retete

Jambon cu telina si cartofi la cuptor

Jambon cu telina si cartofi la cuptor din: telina, cartofi, jambon, ceapa, cascaval, lapte, smantana, sare, piper, usturoi, ulei.   Ingrediente: 1 ţelină 3 cartofi 100 g jambon afumat 1 ceapă 100 g caşcaval 1 cană lapte 200 g smântână sare piper 1 căţel de usturoi ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ţelina şi […]

Gratin de cartofi cu ricotta si praz

Cartofi cu praz si afumatura la cuptor

Cartofi cu praz si afumatura la cuptor din: cartofi, praz, muschi afumat, lapte, faina, unt, sare, piper, galbenus.   Ingrediente : 5 cartofi 2 fire de praz 300 g muşchi afumat 1 cană lapte 1 lingură făină 3 linguri unt sare piper 1gălbenuş   Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi şi-i fierbi în apă […]

Sufleu de cartofi cu carnati

Sufleu de cartofi cu carnati

Sufleu de cartofi cu carnati din: cartofi, ceapa, untura, carnati, rosii, sare, piper, cascaval, rozmarin, grasime. Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru uns forma   Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii şi, între timp, […]

Cartofi cu pui si ciuperci

Cartofi cu pui si ciuperci

Cartofi cu pui si ciuperci din: cartofi, piept de pui, ciuperci, cascaval, ou, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi […]

Mancare de linte cu afumatura

Mancare de linte cu afumatura

Mancare de linte cu afumatura din: ceafa sau costita afumata, linte, dafin, faina, smantana, usturoi, otet.     Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet   Mod de preparare: Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară […]

Snitel cu sos de smantana

Snitel cu sos de smantana

Snitel cu sos de smantana din: carne de porc, ulei, suc de rosii, sare, piper, faina, smantana.  Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână   Mod de preparare: Tai carnea macră în felii subţiri, pe care le baţi pe […]

Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia

Taietei cu varza murata in aluat

Taietei cu varza murata in aluat din: varza murata, faina, oua, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare   Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră. în acest timp pregăteşti tăieţeii: Amesteci 400 g făină, 2 ouă, un praf […]

Praz umplut cu orez basmati

Praz umplut cu branza si cartofi

Praz umplut cu branza si cartofi din: praz, cartofi, branza, ou, lapte, faina, unt, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou 250 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de […]

Omleta cu ficatei de pui

Pui cu omleta si gogosari

Pui cu omleta si gogosari din: pui, spanac, gogosari, oua, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în oţet 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, îndepărtezi pieliţa (fără să o tai), scoţi carnea de pe os şi o […]

Mancare de arpacas cu carne

Mancare de arpacas cu carne

Mancare de arpacas cu carne din: carne de porc, arpacas, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de […]

Crochete cu branza dulce

Crochete cu branza dulce

Crochete cu branza dulce din: branza dulce, smantana, ceapa, faina, ulei, boia, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lin­gură smântână 2 cepe 4 linguri făină 3 lin­guri ulei boia oregano sare piper   Mod de preparare: Freci brânza cu smân­tână. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o adaugi în compoziţia de brânză […]

Turta cu jumari

Turta cu jumari

Turta cu jumari din: jumari, lapte, apa, drojdie, untura, faina, zahar. Ingrediente: 500 g jumări 1/2 l lapte 1/2  apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi 1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Dai jumările prin maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi  îl torni […]

Orez cu carne tocata la cuptor

Orez si carne la cuptor

Orez si carne la cuptor din: orez, carne tocata, suc de rosii, ulei, cascaval, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar suc de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Fierbi orezul cu 11 de apă şi […]

Chiftelute la cuptor cu sos de ciuperci

Chiftelute la cuptor cu sos de ciuperci

Chiftelute la cuptor cu sos de ciuperci din: carne tocata, paine, oua, verdeata, sare, piper.   Ingrediente chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguriţe ulei 2-3 linguri pastă de tomate verdeaţă   Mod de […]

Friptura de porc cu varza

Friptura de porc cu varza

Friptura de porc cu varza din: pulpa de porc, varza, mustar, portocale, zahar, vin, ghimbir, carnati afumati de porc, cartofi, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2 linguri muştar picant sucul stors de la 3 por­tocale 3 linguri zahăr 2 pahare vin alb 1 lingură […]

Sufleu de sunca

Sufleu de sunca

Sufleu de sunca din: sunca, oua, smantana, branza, margarina sau unt, sare, piper. Ingrediente sufleu: 250 g şuncă presată 4 ouă 125 g smântână 1 lingură brânză rasă 2 lin­guri margarină sau unt sare piper   Ingrediente sos: 4 ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Freci margarina cu gălbe­nuşurile, smântână […]

Papiote de carne cu branza si sos alb

Papiote de carne cu branza si sos alb

Papiote de carne cu branza si sos alb din: carne de porc, branza de vaci, usturoi, marar, lapte, faina, unt, legume, sare, piper, boia. Ingrediente: 8 felii de carne de porc 100 g brânză proaspătă de vaci 1 căţel de usturoi 1 legătură mărar 1 cană lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 500 g […]

Bucataria Marocana

Bisteeya

Bisteeya din: unt, ceapa, sare, piper, migdale, zahar, faina, lamaie. Preparat specific marocan Ingrediente: 5 linguri de unt 100 g ceapă sare piper o jumătate de cană de migdale o lingură de zahăr două linguri de făină o jumătate de cană de suc de lămâie o legătură de pătrunjel verde o cană şi jumătate de […]

Placinta cu carne de porc si mere

Placinta cu carne de porc si mere

Placinta cu carne de porc si mere din: carne de porc, sunca, mere, ulei, ceapa, morcovi, ou, foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 felii şuncă afu­mată 2 mere 5 linguri ulei 1 ceapă 2 morcovi 1 ou 1 pachet foi de plăcintă sare piper   Mod de preparare: Speli […]

Mancare de varza cu gogosele de cartofi

Mancare de varza cu gogosele de cartofi

Mancare de varza cu gogosele de cartofi din: varza murata, sunculita afumata, ulei, vin, marar, piper, cartofi, faina, oua, patrunjel. Ingrediente: 1 varză murată mică 250 g şunculiţă afu­mată 3 linguri ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură mărar uscat piper boabe Ingrediente gogoşi de cartofi : 750 g cartofi 150 g făină 2 […]

Limba de porc cu masline

Limba de porc cu sos de castraveti murati

Limba de porc cu sos de castraveti murati din: limba de porc, castraveti murati, oua, mustar, verdeata, lamaie, ulei, otet, sare. Ingrediente: 600 g limba de porc 2 castraveti murati 2 oua 1lingura muştar 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 pahar de ulei oţet sare   Mod de preparare: Speli limba şi […]

Pljeskavica

Pljeskavica

Pljeskavica din: carne tocata de vita, sare. Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame   Mod de preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă apoi se pune pe grătar pe jarul foarte încins.   Poftă bună!

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

Aspic cu legume si tacamuri de curcan din: tacamuri de curcan, gelatina, morcovi, sparanghel, coniac, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt 20 ml coniac 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie. […]

Cum se prepara Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin

Rulou din carne de vitel cu branza

Rulou din carne de vitel cu branza din: carne de vitel, telemea, unt, vin, patrunjel, sare, cimbru, piper.   Ingrediente: 1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de vin 1 legătură pătrunjel sare cim­bru piper   Mod de preparare: Desfaci carnea cu cuţitul, astfel încât să-ţi iasă […]

Frigărui de pui pe pat de orez

Frigarui transilvanene

Frigarui transilvanene din: rinichi, slanina, lapte, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de grăsime, îi speli, îi opăreşti şi-i laşi în lapte fierbinte pentru 1/2 de oră. îi scoţi apoi, îi tai bucăţele pe care […]

Supa ardeleneasca cu paine si branza

Supa ardeleneasca cu paine si branza

Supa ardeleneasca cu paine si branza din: paine, branza, ceapa, sunculita, patrunjel. Ingrediente:  5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă […]

Snitel de porc cu ciuperci

Schnitzel Karadjordjev

Schnitzel Karadjordjev din: muschiulet de porc, caimac de lapte, faina, pesmet, oua, sos tartar, sare. Ingrediente: muşchiuleţ de porc 250 grame caimac de lapte 50 grame făină 20 grame pesmet 20 grame 2 ouă sos Tartar sare   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate, se bate împreună cu caimacul de lapte, se rulează, […]

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean din: ciolan afumat, cartofi, hrean, otet, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bu­căţi hrean 1 linguriţă oţet 5-6 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine ciola­nul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în apă […]

Pui in aluat

Rulouri de aluat cu sunca afumata

Rulouri de aluat cu sunca afumata din: faina, nuca, ulei, apa, sunca, cascaval, margarina, lapte, sare, piper, maghiran.   Ingrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă caldă   Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lin­gură făină, 2 linguri lapte, sare, piper, […]

Gogoşele cu gem de afine

Gogosele umplute

Gogosele umplute din: cartofi, drojdie, ou, faina, lapte, sare. Ingrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză.   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, îi cureti de coaja, ii zdrobesti […]

retete

Djej Emshmel

Djej Emshmel din: ulei, pui, ceapa, usturoi, paprika, ghimbir, chimion, supa patrunjel, sare, piper, sofran, lamaie, masline verzi, coriandru. Preparat specific marocan Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe de ghimbir ras o linguriţă de chimion măcinat 3-4 căni […]

Rulada Na Zaru

Rulada Na Zaru

Rulada Na Zaru din: cotlet de porc, branza topita, afumatura de porc. Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură de porc 60 grame   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se rulează împreună cu brânza topită şi afumătura după care se pune pe grătar. Se serveşte ca atare. […]