Cartofi cu roşii şi mozzarella gratinată

Musaca radauteana

Musaca radauteana din: cartofi, morcovi, spanac, varza, rosii, telemea, marar, patrunjel, oua, sare, piper, margarina.   Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 morcovi 300 g spanac congelat 1 varză dulce 6 roşii 700 g telemea 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 5 ouă sare piper 2 linguri margarină   Mod de preparare: Fierbi cartofii întreg şi […]

Chiftelute de legume

Chiftelute cu mamaliga si carne

 Chiftelute cu mamaliga si carne din: malai, carne tocata, ardei gras, ceapa, morcov, telina, oua, cascaval, sare, piper, pesmet, faina.   Ingrediente : 200 g mălai 200 g carne tocată 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 3 ouă 1 felie caşcaval sare piper 2 lin­guri pesmet 2 linguri făină   […]

Snitele cu mac, susan si pesmet

Snitele cu mac, susan si pesmet

Snitele cu mac, susan si pesmet din: carne de porc, susan, mac, pesmet, sare, piper, ulei, faina, oua. Ingrediente: 6 felii came de porc 50 g susan 50 g mac 50 g pesmet sare piper 100 ml ulei de prăjit 1 cană făină 3 ouă   Mod de preparare: Baţi bine camea cu ciocanul pentru […]

Placinta cu ton si legume

Placinta cu ton si legume

 Placinta cu ton si legume din: faina, apa minerala, ulei, vin, otet, margarina, sare. Ingrediente aluat: 500 g făină 250 ml apă minerală 2 linguri ulei 2 linguri vin alb 2 linguri oţet 1 pachet margarina sare Ingrediente umplutură : 3 cutii de ton mărunţit 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii mari 2 linguri […]

Rulada cu ficatei si legume

Rulada cu ficatei

 Rulada cu ficatei din: ficatei, oua, ulei, faina, sare, ceapa, masline.   Ingrediente: 600-700 g ficăţei 4 ouă 4 linguri ulei 4 linguri făină 1 praf de sare 2 cepe 50 g măsline   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile frecate cu ulei şi făină pusă în ploaie. Amesteci lejer, ca să nu […]

Friptura de pulpa impanata cu porumb

Friptura de pulpa impanata cu porumb

 Friptura de pulpa impanata cu porumb din: pulpe de pui, porumb, ardei grasi, ulei, ceapa, usturoi, miere, lamaie, oregano. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ştiulete porumb 2 ardei graşi divers coloraţi 100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri mari de miere 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură […]

Gulas de vara

Gulas de vara

 Gulas de vara din: rosii, ardei, cartofi, cuscus, chimen, boia, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii 5 ardei 500 g cartofi 3 linguri cuşcuş 1/2 linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce sare piper ulei 1 legătură pătrunjel 500 g carne de vită 3 cepe 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt […]

Sandviciuri cu rosii si cas

Sandviciuri cu rosii si cas

 Sandviciuri cu rosii si cas din: paine, cas, rosii, castraveti, sunculita, sare, piper, verdeata, ulei de masline. Ingrediente: 1 baghetă pâine 200 g caş de capră sau de vacă 10 roşii-cireşele 2 castraveţi 100 g şunculiţă sare piper 2-3 fire verdeaţă 3-4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Tai pâinea felii subţiri pe […]

Legume umplute aromate

Ingrediente: 125 g brânză de vaci 125 g telemea de vaci 1 ţelină mică 3-4 morcovi potriviţi 2 gălbenuşuri crude 50 g unt 3/2 pachet boia dulce 7 linguri pline cu vârf pulbere de cereale 1 pahar iaurt 1 pahar smântână 1 căţel de usturoi sare piper 4 roşii 4 gogoşari   Mod de preparare: […]

Cozonac moldovenesc cu rom

Cozonac moldovenesc cu vanilie

 Cozonac moldovenesc cu vanilie din: faina, oua, unt, lapte, drojdie, zahar, vanilie, rom, lamaie, portocala, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 12 ouă 200 g unt 250 g lapte 50 g drojdie 250 g zahăr 1/4 ba­ton de vanilie o linguriţă rom o linguriţă sare coajă de lămâie şi portocală 50 g ulei   Mod de preparare: […]

Legume cu piure la cuptor

Legume cu piure la cuptor

Legume cu piure la cuptor din: cartofi, mazare, fasole, morcovi, ardei, vaza, ciuperci, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mazăre 400 g fasole verde păstăi 3 morcovi raşi 3 ardei 200 g varză dulce 300 g ciuperci 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert […]

Vrajitoriile lui Jamie Oliver

Jamie Oliver: Salata cu branza si clementine

Jamie Oliver: Salata cu branza si clementine din: ulei de masline, otet de vin rosu, rodie, clementine, mustar, andiva, salata baby, branza. Ingrediente: ulei de măsline oțet de vin roșu 1 rodie 2 clementine 1 linguriță de muștar, cum ar fi Dijon, cu semințe, englezesc 1 andivă roșie 1 andivă albă salată baby brânză albastra […]

Chiftelute de patison

Chiftelute de patison

 Chiftelute de patison din: faina, dovlecel, cascaval, oua, sos picant, rosii, ulei, patrunjel, piper, sare. Ingrediente : 2 linguri făină 2-3 bucăţi dovlecel patison 100 g caşcaval sau brânză telemea 2 ouă 1 pahar sos picant roşii 6 linguri ulei 1 legă­tură pătrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Fierbi pati­sonul spălat şi curăţat […]

Chiftelute cu piure de morcovi

Chiftelute cu piure de morcovi

Chiftelute cu piure de morcovi din: carne de vita, paine, ulei, lapte, unt, morcovi, verdeata, oua, gris, cartofi.   Ingrediente: 500 g carne de vită 2 felii pâine de o zi 100 ml ulei 250 ml lapte 50 g unt 1 kg morcovi 1 legătură verdeaţă 50 g griş 2 ouă 2 cartofi   Mod […]

Mancare de varza alba cu carne de vita

Mancare de varza alba cu carne de vita

  Mancare de varza alba cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, untdelemn, varza, ardei gras, rosii, marar, cimbru, dafin, piper, condiment universal. Ingrediente: 300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1 varză mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de cimbru 1 foaie […]

Specialitate cu vinete si ardei gras

Specialitate cu vinete si ardei gras

 Specialitate cu vinete si ardei gras din: vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, usturoi, albus, cascaval, ulei, sare, patrunjel, marar. Ingrediente: 3-4 vinete 10 ardei graşi 4 cepe 4 roşii 5 căţei de usturoi 4 albuşuri 150 g caşcaval ras ulei sare 1 legă­tură pătrunjel mărar   Mod de preparare: Coci ardeii şi vinetele, le presari […]

Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

 Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor din: bame, otet, piper, dafin, usturoi, costita afumata, ulei, ceapa, faina, bulion, cartofi, telemea, ou, rosie, patrunjel. Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni usturoi 200 g costiţă afu­mată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2 linguri bulion 500 g piure […]

Sarmalute murate

Sarmaluta din varza acra

  Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două linguri ulei   Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu carnea […]

Papa de porodici

Papa de porodici

Papa de porodici din: rosii, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 4-5 porodici (aşa li se spune pe la noi roşiilor) 1 ceapă 1 ardei gras 100 ml ulei sare piper 1 legătură verdeaţă       Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei. Tai fideluţă ardeiul […]

Fasole verde grasa cu soia si rosii

Fasole verde grasa cu soia si rosii

 Fasole verde grasa cu soia si rosii din: fasole, soia, rosii, ceapa, ulei, margarina, marar, patrunjel.   Ingrediente : 1 kg fasole grasă 4 linguri soia granule 400 g roşii bine coapte 4 cepe 4 lin­guri de ulei 1 lingură margarină câte 1 de legătură mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai […]

Pilaf cu năut şi conopidă

Pilaf cu hrisca

Pilaf cu hrisca din: hrisca, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 1 cana hrisca 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 2 cepe 1 ardei gras 3-4 linguri ulei sare piper verdeata   Mod de preparare: Speli hrisca si o lasi la inmuiat in apa rece pentru 30 de minute. Cureti toate legumele, […]

Toba de porc cu ienibahar

Toba de porc cu ienibahar

 Toba de porc cu ienibahar din: cap de porc, stomac de porc, limba de porc, rinichi de porc, inima de porc, sorici, ienibahar, dafin, sare, piper. Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Carnea se […]

Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

 Carnati proaspeti de porc din: carne de porc, grasime, carne de vita, usturoi, piper, mirodenii, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită usturoi piper un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi sare   Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se […]

Orez cu telina

Mancarica de morcovi cu smantana

Mancarica de morcovi cu smantana din: morcovi, ulei, lapte, smantana, faina, zahar, patrunjel, unt, sare. Ingrediente: 600 g morcovi 150 ml ulei 250-300 ml lapte 100 g smântână 1 lingură făină 1 lin­guriţă zahăr 2 legături pătrunjel 1 lingură unt sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai felii subţiri şi-i înăbuşi în ulei […]

Bulete cu legume si boia

Bulete cu legume si boia

  Ingrediente: 350 g brânză telemea apă 25 g drojdie 650 g făină 100 ml lapte bătut 4 lin­guri de ulei de măsline sare o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de zahăr tos doi ardeii graşi un praf de boia iute piper salată verde iaurt de băut   Mod de preparare: lntr-un vas […]

Broccoli cu rosii gratinate

Broccoli cu rosii gratinate

  Ingrediente:  500 g broccoli 300 g roşii 100 g caşcaval 3-4 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 50 g măsline negre sare piper cimbru oregano 1 legă­tură pătrunjel condiment cu gust de legume   Mod de preparare: Fierbi apă cu sare şi când clo­coteşte adaugi broccoli desfăcut în bucăţele şi laşi acoperit la fiert […]

Ardei grasi cu branza si sunca

Ardei grasi cu branza si sunca

Ingrediente : 4 ardei graşi 200 g brânză proas­pătă 200 g şuncă presată 100 g smântână 1 ceapă 2 castraveţi sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Speli ardeii, îi cureţi şi îi tai în jumătăţi. Tai ceapa mărunt, iar castraveţii îi speli, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Pasezi brânza proaspătă şi o amesteci […]

retete

Ficat cu costita

Ficat cu costita din: ficat, costita afumata, patrunjel, margarina, piper. Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură pătrunjel margarină piper   Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în bucăţi de circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de costiţă o piperezi. Pui o frunză […]

retete

Patison umplut

Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg carne tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1 legătură mărar sare piper 1 lingură bulion   Mod de preparare: Speli patisonul, tai fiecărei bucăţi un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi miezul. Amesteci apoi carnea cu orezul, ceapa […]

Pizza cu pui

Pizza cu pui

Pizza cu pui din: faint, unt, sare, apa, carne de pui, ceapa, pasta de tomate ulei, cascaval. Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o […]

Carne de porc cu cuscus

Carne de porc cu cuscus

Ingrediente: 500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte) sare curry   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în untura lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi […]