Pulpa la tava

Printeaza

Pulpa la tava din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper.

Ingrediente:Pulpa_la_tava

  • 1 pulpa de miel dezosata de circa 2 kg
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi medii
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 pahar vin alb sec
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Ştergi bine carnea cu o cârpă umedă. Tai legumele curăţate şi spălate în bucăţi mari şi le aşezi, grupat, într-o tavă.

Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu rozmarinul tocat mărunt, cimbrul, sare şi piper, după gust.

Freci carnea cu acest amestec şi apoi cu ulei.

Aşezi carnea peste legume şi in­troduci tava în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la foc maxim, după care o stropeşti cu vin şi coci, la foc mediu, încă timp de o oră.

Scoţi carnea din cuptor, o laşi 10 minute să se odihnească şi apoi o tai felii.

O poţi servi alături cu legume­le din tavă.

Pulpa la tava

Pulpa_la_tava

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pulpa de vitel la tava cu legume

Pulpa de vitel la tava cu legume

Pulpa de vitel la tava cu legume din: pulpa de vitel, telina, morcovi, dovlecel, vanata, ardei grasi, ulei, apa, sare, piper. Ingediente: 500 g pulpa de vitel 1 tija de telina 2 morcovi 1 dovlecel 1 vanata 2 ardei grasi 150 ml ulei 1 pahar apa sare piper   Mod de preparare: Tai un morcov şi […]

Pulpa de vitel cu spanac

Pulpa de vita la tava

Pulpa de vita la tava din: carne de vitel, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, mirodenii, sare. Ingrediente: 1.5 kg carne de vitel (pulpă) 10 catei de usturoi 1 ceapă 20 boabe piper 1 pahar vin 4-5 linguri ulei (untură) mirodenii sare   Mod de preparare: Carnea (macră – pulpă) se spală, se curătă de pieliţe […]

 

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpa de berbec la tava cu usturoi

Pulpa de berbec la tava cu usturoi din: pulpa de berbec, usturoi, slanina, ulei, piper, dafin, sare. Ingrediente: 2 kg pulpă berbec 10-12 căţei de usturoi 50-100 g slănină 2 linguri ulei piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Pulpa de berbec (jigou) se marinează sau se opăreşte înainte în apă clocotită, cel […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.