Pilaf de orez cu prune uscate

Printeaza

Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, ceapa, zahar, sare, ardei capia si ulei.

Ingrediente:

  • 250g orez
  • 300g prune uscate sau afumate
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 lingură cu zahăr
  • sare
  • 1 ardei capia roşu
  • 3-4 linguri cu ulei

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi orezul cu apă rece, scurgeţi în sită. Curăţaţi ceapa de foile uscate şi ardeiul de seminţe, spălaţi-le şi tăiaţi-le felii subţiri, apoi căliţi în uleiul pus în vas smălţuit.

După 10 minute, puneţi orezul peste legume, umpleţi vasul cu 2 măsuri apă caldă (500ml).

Spălaţi prunele cu 2-3 ore înainte de a găti. Lăsaţi-le în apă caldă.

Când prunele s-au hidratat, arată ca şi fructele neuscate.

Scurgeţi în sită, puneţi prunele peste orez şi fierbeţi împreună 20 minute, după ce aţi adăugat încă o cană cu apa caldă, o lingură cu zahăr, şi o linguriţă cu sare.

Serviţi mâncarea caldă, fără pâine.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.