retete

Porridge (terci) cu pere

Porridge (terci) cu pere din: hrisca, apa, suc de lamaie, ulei, ghimbir, sirop de artar, pere, unt de arahide, esenta de migdale, scortisoara. Nemaipomenit pentru micul dejun, satios, aromat si foarte usor de preparat. Ingrediente: 90 gr hrisca 235 ml apa 23 ml suc proaspat stors de lamaie Ulei 4 gr ghimbir 20 gr sirop […]

retete

Budinca de mei cu unt de mere

Budinca de mei cu unt de mere din: lapte de cocos, apa, unt de mere, scortisoara, ghimbir, sare de mare, faina de mei, sirop de artar, esenta de vanilie, nuci pecan prajite. O budinca satioasa si sanatoasa, usor de preparat care va tine senzatia de foame departe timp de cateva ore. Ingrediente: 235 ml lapte […]

retete

Budinca cu quinoa si chia

Budinca cu quinoa si chia din: quinoa, lapte de soia, scortisoara, seminte de chia, unt de arahide, lapte de migdale, stevie lichida. O budinca usor de preparat, sanatoasa si cu un aport de 718 calorii: 30 gr proteina, 90 gr carbohidrati, 30 gr grasimi   Ingrediente: 240 gr quinoa 60 ml lapte de soya 1/2 […]

Mancarica de marar

Se încălzesc 2 linguri ulei, se pun 2-3 cepe tocate mărunt și se înăbușă bine, cateva minute. Se adaugă apoi 5 legături mărar verde, bine spălat și rupt bucățele (mărarul nu se toacă cu cuțitul), se toarnă 1 cană de supă de legume sau apă caldă, cât să acopere și usturoi verde tocat mărunt. Se […]

retete

Salata Tabbouleh

Salata Tabbouleh din: bulgur, quinoa, cuscus, rosii, castravete, ceapa verde, patrunjel, menta, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Tabbouleh este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. E cunoscută, de asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır (Kisir). Tabbouleh se compune din pătrunjel și […]

retete

Zucchini umpluti cu quinoa

Zucchini umpluti cu quinoa din: zucchini, quinoa, morcovi, rosii, ardei, cimbru verde, sare de mare, fulgi de ardei rosu, piper, unt, suc de rosii. Ingrediente: 2 zucchini 50 g quinoa 2 morcovi 4 roșii 1 ardei cimbru verde sare de mare fulgi de ardei roșu picanţi piper 50 g unt 500 ml suc de roșii […]

retete

Conopida conservata

Conopida conservata din: conopida alba si deasa, suc de rosii si sare. Ingredinte: conopida alba si deasa suc de rosii sare       Mod de preparare Se desface conopida in buchetele, care se fierb 10 minute in apa clocotita si putin sarata. citeste si: Totul despre Alimentatia sanatoasa Separat, se trec rosile prin separatorul […]

retete

Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin

Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin din: broccoli, avocado, lamaie, smantana de caju, usturoi verde, sare de himalaya, seminte de pin, seminte de chimen. Ingrediente: 1 broccoli 1 avocado 1 lămâie 100 g smântână de caju câteva fire de usturoi verde sare de Himalaya seminţe de pin seminţe de chimen negru   […]

retete

Chiftele din soia granule si dovlecei

Chiftele din soia granule si dovlecei din: dovlecei, ceapa, morcovi, usturoi, soia granule, oua, sare, piper, cimbru, marar verde, faina, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g dovlecei 1 ceapă 2 morcovi 2 căpăţâni de usturoi 100 g soia granule 2 ouă sare piper puţin cimbru mărar verde 2 căni făină ulei pentru prăjit 1 ceașcă pesmet […]

Guacamole cu castravete

Guacamole cu castravete din: castraveti, avocado, ceapa verde, lamaie, frunze de menta, radacina de ghimbir, sare, ulei de masline, seminte de susan. Ingrediente: 4 castraveţi proaspeţi 1 avocado mai mare sau doi mai mici 2 fire de ceapă verde 1 lămâie câteva frunzuliţe de mentă proaspătă 1 cm rădăcină de ghimbir sare ulei de măsline […]

Muraturi

Varza alba in otet cu ardei capia si hrean

Varza alba in otet cu ardei capia si hrean din: varza alba, ardei capia, hrean, zahar, otet, sare. Ingrediente: 5 kg varza alba 3 kg ardei capia 500 gr hrean 400 gr zahar 500 ml otet sare     Mod de preparare: Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca […]

supe

Supa energizanta de spanac

Se mixează la blender 200 g frunze de spanac, 100 ml apă plată, 35-40 g miez de nucă, zeama de la ½ lămâie, 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin, 3-4 căței de usturoi, câte  1 vârf de cuțit sare și măghiran Este un bun întăritor pentru sistemul imunitar și un energizant natural.     Pofta […]

retete

Ghiveci de legume pentru iarna

Ghiveci de legume pentru iarna din: gogosari, ardei, vinete, ceapa, ulei, bulion, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg gogosari 1,5 ardei 1 kg vinete 1 kg ceapa 0,5 l ulei 1 litru bulion 3-4 foi de dafin piper sare     Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si […]

retete

Mancare de vinete cu ardei copți

Mancare de vinete cu ardei copți din: vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, suc de rosii, ulei, frunze de telina, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari 1 kg ardei capia 3 cepe 1/2 căpățână de usturoi 500 ml suc de roșii sau 1 kg roșii 150 ml Ulei 1 legătură frunze de țelină sare piper negru […]

retete

Roşii umplute – usor de preparat

Roşii umplute din: rosii, castravete, telina, ceapa, patrunjel, menta, varec, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie si ulei de masline.     Ingrediente: 6 roşii mijlocii ½ castravete 2 tulpini de ţelină 2 cepe de primăvară 1/2 cană de pătrunjel proaspăt 1 lingură de mentă proaspătă 2 linguriţe de varec 1/2 cană de seminţe […]

retete

Suc de detoxifiere

Suc de detoxifiere din: sfecla rosie, frunze de varza, tulpini de telina, zeama de lamaie. Sucul de detoxifiere este foarte sanatos. Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale Detoxifierea fara carne Detoxifiază-ţi corpul     Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 4 frunze de varză 3 tulpini de ţelină Zeamă de lămâie sau de lămâie verde după […]

retete

Borş de cartofi cu urzici

Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate   Mod de […]

retete

Pilaf de orez cu prune uscate

Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, ceapa, zahar, sare, ardei capia si ulei. Ingrediente: 250g orez 300g prune uscate sau afumate 1 ceapă mijlocie 1 lingură cu zahăr sare 1 ardei capia roşu 3-4 linguri cu ulei     Mod de preparare: Spălaţi orezul cu apă rece, scurgeţi în sită. Curăţaţi […]

retete

Orez cu scorţisoară

Orez cu scorţisoară din: orez brun, apa, zeama de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 2 căni de orez brun crud 6 căni de apă 1 lingură de zeamă de lămâie 2 beţigaşe de scorţisoară   Mod de preparare: Foloseşte o oală de 3 litri şi amestecă toate ingredientele. Când începe apa să fiarbă, dă focul la mic […]

retete

Supa de varza cu lapte de soia

Supă de varză din: varza, ceapa, sare, piper, nucsoara si lapte de soia. Ingrediente: 1 varză de mărime mijlocie o ceapă spaniolă mare, 45 grame de unt sare şi piper după gust ½ lingură plină de sare sau nucşoară 750 mililitri de lapte din soia     Mod de preparare: După ce aţi pregătit şi […]

retete

Legume prăjite cu seminte de susan

Legume prăjite cu seminte de susan din: ardei, morcov, fasole, ceapa, seminte de susan, ulei de vegetal, ulei de seminte de susan, sos de soia, stevie dulce si delikat de legume. Ingrediente: 1 ardei roşu 1 morcov 100 g de fasole încolţită 1 legătură de ceapă de primăvară 1 lingură de seminţe de susan 1 […]

retete

Dovlecei cu lamaie

Dovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici sare de mare piper negru 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, mărunţit […]

Retete

Tocană de linte cu spanac

Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare. Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să […]

retete

Salată rece de orz

Salată rece de orz din: orz, telina, morcovi, ceapa rosie, otet si apa. Ingrediente: 1 cană de orz crud 1 legătură (tulpină) de ţelină tocată 2 căni de pudră de pui organic 2 linguri de ulei de măsline 3 morcovi mici, feliaţi mărunt 1 ceapă roşie medie, mărunţită 2 linguri de oţet din cidru de […]

retete

Orez cu roşii

Orez cu roşii din: orez brun, rosie, ardei gras, ardei iute, radacina de ghimbir, usturoi, coriandru si supa. Ingrediente: 1 cană de orez brun, negătit 1 roşie mică, tăiată cubuleţe 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe 1 ceapă mică, tăiată cubuleţe 2 ardei iuţi verzi, tăiaţi cubuleţe 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, dată pe […]

retete

Branza de burduf cu boia

O reteta simpla si usor de preparat, branza de burduf cu boia din: branza de burduf, unt, boia, chimen si sare. Ingrediente: 300 gr. brinza de burduf sau cas proaspat 100 gr. unt o lingurita boia dulce 1 virf de cutit chimen sare   Mod de preparare: Branza sau casul se da prin masina de […]

Reteta zilei: Salata de castraveti cu usturoi

Salata de castraveti cu usturoi din: castraveti, sare, zahar, otet, ulei de susan, sos de soia, usturoi, fulgi de ardei iute, coriandru, seminte de susan.   Ingrediente: 2 castraveți 1 linguriță sare 2 lingurițe de zahăr 2 linguri de oțet de orez 1 lingură ulei de susan 2 lingurițe de sos de soia 2 catei […]

Retete pentru post

Reteta zilei: Retete de post

Retete de post Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post) O reteta delicioasa de mancare de fasole rosie din: fasole rosie, sare, piper si suc de rosii.   Ingrediente: ½  kg fasole rosie Sare piper Suc de rosii   Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea aproximativ 1-2 ore. Se sareaza […]

Reteta zilei: Bame umplute

Bame umplute din: bame, faina, chimen, mango, coriandru, curcuma, chili, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bame 2 linguri faină 1 linguriță pudră de chimen 1 linguriță pudră uscată de mango 1 linguriță pulbere de coriandru 1 praf de curcuma 1 linguriță pudră de chilli roșu 4 linguri de ulei sare, dupa gust       […]

Reteta zilei: Orez picant cu legume si soia

Orez picant cu legume si soia din: orez, ulei, usturoi, ceapa verde, legume, sare, pudra de ardei, sos schezwan, sos de soia. Ingrediente: 1 cană orez 2 linguri de ulei 1 linguriță usturoi zdrobit 1/2 cană ceapa verde tocata 1 cană de legume mixte sare, dupa gust 1 linguriță pudră de ardei 2 linguri sos […]

Reteta zilei: Orez picant cu susan

Orez picant cu susan din: seminte de susan, ardei iute, linte, orez, seminte de mustar, naut, praf de ceapa, praf de usturoi, curry, caju, arahide, ulei, unt.   Ingrediente pentru pudra de condimente: 1/4 cană semințe de susan 6-7 ardei iuti roșii uscati 2 linguri linte alba Ingrediente pentru orez: 1 cană orez 1/4 linguriță […]

Reteta zilei: Legume la tigaie pe pat de orez

Legume la tigaie pe pat de orez din: orez, apa, sparanghel, ardei gras, ceapa, ciuperci, usturoi, sos de soia, seminte de susan, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 cana orez 1 1/4 cană apă 200gr sparanghel 1 ardei gras feliat 1/2 ceapa feliata 1 cana de ciuperci feliate 2 căței de usturoi tocat 1 1/2 linguri sos […]