Dovlecei cu lamaie

Printeaza

Dovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi.

retete

Ingrediente:

  • 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime
  • 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
  • sare de mare
  • piper negru
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, mărunţit

 

Mod de preparare:

Prepară o marinată cu zeama şi pulpa unei lămâi mari sau a două lămâi mici, sare de mare, piper negru, usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline.

Taie dovleceii în bucăţele mici sau felii subţiri.

Pune un strat de dovlecel într-un bol şi toarnă deasupra un pic de marinată, fă acelaşi lucru cu toate straturile.

Pune bolul într-un loc rece şi lasă la marinat timp de 6 sau 8 ore, amestecând în răstimpuri pentru a aduce marinata şi pe straturile de deasupra.

Frige pe grătar sau prăjeşte pentru câteva minute sau până devin moi.

Păstrează marinata şi foloseşte-o ca dressing pentru dovleceii copţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.