Retete de post: Chiftele de naut cu seminte de chimen

Printeaza

O reteta de post de chiftele de naut cu seminte de chimen din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel verde, seminte de chimen, faina, piper, ulei de masline si facultativ doua oua.

Ingrediente:Chiftele de naut cu seminte de chimen

  • 500 g năut boabe
  • 4 căţei de usturoi
  • o ceapă mare
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • 150 g făină
  • piper
  • ulei de măsline

facultativ:

  • două ouă

 

Mod de preparare:

Se pun la înmuiat boabele de năut timp de 12 ore, schimbând apa de cel puţin trei ori.

Se fierb apoi boabele de năut cu apă multă timp de două ore şi jumătate (ori mai mult, dacă este nevoie, până ce s-au înmuiat).

Se pun într-o strecurătoare, se lasă la scurs, apoi se pasează prin strecurătoare sau se freacă în mojar (adunând şi aruncând cojile de năut care se separă).

Pentru a uşura această parte a preparării, se poate folosi năut din conservă, care doar se mixează.

Se adaugă ustur­oiul zdrobit, ceapa tăiată foarte mărunt, pătrunjelul tăiat de asemenea mărunt, chimenul (e indicat să fie măcinat în mojar, în prealabil), faina şi piperul.

Dacă e dezlegare, se bat ouăle cu telul, apoi se încor­porează, obţinîndu-se un aluat care se dă la rece pentru 15-20 de minute. Se încălzeşte untdelemnul.

Se modelează din aluat chiftele de dimensiunea dorită, care se prăjesc pe ambele părţi în untdelemnul încins.

 

 

Poftă bună!


poate te intereseaza si:

Chiftele vegetariene de naut

Chiftele vegetariene de naut din: naut, usturoi, ceapa, praf de copt, chimen, chili, coriandru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g năut 3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 1/2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă chimen 1/2 linguriţă chili 1/2 linguriţă coriandru sare piper ulei   Mod de preparare: Spală năutul şi lasă-l la […]

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele aromate de naut

Chiftele aromate de naut din: naut, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g năut o ceapă 2 căţei usturoi o legătură pătrunjel 3 linguri faină o linguriţă boia ulei, pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare se pune năutul la înmuiat în apă rece. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.