retete

Retete de post: Grau fiert cu miere

O reteta simpla de grau fiert, cu miere din: boabe de grau, zahar, miere si miez de nuca. Ingrediente: 250 g boabe de grâu 70 g zahăr şi 70 g miere (sau se potriveşte după gust) facultativ: miez de nucă   Mod de preparare: Grâul se curăţă, se spală în nouă ape, apoi se fierbe […]

Tort cu blat din pâine graham

Retete de post: Prescura

O retetă de post de prescura din: faina, putin drojdie, apa si sare. Ingrediente: 300 g făină puţină drojdie apă sare   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se presară făină şi se lasă să dospească. Făina se cerne, iar în mijlocul ei se face o adâncitură unde se toarnă puţină […]

Prajitura de post cu gem

Retete de post: Prajitura de post cu gem

O reteta de post de prajitura de post cu gem din: gem, zahar, cacao, apa, untdelemn, amoniac, faina si arome. Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de untdelemn o linguriţă de amoniac (sau o jumătate de linguriţă de […]

Chiftele cu umplutura

Retete de post: Chiftele de naut cu seminte de chimen

O reteta de post de chiftele de naut cu seminte de chimen din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel verde, seminte de chimen, faina, piper, ulei de masline si facultativ doua oua. Ingrediente: 500 g năut boabe 4 căţei de usturoi o ceapă mare o legătură de pătrunjel verde o linguriţă de seminţe de chimen 150 g […]

Tocană de peşte

Retete de post: Tocana manastireasca

O reteta de post de tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde si facultativ untdelemn. Ingrediente: 3-4 dovlecei 4 cepe 4 morcovi 4 ardei 4 roşii o legătură de mărar o legătură de pătrunjel verde facultativ: unt­delemn (pentru prăjit)   Mod de preparare: Curăţăm dovleceii cruzi, îi tăiem felioare, îi prăjim […]

Cartofi cu usturoi la cuptor

Retete de post: Cartofi cu usturoi la cuptor

O reteta de post de cartofi cu usturoi, la cuptor din: cartofi, usturoi, ceapa, untdelemn, boia de ardei dulce si sare. Ingrediente: 8 cartofi mari o căpăţână mare de usturoi o ceapă mare 3 linguri de untdelem boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele […]

Ardei cu sos

Retete de post: Ardei cu sos

O reteta de post de ardei cu sos din: ardei kapia, ceapa, rosii, faina, sare, patrunjel verde si facultativ untdelemn pentru calit. Ingrediente: 10 ardei kapia două cepe 4 roşii o lingură de făină sare pătrunjel verde facultativ: untdelemn pentru călit   Mod de preparare: Ardeii se coc pe tablă sau pe plită, după care […]

Sarmale in foi de stevie cu urda si orez

Retete de post: Sarmale cu orez in foi de stevie

O reteta gustoasa de sarmale cu orez, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, bulion, piper si sare. Poate te intereseaza si: sarmale de post Sarmale de post in foi de vita Sarmale de post cu stafide   Ingrediente : 6 legături ştevie 150 g orez 2 cepe 2-3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură […]

Bors de loboda cu usturoi

Retete de post: Bors de loboda cu usturoi

    O reteta de bors de loboda, usturoi, ulei, ceapa, orez, leustean, pareunjel verde, hrean si sare. Ingrediente : 10 legături lobodă 2 cepe 2 linguri orez 1-2 fire usturoi verde 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel verde 200 ml borş 1 lingură ulei 1 hrean mic sare   Mod de preparare: Speli loboda, […]

Bors manastiresc

Retete de post: Bors manastiresc

O reteta de post de bors manastiresc din: varza dulce, ceapa, ardei gras, morcov, rosii, bors, leustean, sare, piper si facultativ, untdelemn si urda. Ingrediente: un kg varză dulce 3 cepe 3 ardei graşi un morcov 3 roşii 700 ml borş o legătură de leuştean sare piper facultativ: l00 ml untdelemn 150 g urdă   […]

Supa de cartofi manastireasca

Retete de post: Supa de cartofi manastireasca

O reteta de post de supa de cartofi manastireasca din: cartofi, ceapa, telina, morcovi, rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi două cepe o ţelină doi morcovi 4-5 roşii (sau două linguri de pastă de tomate,  50 ml suc de roşii) mărar (proaspăt sau uscat) sare piper facultativ: o lingură de untdelemn   […]

Urzici cu hrean si usturoi

Urzici cu nuca

  O reteta de urzici cu nuca, morcovi, malai, usturoi, sare, ceapa, pastarnac, hrean si ulei. Ingrediente: 1 kg urzici 2 morcovi 2 linguri mălai 5-6 căţei usturoi sare după gust 1 ceapă 1 păstârnac 2 linguri miez de nucă măcinat 1 linguriţă hrean ras 3 linguri de ulei   Mod de preparare: Razi ceapa, […]

Supa de broccoli cu cartofi

Cartofi fierti cu broccoli

  O reteta gustoasa de cartofi, broccoli, margarina, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg broccoli 50 g margarină 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Fierbi şi broccoli 5 minute. După ce au fiert cartofii, s-au răcit şi i-ai curăţat […]

Foi de placinta de post

Retete de post: Foi de placinta de post

O reteta de foi de placinta de post din: ulei, faina, apa si sare. Ingrediente blat: 7 linguri ulei 10 linguri de apă 14 linguri de făină 1 varf de cuţit de sare Ingrediente cremă: 7 linguri de ulei 7 linguri făină   Mod de preparare: Amesteci foarte bine uleiul cu făina şi vei obţine […]

Iahnie de cartofi

Retete de post: Iahnie de cartofi

  O reteta gustoasa de iahnie de cartofi, ceapa, suc de rosii, boia si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe suc de roşii boia (dulce sau iute, după gust) pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în opt şi îi pui la fiert. Cureţi şi tai ceapa peştişori şi o pui la călit […]

Plăcintă cu paste si ciuperci

Retete de post: Placinta cu ciuperci

O reteta de post de placinta cu ciuperci din: faina, apa, untdelemn, otet, sare, ciuperci de padure, ceapa, verdeata, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 50 ml untdelemn o linguriţă cu oţet sare pentru umplutură: două kg ciuperci de pădure două cepe verdeaţă untdelemn sare piper   Mod de preparare: […]

Halva cu morcovi si nucă de cocos

Halva

  O reteta de halva din: margarina, gris, zahar, nuca si esenta de migdale. Ingrediente: 1 pachet margarina 1 pahar gris 2 pahare zahăr 3 pahare cu apă 1 ceaşcă nucă toca­tă 1 sticluţă esenţă de migdale   Mod de preparare: Pui zahărul şi apa la fiert ca să obţii un sirop, într-o crăticioară pui […]

Orez cu telina

Orez cu telina

  O reteta de orez cu telina, morcov, ceapa, ulei, sos de rosii si sare. Ingrediente: 250 g orez 2 ţeline potrivite 1 morcov 1 ceapă 6 linguri ulei 1 pahar sos de roşii sau 1 lingură bullion diluat cu 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Speli si cureti legumele, ceapa o tai […]

Mancare de gulii cu bulion

Mancare de gulii cu patrunjel si marar

O reteta delicioasa de mancare de gulii din: margarina, ceapa, faina, zahar, marar, patrunjel si gulii.   Ingrediente: 1 kg gulii 2 linguri margarina 1 ceapă mare 2 linguri făină 1/2 linguriţă de zahăr mărar şi pătrunjel tocat   Mod de preparare: Cureţii guliile de coajă şi le tai felii de 1 cm grosime. Treci […]

Totul despre varza

Retete de post: Tarhana cu varza

O reteta de post de tarhana cu varza din: tarhana, faina, varza murata, morcovi, gogosar, untdelemn, sare, piper, dafin si facultativ caeva linguri de smantana. Ingrediente: tărhană 500 g făină o căpăţână de varză murată doi mor­covi un gogoşar scos din oţet o ceşcuţă de untdelemn sare piper dafin facultativ: câteva linguri de smântână   […]

Sarmale cu fasole alba

Retete de post: Sarmale cu fasole alba

O reteta de post de sarmale cu fasole alba din: fasole alba, varza, ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de rosii, cimbru, marar, piper, sare si o foaie de dafin. Ingrediente: 300 g fasole albă o varză mică (murată) un ardei o ceapă doi morcovi 100 g orez o cană de suc de […]

Mancare de urzici proaspete

Tarhana cu fan de urzici

O reteta de post de tarhana cu fan de urzici din: tarhana, urzici uscate, pasta de tomate, morcov, ceapa, sare, piper, mujdei de usturoi si facultativ braza tare. Ingrediente: tărhană din 500 g făină două mâini de urzici uscate o lin­gură de pastă de tomate un morcov o ceapă sare piper mujdei de usturoi facultativ: […]

Sarmale cu seminte de dovleac

Retete de post: Sarmale cu pasat

O reteta de post de sarmale cu pasat din: ceapa, untdelemn, pasat, pasta de tomate, patrunjel verde, marar, cimbru, sare, piper, frunze de vita de vie, apa si vin. Poate te itnereseaza si Sarmale cu păsat Ingrediente: 5 cepe 5 linguri de untdelemn 250g păsat (boabe de porumb zdrobite sau crupe de porumb) 3 linguri […]

Retete simple si delicioase cu cartofi

Retete de post: Tarhana cu cartofi

O reteta de post de tarhana de cartofi din: tarhana, cartofi, untdelemn, sare, piper, boia si busuioc uscat. Ingrediente: tărhană din 500 g făină un kg cartofi 250 g ceapă o cană de untdelemn sare piper boia busuioc uscat   Mod de preparare: Cartofii se fierb întregi, se despieliţează se taie cubuleţe. Ceapa se taie […]

retete

Papusi de dragavei

O reteta de post de papusi de dragavei din: frunze de stevie, ardei iute, morcov, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 40 frunze de ştevie un ardei iute un morcov o ceapă oţet sare facultativ: 4 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Frunzele de ştevie se spală, se curăţă de vinele prea groase şi se […]

Legume cu sos picant si vin

Retete de post: Legume umplute cu grau

O reteta de post de legume umplute cu grau din: vinete, dovlecei, grau, ceapa, ardei rosii, ardei galben, marar, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 4 vinete 4 dovlecei 4 roşii 400 g grâu fiert o ceapă doi ardei roşii un ardei galben o legătură de mărar sare piper untdelemn facultativ: smântână.   Mod de preparare: […]

Sarmale cu stafide si marar

Retete de post: Sarmale cu grau zdrobit

O reteta de post de sarmale cu grau zdrobit din: grau, ceapa, morcov, varza murata, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, ou, sare, piper, cimbru, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 200 g grâu două cepe un morcov 300 g foi de varză murată două linguri pastă de tomate un pahar de suc de roşii […]

Sarmale cu hrisca si nuci

Retete de post: Sarmale cu nuci in cuiburi

O reteta de post de sarmale cu nuci, in cuiburi din: ceapa, suc de rosii, morcovi, nuca macinata, sare, piper, vin, varza murata, untdelemn si orez. Ingrediente: 3 cepe 3 linguri de suc de roşii doi morcovi o cană şi jumătate de nucă măcinată sare piper un pahar de vin o varză murată 100 ml […]

Sarmale cu 2 feluri de foi

Sarmale de bureti in foi de vita

O reteta de post de sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn. Ingrediente: 100 g orez 500 g ceapă 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi) sare piper câteva pachete […]

retete

Retete de post: Sarmale de orez in foi de varza dulce

O reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez, morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn. Ingrediente: 250 g orez un morcov două cepe două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) sare piper o lingură de pastă de […]

Ciuperci la tava

Retete de post: Ciuperci la tava

O reteta de post de ciuperci la tava din: ciuperci, untdelemn, sare, zeama de lamaie si mujdei de usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci (de câmp sau de cultură) câteva linguri de untdelemn sare zeamă de lămâie mujdei de usturoi   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mijlocii, se rup codiţele şi se spală în apă […]

Cremă cu ciuperci

Retete de post: Ciuperci cu pasta de usturoi

O reteta de post de ciuperci cu pasta de usturoi din: ciuperci, untdelemn, busuioc, cimbru, piper alb si sare. Ingrediente: 500g de ciuperci albe (de câmp sau de cultură) o lingură de untdelemn busuioc pisat cimbru piper alb (măcinat) sare   Mod de preparare: Ciupercile se opăresc, se curăţă, după care se lasă la răcit […]