Miel in sos de vin

Miel in sos de vin din: carne de miel, ceapa, usturoi, dafin, cimbru, faina, ulei, vin. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel de gătit o ceapă mare 6 căţei usturoi o crenguţă cimbru o foaie dafin 250 ml vin o lingură făină 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se […]

Miel la tava cu rozmarin

Miel la tava cu rozmarin

Miel la tava cu rozmarin din: pulpe de miel, vin, cimbru, rozmarin, usturoi, morcovi, telina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi pulpe inferioare de miel 300 ml vin roşu 3-4 crenguţe rozmarin 3-4 crenguţe cimbru 3-4 căţei de usturoi 1 cartof 2-3 morcovi 2-3 rădăcină de pătrunjel 2 păstârnaci 1 ţelină mică sare piper ulei […]

Pulpa de miel cu sote de spanac

Pulpa de miel cu sos la cuptor

Pulpa de miel cu sos la cuptor din: pulpa de miel, usturoi, ceapa, vin, rozmarin, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpă superioară de miel 3 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 300 ml vin alb 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt sare piper ulei de măsline   […]

Drob clasic din miel

Drob clasic din miel din: măruntaie de miel, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, oua, sare, piper.   Ingrediente: un kg măruntaie de miel 3 legaturi ceapă verde 3 legaturi usturoi verde 2 legaturi patrunjel 2 legaturi marar 5 oua sare piper   Mod de preparare: Se spală foarte bine de mai multe ori organele în apă rece. […]

Friptura greceasca de miel

Friptura de miel aromatizata

Friptura de miel aromatizata din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pulpa de miel fără os 5 căţei usturoi 2 crengute rozmarin coaja unei lămâi 4-5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea scoasă de la frigider cu o oră înainte de gătire se curăţă bine de toate […]

Cotlete de miel in coniac

Cotlete de miel in coniac din: cotlete de miel, ceapa, ulei, coniac, zahar, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel o ceapă 10 linguri suc de roşii 2 linguri ulei 2 linguri coniac o lingură sos de soia o lingură zahăr brun sare piper   Mod de preparare: Se face sosul, pentru care ceapa tocată […]

Tocana de miel cu orez

Tocana de miel cu orez

Tocana de miel cu orez din: orez, ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, curry, faina, sos de mango, otet de vin, carne de miel.   Ingrediente: 400 g orez basmati fiert ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 2 buc ghimbir proaspat, decojit 6 catei de usturoi, tocat marunt 1 ardei iute rosu, curatat de […]

Miel la tava cu rozmarin

Miel la tava

Miel la tava din: pulpe de miel, vin, rozmarin, cimbru, usturoi, morcovi, telina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi pulpe inferioare de miel 300 ml vin roşu 3-4 crenguţe rozmarin 3-4 crenguţe cimbru 3-4 căţei de usturoi 1 cartof 2-3 morcovi 2-3 rădăcină de pătrunjel 2 păstârnaci 1 ţelină mică sare piper ulei de măsline […]

Ciolan de miel cu legume

Cotlete de miel glazurate cu rozmarin

Cotlete de miel glazurate cu rozmarin din: cotlete de miel, rozmarin, marinada. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali […]

Coaste de miel in crusta

Coaste de miel in crusta

Coaste de miel in crusta din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline sare piper Pentru crusta: 50 g pesmet 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 2 lingurite de mustar   Mod […]

Costite de miel in crusta de pesmet

Costite de miel in crusta de pesmet

Costite de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, mustar dijon, branza, cimbru, rozmarin, paine neagra, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 6 coaste de miel 1 lingura mustar de Dijon 75 g brânză 1 legatura mix de cimbru și rozmarin 1 felie pâine neagră piper ulei de masline     Mod de […]

Oua rosii de Pasti

Meniu pentru Masa de Paste 2018

Sarbatorile Pascale reprezinta un moment special pentru toate familiile, indemnandu-ne sa ne reunim si sa primim in casele noastre Lumina Sfanta. Va invitam sa pregatiti cu drag meniul pentru Masa de Paste, inspirandu-va din multitudinea de retete cu carne de miel, oua rosii, cozonaci si pasca. Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti Inrosirea oualelor […]

Placinta de miel cu cartofi

Placinta de miel cu cartofi din: faina, untura, pulpa de miel, cartofi, rosii, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente:  Pentru aluat: 750 g făină de grâu 60 g untură 10 g sare 380 ml apă călduţă Pentru umplutură: un kg pulpă de miel un kg cartofi 60 g roşii uscate 3 căţei usturoi 3 fire pătrunjel […]

Friptura de miel cu ierburi

Friptura de miel cu ghimbir

Friptura de miel cu ghimbir din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și […]

Coaste de miel in crusta de pesmet

Coaste de miel in crusta de pesmet

Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline sare piper Pentru crusta: 50 g pesmet 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi […]

Rulada de miel cu ardei

Rulada de miel cu anghinare

Rulada de miel cu anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii, ulei de nuci, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin 5 g cimbru verde 1 kg […]

Frigarui de miel cu sos tzatziki

Frigarui de miel cu sos tzatziki

Frigarui de miel cu sos tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei, castravere, usturoi, iaurt, branza. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita de boia dulce de ardei 1/2 lingurita de […]

Souvlaki de miel in pita

Souvlaki de miel in pita

Souvlaki de miel in pita din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita. Ingediente: 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 lingurite sare de mare 4 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la o lamaie 1 lingura de marar tocat marunt 700 g […]

Drob de miel pentru masa de Paşti

Drob de miel in prapur cu verdeata

Drob de miel in prapur cu verdeata din: maruntaie de miel, ficat, prapur, ceapa, oua, faina, untura, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare   Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala […]

Salata de anghinare si crab

Miel cu anghinare

Miel cu anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii, ulei de nuci, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele rozmarin si cimbru verde 1 kg anghinare in saramura 30 g ulei de nuci 150 g mustar […]

Cotlet de miel cu linte şi salată feta

Cotlet de miel cu linte

Cotlet de miel cu linte din: mazare, linte verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si ulei de masline. Ingrediente: 300 g de mazăre congelată 800 g linte verde din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de zahăr brun 1 legătură mică de mentă, […]

retete

Aperitive cu carne de miel

Aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, smantana. Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite, gata preparat smantana   Mod de preparare: Faci 10-20 clătite şi le laşi să […]

Miel marinat cu ghimbir

Miel marinat cu ghimbir

Miel marinat cu ghimbir din: coaste de miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 12 coaste de miel 10 frunze de mentă 1 bucată ghimbir proaspăt 1 căţel de usturoi 1 crenguţă de rozmarin 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 legătură pătrunjel sare şi piper […]

Pulpa umpluta

Pulpa de miel cu menta

Pulpa de miel cu sos de menta din: jeleu de menta, zeama de lamaie, menta verde, pulpa de miel dezosata, usturoi, rozmarin, piper, lamaie si vin alb sec sau supa de pui. Ingrediente: Pentru sos: 200 g jeleu de mentă 2 linguri zeamă proaspătă de lămâie 4 linguri mentă verde tocată Pentru pulpa de miel: […]

Cotlete de miel in crusta picanta

Cotlete de miel cu rozmarin la gratar

Cotlete de miel cu rozmarin la gratar din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel. Ingrediente: 6 cotlete de miel cu os 1lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos remoulade   Mod de preparare: Se prepară […]

Miel cu prosciutto la cuptor

Miel cu prosciutto la cuptor

Miel cu prosciutto la cuptor din: muschi de miel, spanac, pesto de busuioc, rosii, prosciutto. Ingrediente: 1 kg muschi de miel 300 g spanac 50 g pesto de busuioc 50 g rosii uscate tocate 200 g prosciutto   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o tava cu ulei de masline. Fierbe […]

Salata de anghinare si crab

Gulas de miel cu rosii

Gulas de miel cu rosii din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin, zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si inimi de anhinare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel taiata cuburi 2 linguri ulei de masline sare piper boia de ardei […]

Cotlete de miel la gratar cu sparanghel

Cotlete de miel la gratar cu sparanghel

Cotlete de miel la gratar cu sparanghel din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel. Ingrediente: 4 cotlete de miel cu os 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde   Mod de preparare: Se prepară marinata pentru […]

Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta cu verdeata

Pulpa de miel umpluta cu verdeata din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte, rozmarin, cimbru, ulei, usturoi. Ingrediente: o pulpa de miel de 1,8 kg Pentru umplutura: 2 cepe, curatate si tocate 30 g pesmet proaspat 20 g seminte de floarea soarelui, prajite 2 fire de rozmarin, doar frunzele, tocate 4 ramurele de cimbru, doar […]

Costite de miel in sos de vin

Costite de miel in sos de vin

Costite de miel in sos de vin din: costite de miel, cimbru, vin rosu, miere, unt, usturoi, piper, paste, sare, piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza, rozmarin. Ingrediente: 8-10 costite de miel cimbru uscat si verde 300 ml vin rosu o lingura miere 75 g unt 4-5 catei usturoi sare grunjoasa piper negru macinat […]

Tocana de miel cu anghinare

Tocana de miel cu anghinare

Tocana de miel cu anghinare din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, vin, masline, anghinare, menta. Ingrediente: 1 1/5 kg carne de miel, cuburi 2-3 linguri ulei de masline 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii, zdrobite ½ cana vin alb sec 1 cana supa de pui ½ […]

Friptura de miel cu rozmarin

Friptura de miel cu rozmarin

Friptura de miel cu rozmarin din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru servire   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. […]