Cotlete marinate de miel la cuptor

Printeaza

Cotlete marinate de miel la cuptor din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, cognac, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, apa, vin alb sec, ceapa, telina si morcovi.

Ingrediente:Cotlete_marinate_de_miel_la_cuptor

  • 1 cotlet de miel de circa 1500 g
  • 4 catei de usturoi
  • 4 crengtue de rozmarin
  • 2 frunze de salvie
  • 200 ml vin alb sec
  • 100 ml cognac
  • sucul de la 2 lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

marinata:

  • 5 litri apa
  • 1 litru vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 2 morcovi

 

Mod de preparare:

După ce aţi curăţat bine cotletul, tineţi-l acoperit în marinată, în frigider, timp de 12 ore.

Preparaţi un sos din ulei, sare, piper, sucul strecurat de la cele două lămâi, frunze de rozmarin şi salvie.

Amestecaţi bine, până când se omogenizeză toate ingredientele şi se dizolvă sarea.

Scoateţi cotletul de miel din marinată, înţepaţi-l cu furculiţa şi stropiţi-l cu sosul preparat, adăugând peste el şi frunzele de rozmarin şi salvie.

în tava de cuptor puneţi puţin ulei, căţeii de usturoi curăţaţi, apoi aşezaţi cotletul, cu câteva crenguţe de rozmarin deasupra.

Adăugaţi în tavă şi o treime din cantitatea de marinată.

Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit la 180°C şi coaceţi pentru cca. 1 oră şi 15 minute; carnea nu trebuie, totuşi, să fie prea moale.

Aveţi grijă să stropiţi cotletul din când în când cu marinata din tavă.

Friptura trebuie să se rumenească, dar carnea nu trebuie să fie uscată, în ultimele 20 de minute de coacere se pot adăuga cartofi tăiaţi felii groase şi ceapă-arpagic, care, odată rumenite şi coapte, vor fi o garnitură perfectă pentru friptură.

Cotlete marinate de miel la cuptor

Cotlete_marinate_de_miel_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.