Miel la tava

Printeaza

Miel la tava din: pulpe de miel, vin, rozmarin, cimbru, usturoi, morcovi, telina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Miel la tava

  • 4 bucăţi pulpe inferioare de miel
  • 300 ml vin roşu
  • 3-4 crenguţe rozmarin
  • 3-4 crenguţe cimbru
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 cartof
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 rădăcină de pătrunjel
  • 2 păstârnaci
  • 1 ţelină mică
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Ţine carnea la marinat intr-un baiţ din vinul roşu, rozmarin, cimbru, usturoi şi sare. Lasă la rece pentru cel puţin 3 ore.

Taie legumele în bucăţi potrivite, nu mărunte şi aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Pune din loc în loc pulpele, stropeşte-le cu baiţ şi dă-le la cuptor, acoperite cu o folie, stropind din când în când cu sosul format sau, dacă e cazul, cu baiţul păstrat.

Când legumele s-au copt, pune-le într-un blender împreună cu puţin ulei, sare şi piper după gust şi mixează-le într-un sos fin, perfect lângă friptura de miel, alături de salată verde cu ceapă roşie şi castraveţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.