Retete de post: Supa de cartofi manastireasca

Printeaza

O reteta de post de supa de cartofi manastireasca din: cartofi, ceapa, telina, morcovi, rosii, marar, sare si piper.

Ingrediente:Supa de cartofi manastireasca

  • un kg cartofi
  • două cepe
  • o ţelină
  • doi morcovi
  • 4-5 roşii (sau două linguri de pastă de tomate,  50 ml suc de roşii)
  • mărar (proaspăt sau uscat)
  • sare
  • piper

facultativ:

  • o lingură de untdelemn

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se taie peştişori, se presară sare şi se lasă deoparte cât se pregătesc celelalte legume. Morcovii se curăţă şi se taie rondele, iar ţelina se curăţă şi se taie întâi în fâşii subţiri, apoi în cubuleţe. Cartofii se curăţă, se taie în cuburi mari, apoi se lasă în apă rece.

Se înăbuşă mai întâi ceapa, cu morcovii şi ţelina, în puţină apă. Dacă este dezlegare la untdelemn, atunci se călesc foarte puţin legumele şi abia după aceea se pune puţină apă. După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă cartofii şi doi litri şi jumătate de apă.

Când cartofii sunt aproape fierţi – se încearcă cu dinţii furculiţei – se adaugă roşiile (despieliţate şi desămânţate), tăiate cubuleţe (ori se dizolvă pasta de tomate în puţină apă călduţă şi se pune în zeamă, ori se toarnă în supă sucul de roşii).

Acum se adaugă şi sarea (după gust), şi piperul, iar mărarul se va pune tot acum, dacă este uscat. (Dacă folosim mărar proaspăt, o parte se va pune o dată cu celelalte condimente, iar restul după ce se trage oala de pe foc, acoperindu-se apoi cu un capac timp de câteva minute.)

După ce au fiert şi roşiile, se trage oala de pe foc şi, dacă e cazul, se adaugă mărar proaspăt, aşa cum am explicat mai înainte.

Supa de cartofi manastireasca

Supa de cartofi manastireasca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de cartofi de post
  • retete de post manastiresti
  • supa de cartofi de post
  • ciorba cartofi post
  • retete manastiresti de post

1 comentariu

  1. Foarte buna supa de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.