Retete de post: Supa de ciuperci cu verdeata
PrinteazaO reteta de post de supa de ciuperci din: untdelemn, ceapa, morcov, telina, ciuperci, sare, piper si verdeta.
- două linguri de untdelemn
- 3 cepe
- un morcov
- o ţelină
- un kg de ciuperci (ghebe, roşiori etc.)
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Ceapa tocată se căleşte în două linguri de untdelemn, la care se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate fâşii. După ce s-au înmuiat, se pun în oală doi litri de apă fierbinte, rădăcinoasele rase, sare, piper şi se fierbe supa circa 40 minute.
La sfârşit, se presară cu verdeaţă tocată şi se serveşe cu crutoane de pâine prăjită. Dacă supei i se pun şi două linguri cu orez şi nişte borş de putină, ea devine o ciorbă foarte gustoasă.
Poftă bună!