Varza alba in otet cu ardei capia si hrean

Printeaza

Varza alba in otet cu ardei capia si hrean din: varza alba, ardei capia, hrean, zahar, otet, sare.

muraturi

Ingrediente:

  • 5 kg varza alba
  • 3 kg ardei capia
  • 500 gr hrean
  • 400 gr zahar
  • 500 ml otet
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se taie varza si ardeii marunt (pestisori).

Se rade hreanul si se amesteca cu varza si ardeii, se adauga sare dupa gust.

Zaharul se dizolva in otet si se toarna peste compozitie.

Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa, preferabil, 30 de ore dupa care se poate pune in borcane si deja se poate servi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Varza murata cu gutui 

Varza murata cu otet si seminte de mustar

Varza murata cu otet si seminte de mustar din: varza, apa, sare, otet, zahar, seminte de mustar. Ingrediente: 3 kg varza taiata 3 litri apa 1 ceasca sare 3 litri otet 1.5 litri zahar 1 cana seminte de mustar   Mod de preparare: Pune varza intr-un recipient si apoi toarna apa peste ea, adauga sarea […]

Salata de varza alba murata

Reteta zilei: Varza murata

Varza murata din: varza, sare, seminte de chimen.   Ingrediente: 1 varza 1 1/2 linguri de sare 1 linguri de seminte de chimen (optional, pentru aroma)         Mod de preparare: Se indeparteaza frunzele exterioare ale verzei, se taie in sferturi, apoi se toaca marunt. Transferati intr-un castron mare si adaugati sare. Cu […]

 

 

muraturi

Varză murată cu ardei şi hrean – usor de preparat

Varză murată cu ardei şi hrean din: varza alba, ardei capia, hrean, zahar, otet si sare. Ingrediente: 5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g zahăr 500 ml oţet sare   Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi […]

 

Varza rosie murata cu hrean

Varza rosie murata cu hrean

Varza rosie murata cu hrean din: varza, sare, marar, frune de telina, frunze de visin, hrean.   Ingrediente: varză roşie sare mărar uscat frunze ţelină frunze de vişin hrean     Mod de preparare: Se aleg verze tari, îndesate, însă cu frunze subţiri. Se curăţă cele de deasupra, care sunt de obicei mai închise la culoare […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.