Reteta zilei: Friptura de miel aromata

Printeaza

Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline.

Friptura de miel aromata

Friptura de miel aromata

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpa de miel dezosata
  • 1 lingurița scorțișoara
  • 2 lingurite curcuma
  • ½ lingurita ghimbir
  • ½ lingurita piper cayenne
  • 2 lingurite de coriandru
  • 1 lingura cardamon
  • 1 lingura ulei de masline
  • salata de cușcuș și tzatziki pentru servire

 

Mod de preparare:

Taiați pulpa bucati potrivite. Amestecati condimentele uscate, adaugati ulei si amestecati bine. Ungeti bucatile de carne cu pasta de condimente.

Dati la frigider pentru 12-48 de ore. Scoateți carnea de miel din frigider cu 1 ora inainte de a o gati.

Friptura de miel aromata

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Puneti carnea de miel intr-o tava si dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Scoateți carnea de miel din cuptor și se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute inainte de servire.

Friptura de miel aromata

Serviti cu salata de cușcuș și tzatziki.

Friptura de miel aromata

Friptura de miel aromata

Friptura de miel aromata

Pofta buna!

3 comentarii

  1. CUm arata friptura asta de miel, pur si simplu imi vine sa mananc calculatorul

  2. Nu-mi palce mielul, dar arata intr-un mare fel 🙂

  3. Foarte buna friptura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.