Retete de post: Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie

Printeaza

O reteta de post de fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie din: fasole boabe, apa, ceapa, untdelemn, boia de ardei, usturoi, sare si bulion.

Ingrediente:Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie

  • 300 g fasole boabe uscată
  • un litru de apă
  • două cepe
  • 3-4 linguri cu untdelemn
  • un vârf de cuţit boia de ardei
  • usturoi pisat
  • sare
  • bulion

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea în câteva clocote, se strecoară şi se pune iar la fiert cu apă călduţă. Se repetă această operaţiune de trei ori.

Se lasă fasolea să fiarbă bine în ultima apă (până se poate strivi bobul cu uşurinţă între degete), se strecoară şi se trece prin sită, după care se freacă cu untdelemn până se obţine o pastă. Se sărează, se adaugă usturoiul pisat şi se amestecă.

Ceapa se taie peştişori şi se pune la prăjit în untdelemnul încins, după care se adaugă şi boiaua. După preferinţă, se poate adăuga şi o lingură cu bulion. Rântaşul obtinut se serveşte alături de fasole, cu salată de murături sau cu sfeclă roşie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.