Placinta de miel cu cartofi

Printeaza

Placinta de miel cu cartofi din: faina, untura, pulpa de miel, cartofi, rosii, ulei, sare, piper, usturoi.

Ingrediente: Placinta de miel cu cartofi

Pentru aluat:

  • 750 g făină de grâu
  • 60 g untură
  • 10 g sare
  • 380 ml apă călduţă

Pentru umplutură:

  • un kg pulpă de miel
  • un kg cartofi
  • 60 g roşii uscate
  • 3 căţei usturoi
  • 3 fire pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi apoi se transferă pe masă şi se lucrează 15 minute pentru a obţine un aluat omogen. Se acoperă cu folie şi se lasă 30 de minute la rece.

Intre timp, se taie cartofii şi carnea în bucăţi, care se călesc în puţin ulei.

Aluatul se împarte în două. Prima parte se întinde şi se aşază într-o formă de copt mai înaltă. Se presară pătrunjelul tocat, usturoiul şi roşiile uscate, un fir de ulei, cartofii şi carnea. Se presară cu sare şi piper. Se acoperă cu cealaltă parte de aluat.

Se coace la foc mare timp de 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.