Retete de post: Prajitura de post cu gem
PrinteazaO reteta de post de prajitura de post cu gem din: gem, zahar, cacao, apa, untdelemn, amoniac, faina si arome.
- 4 linguri de gem
- trei sferturi de cană de zahăr
- o lingură de cacao
- o cană de apă
- o jumătate de cană de untdelemn
- o linguriţă de amoniac (sau o jumătate de linguriţă de bicarbonat)
- 400 g făină
- arome (coajă de lămâie şi/sau de portocală)
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele, se omogenizează, apoi se întinde o gfoaie care se pune în tavă şi se lasă să se coacă la foc foarte încet, aproximativ o oră. Pentru a încerca dacă este coaptă, se introduce un beţişor în prăjitură, dacă iese uscat, înseamnă că blatul e copt şi se poate scoate din cuptor. Se taie pătrate sau romburi.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura de post cu gem