Pilaf de orez cu prune uscate

Printeaza

Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, ulei, prune uscate, zahăr, sare.

Pilaf de orez cu prune uscate

Ingrediente:

  • 700 g orez
  • 200 ml ulei
  • 400 g prune uscate
  • 50 g zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Se alege şi se spală mai întâi orezul, după care se căleşte uşor în puţin ulei. Se stinge cu apă clocotită.

Se adaugă apoi prunele opărite şi se potriveşte gustul cu puţină sare şi cu zahăr, în timp ce clocoteşte. Vasul se acoperă. Se dă la cuptor pentru 20 de minute.

La scoaterea din cuptor, se răsuflă uşor, prin amestecare, şi se lasă să se tempereze. Se poate Servi atât cald, cât şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.