Fursecuri cu mac

Printeaza

Fursecuri cu mac din: budinca de vanilie, faina, unt, zahar, oua, lapte, praf de copt mac, sare, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, fructe.

Ingrediente:Fursecuri cu mac

  • un plic cu budincă de vanilie
  • 300 g făină
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • 50 g seminţe de mac
  • sare
  • o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară
  • zahăr vanilinat
  • o lămâie
  • fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Seminţele de mac se amestecă bine cu un ou, 50 g zahăr tos, jumătate din coaja râsă de lămâie, un pliculeţ cu zahăr vanilinat şi pudra de scorţişoară.

Intr-un vas se amestecă ouăle rămase, zahărul tos şi zahărul vanilinat, untul şi budinca de vanilie, coaja de lămâie, laptele şi pra­ful de copt. Se toarnă peste făină şi se frământă.

Se întinde o foaie din aluat, se unge cu pasta de mac şi se rulează. Se lasă la rece pentru 20 de minute, apoi se taie în felii subţiri.

Se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu unt şi se introduc în cuptor. Se coc timp de 15-20 de minute la foc mediu. Se servesc alături de o salată de fructe de sezon.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.