Cotlet de miel cu spanac si cartofi

Printeaza

Cotlet de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac, usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran, mazare si maioneza.

Ingrediente:Retete_1

  • 100 ml ulei de masline
  • 500 gr cartofi
  • 1 kg spanac proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • 500 gr cotlet  de miel dezosat
  • sare
  • piper
  • praf de sofran
  • 100 gr mazare (din conserva)
  • 50 gr maioneza

 

Mod de preparare:

Se pregateste spanacul (se spala,se scurge, se taie marunt),usturoiul se taie cuburi mici.Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas,se caleste usturoiul si se adauga spanacul. Se fierbe la foc potrivit, amestecandu-se in continuu. Se sareaza, se pipereaza si se ia vasul de pe foc.

Se adauga pe urma zeama de la o lamaie si se pune si uleiul ramas,amestecand pana ce se omogenizeaza. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Se scurg de apa dupa fierbere,se amesteca cu mazarea si cu maioneza, se sareaza,dupa gust.Totul se presara cu boia de ardei sau cu sofran, dupa gust.

Cotletul de miel se taie in bucati mai marisoare, se scot oasele,se spala, se condimenteaza cu sarea si piperul amestecate. Se pun bucatile astfel pregatite intr-o tava unsa cu ulei si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. In timpul coacerii se stropeste in mod repetat cu sosul ce se formeaza in tava.

Cand carnea este fripta, patrunsa si rumenie la suprafata, se scoate din cuptor si tine acoperita. Se serveste pe farfurie incalzita,langa friptura de miel asezandu-se garnitura de spanac si salata de cartofi cu mazare.

 

1 comentariu

  1. Delia Marinescu

    Cred ca o sa incerc si eu reteta asta de cotlet de miel cu spanac si cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.