Retete de post: Legume umplute cu grau
PrinteazaO reteta de post de legume umplute cu grau din: vinete, dovlecei, grau, ceapa, ardei rosii, ardei galben, marar, sare, piper si untdelemn.
- 4 vinete
- 4 dovlecei
- 4 roşii
- 400 g grâu fiert
- o ceapă
- doi ardei roşii
- un ardei galben
- o legătură de mărar
- sare
- piper
- untdelemn
facultativ: smântână.
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie în două părţi egale şi se scobesc de miez. La fel se procedează şi cu dovleceii. Roşiilor, mai tari, li se taie căpăcelul şi li se scoate miezul.
Se lasă la scurs un sfert de oră. Intre timp se prepară umplutura. Grâul fiert se dă prin maşina de tocat. într-o tigaie se călesc ceapa împreună cu ardeii mărunţiţi. Apoi totul se amestecă şi cu grâul fiert, apoi se adaugă mărarul tocat. Se condimentează după gust. Legumele se umplu cu această compoziţie. Se ia un vas ter- morezistent şi se unge cu puţin untdelemn.
Se aşază dovleceii şi vinetele umplute şi se dau la cuptor, la foc moderat, penlru aproximativ un sfert de oră. După aceea se pun şi roşiile (dat fiind faptul că acestea se pătmnd mai repede). Se mai lasă încă zece minute, toate. Se servesc calde, eventual cu sos de smântână şi cu verdeaţă presărată deasupra.
Poftă bună!