Salata Tabbouleh

Printeaza

Salata Tabbouleh din: bulgur, quinoa, cuscus, rosii, castravete, ceapa verde, patrunjel, menta, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline.

Tabbouleh este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. E cunoscută, de asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır (Kisir).

Tabbouleh se compune din pătrunjel și bulgur fin (sau cușcuș) și roșii , ceapă verde sau hașmă, ulei de măsline, puțină apă și suc de lămâi. Tabbouleh se va condimenta cu izmă bună proaspătă precum și sare de bucătărie și piper negru.

retete

Ingrediente:

  • 50 g bulgur, quinoa sau cușcuș
  • 2 roșii mici tăiate cubulețe
  • ½ castravete curățat de coajă și tăiat cubulețe
  • ½ legătură ceapă verde tăiată rondele
  • 100 g pătrunjel proaspăt tocat
  • câteva fire de mentă proaspete (după gust)
  • sare, piper după gust
  • 30 ml suc de lămâie
  • 20 ml ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:

Bulgurul se lasă la înmuiat în apă fiartă, cu sare (într-un vas acoperit), timp de 10 minute.

Apoi se scurge și se răsfiră ușor cu furculița.

Legumele tăiate și verdețurile tocate se așază într-un bol foarte încăpător.

Se adaugă bulgurul și se amestecă ușor.

Separat, se prepară un dressing simplu, din ulei, suc de lămâie, sare și piper; se omogenizează bine.

Se adaugă dressingul peste salată și se amestecă totul cu grijă.

Se decorează cu lămâie și mentă și se servește.

 

 

Pofta buna!

 


Cum se preparara Salata Tabbouleh:

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Salata tabbouleh din: patrunjel, menta, ceapa verde, castravete, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 cani patrunjel, tocat 1 1/4 cană mentă, tocată 1/2 ceasca ceapa verde, tocata 1 castravete, tocat 3 1/2 cani de rosii, tocate 1/3 cană ulei de măsline 1/3 cană suc de lămâie 1/2 lingurita sare 1/8 […]

Salata tabbouleh cu quinoa

Salata tabbouleh cu quinoa

Salata tabbouleh cu quinoa din: quinoa, rosii, castravete, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper. Ingrediente: 50 g quinoa 2 roşii mici tăiate cubulete 1/2 castravete 1/2 legătură ceapă verde tăiată rondele 100 g pătrunjel proaspăt tocat menta sare piper după gust 30 ml suc de lămâie 20 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Quinoa […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.