Pilaf de orez cu legume

Printeaza

Pilaf de orez cu legume din: orez, ceapa, morcovi, ardei gras, ulei de masline, supa de legume, sare, piper.

Pilaf-ul de orez cu legume este o rețetă ușor de preparat, sănătoasă și hrănitoare. Combină textura pufoasă a orezului cu aroma și culoarea legumelor proaspete.

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 1 ceapă medie, tăiată mărunt
  • 2 morcovi, tăiați cubulețe
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 ml supă de legume (sau apă)
  • Sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță, încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa până devine transparentă.

Adăugați morcovii și ardeiul gras și gătiți timp de 3-4 minute, amestecând din când în când.

Adăugați orezul și amestecați bine, asigurându-vă că fiecare bob de orez este acoperit cu ulei.

Turnați supa de legume sau apa în cratiță și adăugați sare și piper după gust.

Reduceți focul la minim, acoperiți cratița cu un capac și lăsați orezul să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când lichidul este absorbit și orezul este fiert.

După ce orezul este gata, opriți focul și lăsați-l să se odihnească acoperit timp de 5 minute.

Amestecati orezul cu o furculiță și serviți-l cald alături de salate sau feluri principale.

Pilaf de orez cu legume

Valori nutriționale aproximative per porție (fără adaosuri):

  • Calorii: 200-250
  • Carbohidrați: 40-45 g
  • Proteine: 4-5 g
  • Grăsimi: 3-4 g

 

 

Poate fi servit ca și garnitură sau ca un fel principal vegetarian sau vegane, fiind potrivit pentru toate gusturile.

Este o opțiune excelentă pentru cineva care caută o masă satisfăcătoare și echilibrată din punct de vedere nutrițional.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

 Pilaf la tava cu legume

Pilaf la tava cu legume

Pilaf la tava cu legume din: orez, ceapa, ardei, cartofi, sare, piper, leustean, pasta de tomate. Ingrediente: 2-3 cepe 500 g orez 2-3 lin­guri pastă de tomate 2-3 cartofi mari 2-3 ardei graşi din borcan sare piper leuştean   Mod de preparare: Orezul îl speli şi îl pui la fiert. Ceapa o tai julien şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.