Cotlete de miel cu dovlecei
PrinteazaCotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper.
- 1 lamaie
- 2 fire de menta
- 1/4 lingurita cu coriandru tocat
- 5 dovlecei cu pielita subtire
- 4 cotlete de miel de 120 g fiecare
- 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence
- ulei de masline
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Radeţi coaja de lămîie şi stoarceţi zeama. Amestecaţi coaja rasă de lămîie, frunzele de mentă tocate şi coriandrul. Spălaţi dovleceii fară să-i curăţaţi de coajă, tăiaţi-le capetele. Tăiaţi dovleceii în lungime, apoi în fîşiuţe subţiri, ca să obţineţi un fel de tăieţei. Fierbeţi dovleceii într-o crăticioară cu apă cu sare şi lămîie. Scurgeţi-i bine.
Săraţi şi piperaţi cotletele pe ambele feţe. Presăraţi-le cu ierburi de Provence. Prăjiţi cotletele fară ulei într-o tigaie de teflon, foarte fierbinte, timp de 2 minute pe fiecare parte.
Serviţi cotletele foarte calde cu tăieţeii de dovlecei presăraţi cu amestecul de mentă-lămîie-coriandru şi stropite cu puţin ulei de măsline.
Cotlete de miel cu dovlecei
Pofta buna!
vreau si eu din cotletele astea de miel! Nu ma omor dupa dovlecei, dar cotletele de miel arata bine rau
Cotletele astea de miel le fac si eu