Tarta cu rosii uscate

Printeaza

Tarta cu rosii uscate din: foitaj, rosii uscate, anghinare, branza de vaci, caju, oua, marar, sare, piper, unt, lamaie.

Ingrediente:Tarta cu rosii uscate

  • un pachet de foitaj
  • 200 g roşii uscate
  • o conservă de anghinare
  • 500 g brânză de vaci
  • 150 g sâmburi caju
  • 4 ouă
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • unt pentru tavă
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Brânza de vaci se amestecă bine cu 150 g roşii uscate scurse de ulei şi tăiate în bucăţele. Se adaugă sâmburii caju sfărâmaţi, trei ouă, mărarul tocat, o parte din anghinare tăiată în cubuleţe, sarea şi piperul după gust. Se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.

Foitajul se dezgheaţă şi se întinde pe un tocător de plastic. Din foaia de foitaj se decupează un pătrat cu lăţimea de trei centimetri şi se pune pe un platou, fără să se rupă. Foitajul rămas se aşază într-o tavă unsă cu unt, se unge cu ou bătut, se suprapune pătratul decupat şi se unge iar cu ou.

Compoziţia se toarnă în mijlocul pătratului, se nivelează şi se unge cu ce a mai rămas din cel de-al patrulea ou. Se aşază restul de roşii şi de anghinare şi se introduce tava în cuptorul încins.

Se coace timp de 25-40 de minute la foc potrivit, fără să se ardă foitajul. Anghinarea se stropeşte cu suc de lămâie, ca să nu se înnegrească la copt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.