Carne de vita cu sos vanatoresc

Printeaza

Carne de vita cu sos vanatoresc din: carne, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, zahar, dafin, mustar, vin, lamaie, cimbrisor, sorici, smantana, faina, untura, sare, piper.

Ingrediente:Carne de vita cu sos vanatoresc

  • 1 kg carne de vită
  • 100 g morcovi
  • 100 g păstârnac
  • 100 g ţelină
  • 2 cepe
  • 1 lingură zahăr
  • 1 foaie dafin
  • piper
  • 1 linguriţă muştar
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă cimbri­şor
  • 80 g şorici
  • 200 ml smântână
  • 1 lingură făină
  • piper
  • 1 lingură untură
  • 1 l supă de oase
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă, se spală, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se prăjeşte în ulei pe ambele părţi, după care se scoate şi se păstrează la cald.

In grăsimea rămasă se căleşte ceapa, se adaugă şoriciul, zarzavatul tăiat rondele şi se călesc toate câteva minute. Se presară zahărul, se lasă până se caramelizează, se adaugă carnea şi se fierb împreună sub capac.

Către sfârşitul fierberii, se adaugă sare şi piper după gust, muştarul, zeama de lămâie şi cim­brişorul. Când este fiartă carnea, se scoate din cratiţă, se taie felii, iar zarzavatul se pasirează.

Se amestecă apoi cu vinul, după care se pune din nou pe foc şi se lasă până dă câteva clocote. Făina se omogenizează foarte bine cu smântână şi se drege sosul.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • vita cu sos vanatoresc

1 comentariu

  1. Catalina Avram

    Sa vedem daca-mi iese sosul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.