Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel

Printeaza

Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper, broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel, usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie.

Ingrediente:Miel_1

  •  4 gr piper negru
  • 1 buc. broccoli
  • 1 buc. lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 5 gr sare
  • 100 ml vin alb
  • 5 gr amestec de condimente
  • 4 buc. carne de miel cu os de la pulpe
  • 5  catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 buc. dovlecel tanar
  • 4  ciupercute
  • 2 buc. morcovi tineri
  • 4 buc. cepe rosii

 

Mod de preparare:

Bucatile de carne spalate se condimenteaza si se sareaza bine, se lasa cateva minute sa isi traga mirosurile apoi se prajesc in ulei de masline in care mai inainte am calit 4 catei de usturoi si ciupercile curatate si taiate in jumatati, pe care le-am scos ulterior pe o farfurie.Se rumenesc bine apoi se scot si se acopera cu un capac.

Se curata cepele de foi apoi se cresteaza in 4, dovlecelul spalat se taie si el in cubulete mai mari, ardeii curatati de cotoare si seminte se taie in bucati mari,broccoli se desface in buchetele care se oparesc un pic cu apa fiarta cu sare,morcovul curatat se taie in jumatati care apoi se taie in 4.

Se taie 4 bucati mari patrate de folie de aluminiu. Pe fiecare bucata se repartizeaza in mod egal legumele inclusiv usturoiul si jumatatile de ciuperci calite, se mai condimenteaza si sareaza , se aranjeaza in forma de cuiburi,iar deasupra fiecarui cuib de legume se aseaza cate o bucata de carne prajita, iar sosul ramas de la prajeala se repartizeaza deasupra fiecarei bucati de carne , dupa ce folia de aluminiu se ridica de colturi in asa fel incat sa ramana sosul pe legume.

La fiecare cuib se toarna si cate un paharel mic de vin alb apoi colturile foliilor se ridica si se rasucesc cu grija sa nu le rupem si se strang bine, sigiland carnea si legumele.Toate cele 4 legaturi se aseaza intr-o forma de yena,mai inalta cu capac,in care am pus si putina apa. Se acopera cu capacul si se dau la cuptor.cca 60-70 minute.Se serveste fierbinte alaturi de legume.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.