Cartofi frantuzesti cu oua, smantana si pesmet

Printeaza

Cartofi frantuzesti cu oua, smantana si pesmet din: cartofi, oua, smantana, unt, pesmet si sare.

 

Ingrediente:

  • 750 g cartofi noi
  • 4 ouă fierte
  • 300 g smântână
  • 50 g unt
  • 30 g pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare.

După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin.

Curăţă-i apoi de coajă şi taie-i în felii.

Intr-o tavă termorezistentă unsă bine cu unt, aşază alternativ felii de cartofi şi felii de ou fiert.

Deasupra întinde jumătate din cantitatea de smântână şi pesmetul rumenit separat în unt.

Lasă la cuptor aproximativ 25 de minute, dar înainte cu 10 minute toarnă şi restul de smântână.

Serveşte cât este fierbinte.

 

 

Poftă bună!

 

 

Incoming search terms:

  • cartofi frantuzesti cu pesmet

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.