Tocana de miel cu anghinare

Printeaza

Tocana de miel cu anghinare din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, vin, masline, anghinare, menta.

Ingrediente:Tocana de miel cu anghinare

  • 1 1/5 kg carne de miel, cuburi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, cuburi
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 cutie rosii, zdrobite
  • ½ cana vin alb sec
  • 1 cana supa de pui
  • ½ cana masline, fara samburi
  • 1 cutie anghinare
  • ¼ cana frunze de menta, tocata

 

Mod de preparare:

Asezonati carnea de miel cu sare. Se incalzeste aproximativ 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu si se adauga jumatate din carnea de miel.

Prajiti pe toate partile, 6-8 minute. Transferati pe o farfurie. Se mai adauga ulei in tigaie, daca este necesar si prajiti restul de carne.

In aceeasi tigaie, scurgeti uleiul ramas de la prajirea carnii, adaugati alt ulei si gatiti ceapa aproximativ 3 minute. Se adauga usturoiul si se continua sotarea pentru inca un minut sau doua.

Adaugati vinul, se aduce la fierbere si se lasa gateste 1-2 minute. Adaugati rosiile zdrobite, maslinele, carnea si supa.

Se aduce la fierbere, apoi se reduce la un foc mic. Fierbeti la foc mic, partial acoperit, aproximativ 2 1/2 ore. In timpul ultimelor 15 minute de gatire, se adauga anghinarea.

Garnisiti tocana cu menta proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.