Dovlecei cu carne de porc

Dovlecei cu carne de porc

 Dovlecei cu carne de porc din: dovlecei, cartofi, carne de porc, ceapa, usturoi, mazare, rosii, pasta de tomate, ulei, leurda, sare, piper, marar, patrunjel, legume. Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate ulei […]

Rulouri de sunca umplute cu legume

Rulouri de sunca umplute cu legume

Rulouri de sunca umplute cu legume din: sunca, morcov, cartof, patrunjel, fasole verde, lapte, faina, salata verde.   Ingrediente: 3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde   […]

Legume la cuptor cu sos

Legume la cuptor cu sos

 Legume la cuptor cu sos din; divlecei, ardei grasi, vanata, smantana, mustar boabe, masline, sare, piper, zeama de lamaie, oregano. Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână o lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie oregano   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă […]

Burger cu somon

Burger cu somon

Burger cu somon din: chifle, file de somon, ceapa, lamaie, branza de vaci, ou, faina, sare, piper, ulei, iaurt, verdeata, salata, lamaie. Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei 200 g iaurt 2 legături […]

Chiftele de post cu linte

Chiftele de linte rosie

Chiftele de linte rosie: din: linte rosie, paine, faina, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, […]

Tocanita de ardei cu peste

Tocanita de ardei cu peste

 Tocanita de ardei cu peste din: file de cod alb, ardei grasi, rosii, vanata, ceapa, capere, lapte, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o vânătă două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper o lingură de busuioc […]

Budincă de cartofi şi pui

Budinca dulce de cartofi

Budinca dulce de cartofi din: cartofi, zahar, unt, smantana, oua, faina, stafide, scortisoara, sare.   Ingrediente: 4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură făină 40 g stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare   Mod de preparare: Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă […]

Ciupercute cu spanac si praz

Ciupercute cu spanac si praz

 Ciupercute cu spanac si praz din: ciuperci, spanac, praaz, branza de vaci, oua, nucsoara, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, lamaie, sos de rosii picant. Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir de praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de nucşoară sare piper […]

Cartofi taranesti cu marar

Cartofi taranesti cu marar

Cartofi taranesti cu marar din: cartofi, ceapa, booia, usturoi, margarina, marar, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi ulei sau margarina 1 legă­tură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, pui cartofii la fiert, iar ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei. […]

Fursecuri cu mac

Fursecuri cu mac

Fursecuri cu mac din: budinca de vanilie, faina, unt, zahar, oua, lapte, praf de copt mac, sare, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, fructe. Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50 g seminţe de mac […]

Tartă aperitiv cu brânză

Tarta cu rosii uscate

Tarta cu rosii uscate din: foitaj, rosii uscate, anghinare, branza de vaci, caju, oua, marar, sare, piper, unt, lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de mărar sare piper unt pentru tavă o lămâie   […]

Inel din orez cu peste

Inel din orez cu peste

 Inel din orez cu peste din: macrou marinat, broccoli ardei capia, ceapa, telina, anata, rosii, sare, piper, marar, ulei de masline, orez, curry. Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două cepe o jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de măsline o linguriţă de pudră de […]

Budinca de carne de porc

Budinca din carne de vita

Budinca din carne de vita din: paste, carne, oua, ardei, unt, pesmet, boia, sare, piper, paturnjel, ulei, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui smântână iaurt   Mod […]

Orez picant cu ciuperci si pipote de pui

Orez picant cu ciuperci si pipote de pui

Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire de praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe   Mod de preparare: Căleşte prazul cu sare şi piper după gust. Adaugă ciupercile şi pipotele tăiate. Adaugă morcovii şi puţină apă. Lasă 10 minute să fiarbă înăbuşit. Fierbe […]

Carnati cu cartofi gratinati

Cartofi frantuzesti cu oua, smantana si pesmet

Cartofi frantuzesti cu oua, smantana si pesmet din: cartofi, oua, smantana, unt, pesmet si sare.   Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g pesmet sare   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare. După ce s-au fiert, lasă-i să […]

Budincă de griş

Budinca cu busuioc, oregano si parmezan

 Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei gras 200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cepe 25 g unt ulei oregano busuioc sare   Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă roşiile decojite şi tocate. Toarnă o ceşcuţă cu apă. Lasă să fiarbă la foc mic. Condimentează şi […]

Panzanella cu ciuperci salbatice

Panzanella cu ciuperci salbatice

  Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita muştar iute 1-2 lingurite otet de mere sau pere   Mod de preparare: Taie pâinea cubulete şi prăjeşte-le […]

Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan

Ingrediente: 4 cartofi mari, fierţi în coajă şi curăţaţi 8 felii de bacon, rumenite o felie groasă de blue cheese 8 lin­guri de parmezan ras sare piper rozmarin uscat   Mod de preparare: Taie cartofii felii groase si aşază jumătate într-o cratiţă sau o tavă mică, unsă cu puţin ulei sau unt. Sărează, pipereiază, presară […]

Hamburger la gratar

Burger cu tofu

  Ingrediente: 3 cepe tocate 3 linguri unt 150 g pesmet 500 ml supă de legume 100 g tofu 1-2 linguri amidon pătrunjel 50 g caşcaval ras două ouă sare piper 4 chifle cu susan o roşie o ceapă roşie frunze de salată ketchup maioneză   Mod de preparare: Căleşte ceapa în puţin unt, adaugă […]

Varza cu carne de porc

Varza cu carne de porc

Varza cu carne de porc, grasime, ceapa, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 verze 3 linguri grăsime 2-3 cepe 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi se ţine în apă 30 de minute. Se stoarce şi se pune în cratiţă, împreună cu carnea tăiată […]

Papricaş de vită

Papricas de porc

 Papricas de porc din: carne de porc, ceapa, ulei, bulion boia, faina, ciuperci, ardei gras. Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g morcovi 300 g smântână piper sare   Mod de preparare: Se […]

Budinca de taitei cu branza de vaci

Budinca de taitei cu fructe

 Budinca de taitei cu fructe din: taitei lungi, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, oua, lamaie, stafide, unt, pesmet. Ingrediente: pachet de tăieţei lungi 250 g branzică de vaci 40 g zahăr pudră 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie 40 g stafide unt pesmet […]

Sparanghel venezuelean

Sparanghel venezuelean

Sparanghel venezuelean din: sparanghel, ulei de masline, dovlecel, unt, mustar, vin alb, lamaie, piper, zahar sos Worchester, sare. Ingrediente: 600 g sparanghel 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 2 linguri unt 2 linguri muştar 200 ml vin alb 1/2 lămâie piper măcinat 1 lingură zahăr 1/2 lingură sos Worchester sare   Mod de preparare: […]

Cuscus cu rosii cherry si castravete

Cuscus cu rosii si vinete

Cuscus cu rosii si vinete din: ceapa, ulei de masline, usturoi, dafin, rosii, zahar, scortisoara, anason, cuisoare, curry, lamaie, sare, piper, busuioc, cuscus, supa, ceapa, vinete, dovlecei. Ingrediente: 1 ceapă mare 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 4 frunze de dafin 800 g roşii 1 lingură zahăr scorţişoară 1 steluţă anason 8 […]

Oua cu fenicul

Oua cu fenicul

  Ingrediente: 4 oua 1/2 lingurita knorr 2 bulbi de fenicul 2 linguriţe ulei 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Se taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se adaugă uleiul de măsline […]

Pui cu orez şi portocale

Orez cu portocale si cotlet de porc

O reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare piper alb macinat si boabe 2-3 portocale visine din compot 4 cotlete de porc rozmarin busuioc verde sau uscat 50 g unt   Mod de preparare: […]

Gusa fiarta

Gusa de curcan umpluta cu ciuperci

Gusa de curcan umpluta din: gusa de curcan, ficat si pipota de curcan, ciuperci, piper, cimbru, ceapa, oua. Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g ciuperci piper cimbru 1 cea­pă 1-2 ouă   Mod de preparare: Fierbi ficatul şi pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa […]

Rata umpluta cu mere

Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie

Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie din: rata, bureti, ceapa, morcov, telina, mar, nucsoara, dafin, unt, bulion, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la sare 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50 g unt 2 […]

Oua umplute cu pasta de macrou

Oua umplute cu pasta de macrou

Oua umplute cu pasta de macrou din: oua, macrou, ceapa, otet, ulei, unt, mustar, sare, piper, lamaie, maline, patrunjel. Ingrediente : 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g unt muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Tai ceapa […]

Placinta cu burta de vita

Placinta cu burta de vita

Placinta cu burta de vita din: burta de vita, foi de placinta, ceapa, marar, patrunjel, paine, oua, unt, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde tocat miez de pâine înmuiat în lapte 4 […]