Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

Printeaza

Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi din: ardei, cartofi, carne tocata, parmezan, ou, vin alb sec, ceapa, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 250g cartofi
  • 250g carne tocata
  • 50g parmezan
  • 1 ou
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 1 crenguta de rozmarin
  • ulei de masline extra virgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofi se spala, se curata si se fierb. Ceapa se curata, se toaca marunt si se gateste 2-3 minute la foc mic, intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

Se adauga carnea tocata si rozmarinul tocat marunt si se mai gateste 6-7 minute. Se toarna apoi vinul alb si se mai gateste cateva minute, dupa care se opreste focul.

Cartofii se paseaza, se pun intr-un castron si se combina cu carnea tocata, parmezanul ras, oul, sare si piper.

Se spala ardeii, se usuca, se taie capacul de sus, se scos semintele, dupa care cu o lingura se umplu ardeii cu amestecul de carne tocata si cartofi.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza ardeii umpluti cu carne tocata si cartofi, se pune capacul la fiecare ardei.

Se stropesc ardeii umpluti cu carne tocata si cartofi cu 4-5 linguri ulei de masline. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute.

Ardeii umpluti cu carne tocata si cartofi se servesc calzi si constituie o masa delicioasa si sanatoasa pentru familia dumneavoastra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.