Vin de capsuni

Printeaza

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Vinul de căpșuni este o băutură alcoolică obținută prin fermentarea sucului de căpșuni. Acest tip de vin se caracterizează printr-o aromă fructată și dulce, cu un gust distinct de căpșuni.

Este adesea servit rece și poate fi savurat ca aperitiv sau desert, dar poate fi folosit și ca bază pentru cocktailuri sau diverse preparate culinare.

Reteta Vin de capsuni

Ingrediente:

  • 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc)
  • 1 kg zahăr
  • 1,8-2 l apă

 

 

 

Mod de preparare:

Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fruc­te, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul.

Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar sucul rezultat îl amesteci cu apa şi zahărul, până ce acesta se dizolvă complet, apoi îl torni într-un borcan de aproape 5 l (pentru a nu fi complet plin).

Legi borcanul cu un tifon dublu şi îl aşezi într-un loc în care temperatura să nu fie prea mare (15-18°C), până când procesul de fermentare s-a încheiat (nu se mai obser­vă fierberea în vas).

După aceea, pui borcanul cu mare grijă pe o masă, pentru a nu deranja drojdia depusă pe fund şi pentru a putea coate vinul din el, cu ajutorul unui furtun.

Torni apoi vinul în sticle. Astupi sticlele etanş, cu dopuri de plu­tă şi ie depozitezi la rece, cel puţin 2 luni, după care îl poţi consuma.

Tot astfel mai poţiprepara vin şi din alte fructe (cireşe, vişine etc.), cu menţiunea că pe­rioada de fermentare este diferită de la fruct la fruct.

 

 

 

Savurati!

 

 

Vinul Barolo Monfortino: De la Viță de Vie la Vin de Legendă – Ghidul Complet

Vinul Barolo Monfortino: De la Viță de Vie la Vin de Legendă – Ghidul Complet. Considerat de mulți ca fiind coroana bijuteriilor din Piemonte, Barolo Monfortino de la Giacomo Conterno este un exemplu de măiestrie în vinificație. Monfortino este fermentat în mod natural și maturat în butoaie de stejar pentru multe luni. Este venerat pentru […]

Château Margaux: Povestea Nescrisă a Unui Vin de Legendă

Château Margaux: Povestea Nescrisă a Unui Vin de Legendă. Château Margaux, una dintre cele mai prestigioase și venerate vinării din lume, este un simbol emblematic al regiunii Bordeaux din Franța, renumită pentru producerea unora dintre cele mai fine și mai căutate vinuri. Cu o istorie ce se întinde pe mai multe secole, Château Margaux nu […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • Vin de capsuni
  • vin din capsuni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.