Retete de post: Ardei umpluti cu vinete

Printeaza

O reteta de post de ardei umpluti cu vinete: vanata, ardei capia, usturoi, sare, faina, rosii, patrunjel verde, untdelemn si facultativ cateva linguri de smantana.

Ingrediente:Ardei umpluti cu vinete

  • o vânătă mare
  • 10 ardei capia
  • două căpăţâni de usturoi
  • sare
  • o jumătate de cană de făină
  • două roşii
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • untdelemn (pentru prăjt)
  • facultativ: câteva linguri de smântână

 

Mod de preparare:

Vânătă se spală, se taie rondele şi se presară deasupra sare, ca să îşi lase amăreala. Se lasă deoparte 10-15 minute, apoi se şterge fiecare felie cu un şervet absorbant. Se prăjesc feliile de vânătă în untdelemn fierbinte, apoi se taie în şuviţe foarte subţiri. Usturoiul se toacă mărunt, cu cuţitul.

Ardeii, întregi, se prăjesc şi ei în untdelemn fierbinte, după care se curăţă de pieliţă, cu grijă, pentru ca să rămână codiţele la locul lor. Ardeii se găuresc în partea din vârf şi, cu un croşet sau cu o andrea ori cu o ţepuşă pentru grătar se îndeasă în ei, prin aceste găuri, şuviţele de vânătă şi bucăţelele de usturoi.

Din faină, apă şi sare se pregăteşte un aluat ca pentru clătite. Se trec ardeii umpluţi prin această cocă moale şi se prăjesc pe toate părţile în untdelemn fierbinte. Când s-au rumenit, se scot şi se lasă puţin pe o hârtie absorbantă.

Apoi se pun pe platoul de prezentare, cu felii de roşii alături şi se presară pătrunjel verde tocat mărunt. Dacă se pregăteşte în săptămâna albă, atunci se pot pune şi câteva linguri de smântână.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ardei umpluti de post cu vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.