Reţete de Paşti (2013)

Printeaza

 

Retete de Pasti:

 

Miel_9

 

Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi

Muschi_de_miel_cu_fasole_verde_si_gratin_de_cartofiMuschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 1 legătură  hasmațuchi 1 legătură ceapa ciorii 1 legătură cimbru 1 legătură rozmarin…

Read more »

Pulpa de miel cu mamaliguta

Pulpa_de_miel_cu_mamaligutaPulpa de miel cu mamaliguta din: pulpa de miel, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, sare, piper, malai, unt si branza de oaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 cepe tocata marunt 1 morcov 1 patrunjel 2 linguri unt sau ulei sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1 lingurita sare 25 g unt 200 g branza…

Read more »

Sarmale de miel cu frunze de stevie

Retete_1Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2 cesti cu smantana grasa 750 g carne macra de miel cateva felii de slanina 1 felie de paine…

Read more »

Pui cu umplutură de miel

Pui_cu_umplutura_de_mielPui cu umplutură de miel din: pui, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de miel, ceapa, patrunjel, pesmet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui potrivit ca marime 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 ciuperci albe 400 g carne de miel 1 legatura ceapa 1 legatura patrunjel 2 lingura pesmet 1 ou sare si piper  …

Read more »

Miel la cuptor cu lamaie

Miel_la_cuptor_cu_lamaieMiel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de usturoi 1 legatura de cimbru 1 lamaie 25 g unt pentru legume: 8 dovlecei tineri 200 g…

Read more »

Cotlet în crusta de hrean

Cotlet_în_crusta_de_hreanCotlet în crusta de hrean din: cotlet de miel, hrean, pesmet, unt, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 100 g hrean ras 100 g pesmet 100 g unt 2 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Fasonezi cotletul de miel si il portionezi  in asa fel incat la fiecare…

Read more »

Pulpa la tava

Pulpa_la_tavaPulpa la tava din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata de circa 2 kg 2 cepe medii 2 morcovi medii 4 catei de usturoi 1/2 pahar ulei 1 lingura cimbru uscat 2 crengute de rozmarin proaspat 1 pahar vin alb sec sare…

Read more »

Coasta de miel in stil Wellington

Coasta_de_miel_in_stil_WellingtonCoasta de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta, ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g coasta de miel (rack de miel) 200 g spanac proaspat 5-6 fire menta verde 200 g ciuperci proaspete 200-300 g fasii foarte subtiri de sunca presata 1 lingura mustar 300…

Read more »

Pulpa impanata

Pulpa_impanataPulpa impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi, dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi, cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 bucati praz 2-3 cartofi 2 rosii mari 2 ardei grasi 1 dovlecel 1 vanata 3-4…

Read more »

Cotlet de miel cu risotto

Cotlet_de_miel_cu_risottoCotlet de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde, ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de legume 100 g…

Read more »

Friptura de miel cu rozmarin verde

Friptura_de_miel_cu_rozmarin_verdeFriptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun. Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (din spate) 4 linguri ulei de

Drob de miel cu legume

Drob_de_miel_cu_legumeDrob de miel cu legume din: maruntaie de miel, dovlecel, ciuperci champignon, morcov, ardei gras, oua, ulei de masline, unt, paine, smantana, verdeata, ceapa verde, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel (inima, plamani, ficat) 1 dovlecel mic 4 ciuperci champignon 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 oua 2…

Read more »

Drob de miel in aluat

Drob_de_miel_2Drob de miel in aluat din: organe de miel, oua, paine, unt, marar, patrunjel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt. Ingrediente: 700 g organe miel 4 oua 2 felii de paine 200 g unt 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2 legaturi ceapa sare piper Pentru aluat: 1 ou 150 g faina 1 lingura unt…

Read more »

Coaste de miel cu sos de rosii

Miel_1Coaste de miel cu sos de rosii din: ceapa, ulei, rosii, vin alb, sare, piper, coaste de miel, coniac si marar. Ingrediente: 1 buc. ceapa 50 ml ulei de floarea soarelui 5 buc. rosii 20 ml vin alb 1 varf sare,piper 1 buc. coaste miel 10 ml coniac 1 legatura marar   Mod de preparare:…

Read more »

Miel cu migdale

Miel_cu_migdaleMiel cu migdale din: carne de miel, ulei, ras el hanout, usturoi, stafide, migdale, miere, apa si sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel 150 ml ulei o lingura condimente ras el hanout 6 catei usturoi 300 g stafide 200 g migdale curatate si prajite 200 g miere un litru apa sare   Mod de…

Read more »

Drob de miel cu usturoi verde

Drob_de_mielDrob de miel cu usturoi verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat de miel, marar verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel, organe de miel. Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura sare si piper macinat 2 buc. ficat de miel 4 legaturi de marar verde 3 legaturi usturoi verde…

Read more »

Miel cu migdale si caise uscate

Miel_cu_migdale_si_caise_uscateMiel cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate. Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii 5cm rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată în felii subţiri 2…

Read more »

Drob de miel cu patrunjel si ceapa verde

Drob_de_miel_2Drob de miel cu patrunjel si ceapa verde din: sare, piper, carne tocata, marar, ceapa verde, patrunjel, organe de miel, usturoi si ou. Ingrediente: 5 gr sare 5 gr piper 500 gr carne tocata 2 legatura marar 2 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 buc. organe miel 1 legatura usturoi verde 6 oua +…

Read more »

Coaste de miel cu busuioc si rozmarin

MielCoaste de miel cu busuioc si rozmarin din: busuioc, ceapa, vin rosu, rozmarin, sare, apa, piper, oregano, usturoi, gris, carcasa de miel, maruntaie de miel, oua, sunculita, patrunjel si condimente miel. Ingrediente:  1 lingurita busuioc 2 buc. ceapa 200 ml vin rosu 1 lingurita rozmarin 1 lingura sare 150 ml apa 1 varf piper 1…

Read more »

Miel la cuptor cu vin

Miel_2Miel la cuptor cu vin din: piper negru, bulion, vin rosu, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru, usturoi si carne de miel. Ingrediente: 1 lingurita piper negru 4 lingura bulion 100 ml vin rosu 1 lingurita sare 50 ml ulei de floarea soarelui 1 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi 2 kg carne de miel  …

Read more »

Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin

Miel_1Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin din: rozmarin, cimbru, usturoi, sunca afumata, carne de miel, sare grunjoasa si piper macinat. Ingrediente: 1 lingura rozmarin 1 lingurita cimbru 1,2 capatana mare de usturoi 200 gr sunca afumata 3-4 buc. carne de miel 2 lingura sare grunjoasa 1 lingurita piper macinat   Mod de preparare:…

Read more »

Drob de miel cu ceapa si ciuperci

Drob_de_miel_2Drob de miel cu ceapa si ciuperci din: oua, ceapa alba, sare, ciuperci, ceapa verde, piper, maruntaie de miel, usturoi verde, marar verde si prapur. Ingrediente: 9 oua 2 ceape albe 3 lingurita sare 300 gr ciuperci din conserva 1 legatura ceapa verde 1 lingurita piper 500 gr maruntaie de miel 3 fire usturoi verde…

Read more »

Drob de miel cu marar si oregano

Retete_1Drob de miel cu marar si oregano din: oua, ulei, sare, piper, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, oua si oregano. Ingrediente:  5 oua 100 ml ulei 1 lingurita sare 2 gr piper 500 gr organe de miel 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 2 legaturi marar 2 oua fierte 1…

Read more »

Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi

Miel_2Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, slanina afumata, untura de porc, apa si usturoi. Ingrediente: 1500 gr carne de miel 100 gr slanina afumata 4 linguri untura de porc 2 cani de apa 1 capatana de usturoi   Mod de preparare: Se spala bine carnea de miel din mai…

Read more »

Bors de miel cu orez si legume

Retete_8Bors de miel cu orez si legume din: ulei, ceapa, sare, orez, bors, morcovi, patrunjel, pastarnac, coasta de miel, cap de miel, gat de miel, pulpa de miel, telina si leustean. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa 1 lingura sare 1 lingura orez 1 kg bors 2  morcovi 2 lingurite baza mancaruri 1  legatura patrunjel…

Read more »

Friptura de miel cu rozmarin si usturoi

Miel_1Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: rozmarin, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru, apa, vin, usturoi, pulpa de miel, piper. Ingrediente: 5 buc. rozmarin 1 varf sare 10 ml ulei de floarea soarelui 1 varf cimbru 100 ml apa 200 ml vin alb 1 buc. capatana usturoi 1 buc. pulpa miel 1 varf…

Read more »

Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean

Retete_15Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean din: bulion, telina, oua, ceapa, sare, ardei capia, cartofi, morcov, capatana miel, oase de miel, leustean, bors si usturoi verde. Ingrediente: 1 ceasca bulion 1 bucata telina 2 oua 1  ceapa 1 varf sare 2  ardei capia 1  cartof 1  morcov 1  capatana miel 2-3 oase miel…

Read more »

Drob de miel cu tarhon si ienibahar

Retete_8Drob de miel cu tarhon si ienibahar din: marar, oua, ulei de masline, patrunjel, sare, smantana, piper, ficat de miel, plaman de miel, spina de miel, rinichi de miel, franzela, ceapa verde, ianibahar si tarhon. Ingrediente: 1 pumn marar 4 oua 80 ml ulei de masline 1 pumn patrunjel 1 varf sare 100 ml smantana…

Read more »

Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel

Miel_1Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper, broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel, usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie. Ingrediente:  4 gr piper negru 1 buc. broccoli 1 buc. lamaie 50 ml ulei de masline 5 gr sare 100 ml vin alb 5…

Read more »

Carne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor

MielCarne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin, miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita sare,usturoi…

Read more »

Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru

Retete_15Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru din: busuioc, coriandru, mustar, ulei, piper, concentrat de legume, maghiran, boia de ardei dulce, vin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 lingurita busuioc 1 lingurita coriandru 1 lingura mustar 100 ml ulei 1 lingurita pipe

Drob de miel cu marar si patrunjel

Retete_1Drob de miel cu marar si patrunjel din: marar, oua, sare, organe de miel, ceapa verde, patrunjel, si piper negru. Ingrediente: 1 buc. marar 4  oua 1 varf sare 4 buc. organe de miel 5 buc. ceapa verde 1 buc. parunjel 1 varf piper negru macinat   Mod de preparare: Spala organele foarte bine, le…

Read more »

Cotlet de miel cu spanac si cartofi

Retete_1Cotlet de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac, usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran, mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1 kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr cotlet  de miel…

Read more »

Cotlete de miel cu dovlecei

Cotlete_de_miel_cu_dovleceiCotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence…

Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel

Coaste_de_miel_cu_rozmarin_usturoi_si_patrunjel_2Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel din: coaste de miel, rozmarin, usturoi, patrunjel, piper, sare si ulei de masline.   Ingrediente: ½ kg carne de miel (coaste de miel) 2 crengute de rozmarin proaspat 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri patrunjel tocat Piper sare ulei de masline   Mod de preparare: Crestati…

Read more »

Carne de miel cu oregano si rozmarin

Miel_1Carne de miel cu oregano si rozmarin din: oregano, rozmarin, usturoi, carne de miel, rosie, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 3 capatani usturoi uscat 1 bucata carne de miel 1 rosie 1 ardei iute 3 g sare 3 g piper   Mod de preparare: Se pun bucatelele de…

Read more »

Reteta zilei: Chiftele cu carne de miel si vita

Chiftele_cu_carne_de_miel_si_vita_6Chiftele cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru, scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente: 500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 3-4 catei de usturoi tocati…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute cu carne de miel

Chiftelute_cu_carne_de_miel_5Chiftelute cu carne de miel din: carne tocata de miel, stafide, scortisoara, pesmet, ou, ceapa verde, lipii, iaurt, frunze de menta, rosii, suc de limeta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 1/4 ceasca de stafide 1/2 lingurita de scortisoara 5-6 linguri pesmet 1 ou 4 fire ceapa verde, taiata felii subțiri…

Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta

Coaste_de_miel_cu_sos_pesto_si_frunze_de_menta_6Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta din:  coaste de miel, sare, piper, ulei vegetal, sos pesto, frunze de menta, apa si suc de lamaie. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel (1 ½ kg fiecare) Sare si piper dupa gust 2 linguri de ulei vegetal Sos pesto 1/3 ceasca frunze proaspete de…

Read more »

Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba

Cum_se_prepara_pulpa_de_miel_cu_vin_rosu_si_fasole_albaO reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion, sliced 1 red pepper, sliced 2 cloves garlic 300 ml red wine 400 g chopped tinned tomatoes…

Read more »

Cotlete marinate de miel la cuptor

Cotlete_marinate_de_miel_la_cuptorCotlete marinate de miel la cuptor din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, cognac, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, apa, vin alb sec, ceapa, telina si morcovi. Ingrediente: 1 cotlet de miel de circa 1500 g 4 catei de usturoi 4 crengtue de rozmarin 2 frunze de salvie 200…

Read more »

Cum se dezoseaza pulpa de miel (video)

Cum_se_dezoseaza_pulpa_de_mielO reteta video despre cum se dezoseaza pulpa de miel. Pentru cei care au nevoie de ajutor pentru dezosarea pulpei de miel va invitam sa vizionati acest video, astfel incat munca dumneavoastra sa fie usurata. Cum se dezoseaza pulpa de miel     Incoming search terms:budincacum se facecum se dezoseaza coastele de mielcum se dezoseaza…

Read more »

Rulada de miel cu oua de prepelita

Rulada_de_miel_cu_oua_de_prepelitaRulada de miel cu oua de prepelita din: pulpa de miel, organe de miel, oua de prepelita, morcov, ardei gras si oua de gaina. Ingrediente: pulpa de miel o bucata de circa 1,2 kg organe de miel (inima, rinichi, ficat, splina) cate o bucata oua de prepelita 15 bucati morcov 150 g ardei gras 150…

Read more »

Bors de miel cu smantana, tarhon si leustean

Bors_de_miel_cu_smantana_tarhon_si_leusteanBors de miel cu smantana, tarhon si leustean din: miel, legume, leustean, tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii. Ingrediente: un miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate, gat, rasoale legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100 de grame din fiecare leustean o legatura…

Read more »

Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi

Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_mamaligura_si_mujdei_de_usturoiFriptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu. Ingrediente: un miel pulpe spate spate coaste untura porc 200 g sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust pat…

Read more »

Costite de miel cu spanac si garnitura

Costite_de_miel_cu_spanac_si_garnituraCostite de miel cu spanac si garnitura din: costite impanate de miel, ceapa verde, busuioc verde, vin demidulce, sare grunjoasa, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite impanate de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper negru…

Read more »

Reteta zilei: Tocana de miel

Tocana_de_miel_4O reteta simpla de tocana de miel care poate reprezenta un pranz sau o cina delicioasa alaturi de cei dragi. Ingrediente: 700 g carne de miel 110 g ceapa 110 g morcovi 110 g țelina 2 catei de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingurita de frunze de cimbru 1 crenguta de rozmarin 300 ml…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel aromata

Friptura_de_miel_aromata_5Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și…

Read more »

Cotlete de miel cu sos oyster si fasole verde

Cotlete_de_miel_cu_sos_oyster_si_fasole_verdeCotlete de miel cu sos oyster si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, unt, ulei de orez, zahar brun, lamaie si sos chilli. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 500 g fasole verde 50 ml sos oyster 50 ml sos de soia 50 g unt 20 ml ulei de orez 1…

Read more »

Reteta zilei: Musaca cu carne de miel

Musaca_cu_carne_de_miel_4Musaca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, telina, morcovi, usturoi, vin rosu, supa de miel, ulei de masline, sare, piper, piure de cartofi si mazare. Ingrediente: 600g carne de miel gatita 170g ceapa 80g telina 125g morcovi 2 catei de usturoi 200ml vin rosu 500ml supa de miel 2 linguri de ulei…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi

Friptura_de_miel_cu_rozmarin_si_usturoi_5Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si carto

Sfaraiala dobrogeana

  Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3 linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă ţărişoară (500 g mălai, 2 litri apă)   Mod de preparare: Se taie măruntaiele şi carnea îmbucături şi se sărează după chef, apoi se lasă…

Read more »

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc

O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de masline 100 g unt 200…

Read more »

Miel cu iaurt

Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod de preparare: Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul…

Read more »

Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao

Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei   Mod de preparare: Lsi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi pui sa fiarba 2 l de apa si cand…Read more »

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

Ingrediente:  2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă tocată fin coriandru 100 g caşcaval 2 linguri de pesmet 6 cartofi   Mod de preparare: Carnea se căleşte şi se stinge cu supă, se…

Read more »

Miel cu sos de smantana

  Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun puţin ulei şi aşez bucăţile de carne pe care le acopăr cu puţină apă, o cană- două. Las la cuptor să scadă apa şi să se…

Read more »

Miel cu spanac

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel, o tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o cratiţă, în untul topit. Separat, pui la fiert o oală cu apă în…

Read more »

Ciorbă de miel

  Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză ulei sare   Mod de preparare:…

Read more »

Miel cu praz si măsline

Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măs­line 3 linguri vin alb puţin ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Din când în când, întorci bucăţile de carne…Read more »

Ostropel cu carne de miel

Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1 lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet sare piper 500 ml supă de carne sau apă   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o înăbuşi în ulei, apoi o scoţi şi o…Read more »

Miel cu mazare

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu ceapă şi ulei. Adaugi făina desfă­cută în apă, apoi mazărea. Acoperi mazărea cu…

Read more »

Piept de miel umplut

  Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte   Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptu­lui şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o lingură bună de…

Read more »

Pulpă de miel umplută

  Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste mărun­taiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte   Mod de preparare: Speli toată carnea, o ştergi cu un…

Read more »

Friptură de miel

Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o împănezi cu usturoi,…Read more »

Miel cu ciuperci

  Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri şi…

Read more »

Blanchetă de miel

  Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare şi piper   Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte carnea. Adaugi…

Read more »

Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez

  Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată de gutuie, rulezi şi prinzi carnea la capete…

Read more »

Pulpă de miel in aluat

  Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g ciuper­ci 2 ouă sare piper cimbru după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli pulpa şi o tai în aşa fel încât să poţi…

Read more »

Ciorbă de burtă de miel

  Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1 morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust puţin oţet mujdei de…

Read more »

Bors de miel cu lobodă

Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.