Carne de vita cu sos bechamel si vinete

Printeaza

Carne de vita cu sos bechamel si vinete din: carne de vita, margarina, ceapa, ardei capia, ardei iute, pasta de rosii, rosii, sare, piper, apa, usturoi, vinete, faina, lapte, branza.

Ingrediente:Carne de vita cu sos bechamel si vinete

  • 700 g carne de vită, tăiată bucăţi mici
  • 50 g margarină
  • 4-5 cepe mici
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 3-4 roşii decojite, tăiate bucăţi
  • sare
  • piper
  • apă fierbinte
  • 3 căţei de usturoi

Pentru sos:

  • 3 vinete mai mici, dar lunguieţe
  • 70 g margarină
  • 2 linguri făină
  • 300 ml lapte
  • 200 g brânză sărată rasă

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, pui la topit margarina şi, după ce s-a topit, adaugi ceapa curăţată, tăiată doar în două. Laşi pe foc, amestecând continuu până se rumeneşte. Adaugi apoi carnea, ardeii tăiaţi bucăţi, roşiile tăiate cubuleţe, pasta de roşii şi apă fierbinte, cât să acopere totul. Condimentezi, acoperi vasul şi laşi la foc moderat, timp de 40 de minute. Dacă apa a scăzut mult, mai adaugi, pui şi usturoiul pisat şi mai fierbi 5-6 minute.

Coci vinetele, le cureţi şi le toci mărunt. într-un wok pui 70 g margarină la topit, adaugi făina, amesteci şi torni şi laptele. Tot amestecând, pui şi vinetele şi laşi pe foc până se îngroaşă. La urmă presari brânza rasă şi laşi pe foc 2-3 minute, amestecând mereu.

Pe o farfurie plată, pui în formă de cuib sosul beşamel cu vinete, iar în mijloc aşezi acea „preferată” a sultanului. Poţi orna cu frunze de pătrunjel sau busuioc.

 

Carne de vita cu sos bechamel si vinete

Carne de vita cu sos bechamel si vinete

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.