) două linguri de untdelemn două linguri de apă minerală sare piper   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi apoi se fierb în […]

Ardei umpluţi la gratar

Retete de post: Ardei copti

O reteta de post de ardei copti din: ardei capia, usturoi, sare, otet si facultativ untdelemn. Ingrediente: 8-10 ardei capia usturoi sare oţet facultativ: untdelemn (pentru prăjit)   Mod de preparare: Ardeii se prăjesc în untdelemn sau se coc pe tablă, la foc mic. Se pun apoi într-o oală cu apă, după care se jupoaie […]

Cartofi natur

Retete de post: Cartofi natur

O reteta de post de cartofi natur din: cartofi, untdelemn, sare si patrunjel verde. Ingrediente: un kg cartofi untdelemn (sau unt) sare pătrunjel verde facultativ: usturoi verde, ceapă verde     Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se fierb în apă cu sare. Când sunt gata, se strecoară şi se pun […]

Bors cu verdeturi

Retete de post: Bors de iarna

O reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 3-4 cepe 2-3 morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) pătrun­jel (rădăcină şi frunze) o felie de dovleac plăcintar o legătură de leuştean două linguri de orez o jumătate de litru de borş sare piper […]